Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

AURE – Hazai avantgárd black, az első EP: Veneficivm

Veneficivm címmel megjelent és meg is hallgatható az avantgárd black vonalas hazai Aure két tételes bemutatkozó EP-je, amelynek előzeteseként már szeptemberben bemutattuk a Sulphur (The Bells Of Grief) klipjét.

“Az Aure 2020 nyarán alakult Boru és Oaken tagokból, hogy egyedi megközelítésből kísérletezzenek a black metallal, többek között darkjazz, ambient és filmzenés hatások beépítésével. A szövegek és a koncepció középpontjában a kilátástalanság, a melankólia, a mentális zavarok, és az ezekből fakadó légzési problémák állnak. 

A Veneficivm EP idén nyáron került rögzítésre Bakson az OL DIY Stúdióban. A felvételekhez Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba) és Maria José Ruiz Pastor kölcsönözték félreismerhetetlen orgánumukat. A Sulphur (The Bells Of Grief) című számhoz klip is készült, amely Kispál László munkája Taskovics Viktória főszereplésével. Az EP-t fizikai formátumban a Tortured Tree Productions adja majd ki.”


AURE – Veneficivm EP (2021)

AURE – Sulphur: The Bell Of Grief (a 2021-es Veneficivm EP-hez)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.