Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

AVAR – Rock és metal, népi hangszerekkel, új dal és klip: Falak

Falak címmel egy klipes új dallal jelentkezett az Avar zenekar, egy hazai rock, metal, világzenés formáció.

Megjelent a metalt az ősi dallamokkal vegyítő Avar zenekar legújabb videoklipje, a Falak, első körben magyar nyelven. A dalt eredetileg egy lengyel énekes Jacek Kaczmarski írta 1978-ban, ami hamarosan erős szimbóluma lett az akkori antikommunista mozgalmaknak és a ’80-as években megannyiszor csendült fel tüntetéseken, találkozókon. A dal, mint elődei évezredek óta, olyan spirituális tűzzel és erővel vértezte fel a változásra vágyó emberek lelkét, ami akkora érzelmi löketet adott, melynek hatására eszmék, és tömegek találtak egymásra.

A zenekar ezeknek a büszke szabadságharcosoknak állít emléket, és egyúttal tiszteleg a szerzemény előtt mely hatására a társadalom jogfosztott, és kizsákmányolt része azt mondta, elég egy olyan rendszerből, melynek pusztán kiszolgálásával csak szorosabbra húzzuk saját, és sorstársaink béklyóit.

A klipben a zenekartagok szimbolikusan a közösség fizikai, és szellemi munkásait, katonáit, illetve hazájukat elhagyni kényszerülő vándorokat személyesítenek meg. A videóklipet a zenekar basszusgitárosa, és a Mihaszna Film oszlopos tagja, Lerch Péter rendezte.


www.facebook.com/avarofficialAVAR – Falak (2021)


Egy új dalhoz két új klipet készített a folkos elemeket is használó Avar zenekar.

Az első klipben az eredeti népdalhoz hűen törökül csendülnek fel az ősi dallamok, a másodikban angolul. A népdal jellegéből adódóan egyszerű nyelvezettel foglal össze univerzális gondolatokat. A dalban szereplő éjen és napon át tartó vándorlás mélyebb síkon életút toposz lehet, de mindenki úgy fogja föl, ahogy akarja. Talán leegyszerűsítve az életutunkról szól, ami halállal végződik, de ahogyan az éjszakát nappal követi, ez csak az átmeneti körforgás része. Élünk, menetelünk, megöregszünk, majd apáink nyomdokaiba lépünk ahogyan ezt ők is tették.

A dalban, és klipben ez a párhuzam vizuálisan ott teljesedik ki, amikor megjelenik Fábri “Jingis” András (Amigod) és Fábri Bence édesapja, Fábri Géza, akik valóban apa-fiaként tudják érzékeltetni ezt a különös transzformációt. Az már csak zárójeles plusz érdekesség, hogy ők együtt is zenélnek a Vágtázó Csodaszarvasban. A képanyagért mint ahogyan az eddigi klipeknél is, a Mihaszna film volt a felelős.AVAR – Uzun İnce Bir Yoldayım (2021)

AVAR – Lonesome Road (2021)

AVAR feat. LEANDER – Bennem ég (2020)


AVAR – World To Stay (2020)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV