Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

AREA 53 – Ausztria egyetlen metal fesztiválja idén nyáron

A koronavírus járvánnyal összefüggő egészségügyi vészhelyzet továbbra is jelentős csapást mér a zenei piacra, a nagy nemzetközi fesztiválok döntő többsége ezen a nyáron is elmarad, s turnék sem nagyon lesznek az elkövetkezendő két hónapban, azért néhány kisebb programot így is meg tudnak szervezni a rendezők.

Az idén nyáron is külföldi fellépők nélkül maradó magyar rajongók számára az ausztriai Leoben városában megrendezendő Area 53 fesztivál kínál elérhető alternatívát.

www.facebook.com/Area53Festival
A fesztiválszezon végre visszatért! Az Area 53 az első és egyetlen metal fesztivál Ausztriában 2021 nyarán!

A metal rajongók végre valami olyasmit kapnak, amire régóta várnak: egy fesztivált 2021 nyarán. A leobeni Area 53 július közepén végre megnyitja kapuit. Majdnem kétéves járvány miatt csend után a stájerországi település július 15-től fogadja az európai fesztiválok zarándokait. A szabadtéri program feltámadásához olyan figyelemreméltó zenekarokat sikerült szerződtetnünk, mint az Eisbrecher, Epica, Subway To Sally, Hämatom, J.B.O., Kissin´ Dynamite vagy Insomnium.

Csodák mégis történnek! Hosszas előkészítés után 2021-ben végre újra megrendezhetjük az Area 53 fesztivált, bár egy kicsit más formában, mint korábban. Ezúttal két teljes show-nap lesz (július 16-án, pénteken, valamint 17-én, szombaton) összesen húsz fellépővel. Emellett lesz egy bemelegítő napunk is, július 15-én, csütörtökön, amikor szintén a fesztivál helyszínén fogadjuk hangos zenével, sok sörrel és remek bulival azokat, akik szabadtéri szórakozásra vágynak, valamint arra, hogy közel két év után újra találkozhassanak barátaikkal. Mindent megteszünk azért, hogy az összes rockrajongó jól érezze magát, s egy nagyszerű hétvégét tölthessen el velünk Stájerországban.

Az Area 53 fesztivált ezúttal is Leoben városában rendezzük meg, amely a stájer szövetségi állam második legnagyobb települése. Rengeteg turisztikai értékkel rendelkezik és tökéletesen alkalmas arra, hogy akár a fesztivál előtt, akár utána néhány napot eltölthess még itt.

A fesztiválra való belépésnek azonban szigorú szabályai vannak, aki részt akar venni a koncerteken, annak be kell oltania magát, vagy érvényes negatív teszttel kell rendelkeznie. A teszt nem lehet 48 óránál régebbi, és a bejáratnál fel kell mutatni.

Az Area 53 fesztivált 2018-ban rendezték meg első ízben, s akkor még csupán egyetlen napra kínáltak programot, többek közt a DragonForce, a Lacuna Coil és az In Extremo koncertjét. A következő évben már három naposra bővült a program, igaz, a nyitó nap akkor is bemelegítő jelleggel zajlott. A 2019-es fesztivál főzenekarai a Children Of Bodom és a Dimmu Borgir voltak, mellettük további tucatnyi, az európai metal színtéren jól ismert előadó kapott még lehetőséget.

A 2020-as fesztivál a pandémiás korlátozások miatt értelemszerűen elmaradt, s az ideit is módosított programmal tudják csak megrendezni, miután az amerikai zenekarok egyelőre még nem turnéznak Európában. Ezért az eredetileg meghirdetett Testament vagy Death Angel helyett is a kontinensről hívtak fellépőket, de a programra (elsősorban a pénteki összeállításra) így sem lehet panasz. Ezen a napon az a holland szimfonikus metalos Epica lesz a headliner előadó, amely az év elején jelentkezett új albummal. Közvetlenül előttük a finn melo-death Insomnium játszik.

A pénteki programban rajtuk kívül a német J.B.O., a szintén germán thrash legenda, a Destruction, a finn Omnium Gatherum, az epikus, dallamos death metal színtéren egyre nagyobb népszerűségnek örvendő német Nothgard, a svájci Burning Witches és a lengyel Crystal Viper szerepel még. A bemelegítő szerepre két idehaza még kevésbé ismert formációt, a Senwa és az All Will Know csapatát választották ki a szervezők.

A szombati program már sokkal inkább az osztrákok ízlésvilágának felel meg, semmint a nemzetközi rajongók kegyét keresi, hiszen a headliner goth-metalos Eisbrecher, de a közvetlenül előttük játszó Subway To Sally és a szintén jelentős játékidőt kapott Hämatom sem nagyon lép ki turnéival a német nyelvterületről, s a többi fellépő is jellemzően vagy Németországból, vagy Ausztriából érkezik.

A dallamrocker Kissin’ Dynamite és a melo-death vonalas Nailed To Obscurity azonban a korábbi budapesti fellépéseivel már bizonyította, hogy bárhol képesek magukra vonni a figyelmet, így ezen a napon mi főleg őket ajánljuk olvasóink figyelmébe. A szombati kínálatban rajtuk kívül a Chaos Messerschmitt, a Silenzer, a Mission In Black, az Aris és a Fearancy nevét olvashatjuk még.

A fesztivál bemelegítő napján, csütörtökön az ugyancsak goth-metalos Mono Inc. lesz az első számú produkció, ám közvetlenül előttük a KISS Forever Band játszik, a magyar KISS tribute zenekarnak 75 perces játékidő jut. Csütörtök késő délután a Feinstaub, kora este pedig az April Art léphet még színpadra.

Minden további infó: www.bandmeetsband.at

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV