AVAR – Rock és metal, népi hangszerekkel, új dal és klip: Falak

Falak címmel egy klipes új dallal jelentkezett az Avar zenekar, egy hazai rock, metal, világzenés formáció.

Megjelent a metalt az ősi dallamokkal vegyítő Avar zenekar legújabb videoklipje, a Falak, első körben magyar nyelven. A dalt eredetileg egy lengyel énekes Jacek Kaczmarski írta 1978-ban, ami hamarosan erős szimbóluma lett az akkori antikommunista mozgalmaknak és a ’80-as években megannyiszor csendült fel tüntetéseken, találkozókon. A dal, mint elődei évezredek óta, olyan spirituális tűzzel és erővel vértezte fel a változásra vágyó emberek lelkét, ami akkora érzelmi löketet adott, melynek hatására eszmék, és tömegek találtak egymásra.

A zenekar ezeknek a büszke szabadságharcosoknak állít emléket, és egyúttal tiszteleg a szerzemény előtt mely hatására a társadalom jogfosztott, és kizsákmányolt része azt mondta, elég egy olyan rendszerből, melynek pusztán kiszolgálásával csak szorosabbra húzzuk saját, és sorstársaink béklyóit.

A klipben a zenekartagok szimbolikusan a közösség fizikai, és szellemi munkásait, katonáit, illetve hazájukat elhagyni kényszerülő vándorokat személyesítenek meg. A videóklipet a zenekar basszusgitárosa, és a Mihaszna Film oszlopos tagja, Lerch Péter rendezte.


www.facebook.com/avarofficialAVAR – Falak (2021)


Egy új dalhoz két új klipet készített a folkos elemeket is használó Avar zenekar.

Az első klipben az eredeti népdalhoz hűen törökül csendülnek fel az ősi dallamok, a másodikban angolul. A népdal jellegéből adódóan egyszerű nyelvezettel foglal össze univerzális gondolatokat. A dalban szereplő éjen és napon át tartó vándorlás mélyebb síkon életút toposz lehet, de mindenki úgy fogja föl, ahogy akarja. Talán leegyszerűsítve az életutunkról szól, ami halállal végződik, de ahogyan az éjszakát nappal követi, ez csak az átmeneti körforgás része. Élünk, menetelünk, megöregszünk, majd apáink nyomdokaiba lépünk ahogyan ezt ők is tették.

A dalban, és klipben ez a párhuzam vizuálisan ott teljesedik ki, amikor megjelenik Fábri “Jingis” András (Amigod) és Fábri Bence édesapja, Fábri Géza, akik valóban apa-fiaként tudják érzékeltetni ezt a különös transzformációt. Az már csak zárójeles plusz érdekesség, hogy ők együtt is zenélnek a Vágtázó Csodaszarvasban. A képanyagért mint ahogyan az eddigi klipeknél is, a Mihaszna film volt a felelős.AVAR – Uzun İnce Bir Yoldayım (2021)

AVAR – Lonesome Road (2021)

AVAR feat. LEANDER – Bennem ég (2020)


AVAR – World To Stay (2020)


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.