Skip to content

ARCH ENEMY – Tiszta énekkel és már videoklippel az új dal: Handshake With Hell

Már két lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. A borító és a dallista után most végre itt a harmadik előzetes dal, a tizenegyedik lemezük nyitónótája, a videoklippel kísért Handshake With Hell.

Michael Amott gitáros:A Handshake with Hell néhány riffel és dallammal indult, amikről úgy gondoltam, hogy illenek egymáshoz, és amikor megmutattam ezeket a témákat részeket Danielnek (Daniel Erlandsson dobos), ő is érezte bennük a potenciált.

Dolgoztunk a demóján, együtt fejlesztettük tovább a nótát, és amikor úgy éreztük, hogy összeállt, elküldtük az instrumentális verziót Alissának Kanadába. Ő aztán egy igazán klassz megközelítéssel alakította ki az éneket és a szöveget, tovább emelve a szintet. Számomra ez egy kiemelkedő szám az új albumról, mert igazán megmutatja, hogy mire vagyunk képesek dalszerzőként és előadóként 2022-ben. Határozottan az egyik olyan új dal, amit alig várom, hogy élőben játsszam a turnén!


Alissa:Amikor Michaelék megmutatták a nóta instrumentális verzióját, rögtön rengeteg vokális ötletem támadt hozzá. Klasszikus heavy metal hangulata van a dalnak, és úgy éreztem, itt az ideje, hogy ehhez illő klasszikus heavy metal témákat énekeljek. Szerintem a végeredmény nagyon érdekes és fülbemászó lett!


Michael Amott gitáros:Kétségtelen, hogy kihívás minden alkalommal magasabbra tenni a lécet a dalszerzés és a produkció tekintetében, így a feladat egy kicsit ijesztőnek tűnhet, de ha már belevágunk a melóba, és teljesen belemerülünk a kreatív folyamatba, akkor tényleg olyan, mintha semmi más nem létezne a világon. És akár hiszed, akár nem, általában nagyon jól szórakozunk a felvételek közben! A Deceivers elkészítése sem jelentett kivétel. Ismét kizártuk a külvilágot, csakis az alkotásra koncentráltunk. Úgy gondolom, hogy sikerült is néhány igazán érdekes zenei és szövegi témát felszínre hoznunk a mélyből, amelyek közül néhány talán meglepő is lesz, miközben azért megtartottuk a zenekarunkra jellemző összes elemet. Végeredményben ez az Arch Enemy a legnagyobb sebességgel és teljes erővel.


www.facebook.com/archenemyofficial
ARCH ENEMY – Handshake With Hell (a 2022-es Deceivers albumhoz)Michael Amott gitáros:Zeneileg ez egy olyan ötlet, amelyik már jó ideje kattogott a fejemben. Az egész az indító gitármotívummal kezdődött, ami természetesen vezetett a verzék galoppos, 80-as évekbeli metal hangulatához. Ahogy az nálunk mindig lenni szokott, elég sok különböző verziót és demót készítettünk ezzel a számmal, míg végül, merem azt mondani, hogy rohadt tökéletes lett!

Alissa White-Gluz:A House of Mirrors egy olyan dal, amely az emberi pszichébe ássa bele magát. A szöveget a szigorú, disztópikus bezártság sötét időszakában írtam, és azt hiszem, hogy sokan tudnak majd azonosulni azzal az érzéssel, amikor teljesen egyedül vagy – de sosem igazán egyedül… amikor önmagad múltbeli és jövőbeli változatai vesznek körül.ARCH ENEMY – House Of Mirrors (a 2022-es Deceivers albumhoz)


ARCH ENEMY – Deceiver, Deceiver (2022-es Deceivers albumhoz)

ARCH ENEMY – Deceivers
(07/29 – Century Media)

01. Handshake With Hell
02. Deceiver, Deceiver
03. In The Eye Of The Storm
04. The Watcher
05. Poisoned Arrow
06. Sunset Over The Empire
07. House Of Mirrors
08. Spreading Black Wings
09. Mourning Star
10. One Last Time
11. Exiled From EarthKERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw