Skip to content

ANZILLU – Új kislemez a bemutatkozó albumukhoz

Az Anzillu egy extrém metal zenekar, amely 2019-ben alakult Helsinkiben. Nevét az ősi sumér nyelvből kapta, ami annyit tesz: förtelem. A zenekart Jesse Kämäräinen alapította az Inkvisitor feloszlását követően. A koronavírusos időszakot a felállás stabillá tételére, a nóták összeállítására és gyakorlására, majd a lemezfelvételre fordították az együttes tagjai. Az albumot Nino Laurente (Amorphis, Lost Society, Wintersun, Lordi) rögzítette és keverte a Sonic Pump Stúdióban, a maszterizálást pedig Svante Forsbäck (Rammstein, Apocalyptica, Volbeat) végezte el a Chartmakersben. 2022 tavaszán a zenekar leszerződött az M-Theory Audióhoz, majd idén január 27-én az amerikai kiadónál jött ki Jesséék debütáló nagylemeze, az Ex Nihilo.

„Az előző zenekarommal több kiadványt is készítettem, és teljes mértékben kiállok mögöttük, de erre az albumra különösen büszke vagyok – vallotta be a gitáros. – Alapvetően a nulláról kellett újrakezdenem, ugyanakkor megadatott a szabadság, hogy azt írjak, amit csak akarok. Miután a zenekar összeállt, mindannyian együtt dolgoztunk azon, hogy egy egységes anyagot alkossunk. Azt kell mondanom, hogy nem volt könnyű, de megérte.”

Jesse Kämäräinen a napokban bemutatott kislemezről is ejtett néhány szót:

„Ami a Mental Graveyard kislemezt illeti, vitathatatlanul ez a legjobb dal, amit valaha írtam, így a legerősebb szám az albumon. Ha egyetlen szerzeménnyel kellene bemutatnom a zenekart, akkor ez lenne az. Feszegetni akartam a saját határaimat anélkül, hogy másokról tudomást vennék. Mindez nagyon terápiás hatással volt rám az előző zenekarom feloszlása után. Ami a szövegét illeti, egy problémás kapcsolatot ír le, amelyben felismerjük a saját értékeinket. A dalszövegek nagyon is személyes tapasztalatokról szólnak, de azért írtam meg azokat, hogy mindenki azonosulni tudjon velük. A dal üzenete az, hogy mindenki vigyázzon magára, és ne keveredjen rossz kapcsolatokba, mert azok csak ártanak nekünk.”

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw