Skip to content

ANZILLU – Új kislemez a bemutatkozó albumukhoz

Az Anzillu egy extrém metal zenekar, amely 2019-ben alakult Helsinkiben. Nevét az ősi sumér nyelvből kapta, ami annyit tesz: förtelem. A zenekart Jesse Kämäräinen alapította az Inkvisitor feloszlását követően. A koronavírusos időszakot a felállás stabillá tételére, a nóták összeállítására és gyakorlására, majd a lemezfelvételre fordították az együttes tagjai. Az albumot Nino Laurente (Amorphis, Lost Society, Wintersun, Lordi) rögzítette és keverte a Sonic Pump Stúdióban, a maszterizálást pedig Svante Forsbäck (Rammstein, Apocalyptica, Volbeat) végezte el a Chartmakersben. 2022 tavaszán a zenekar leszerződött az M-Theory Audióhoz, majd idén január 27-én az amerikai kiadónál jött ki Jesséék debütáló nagylemeze, az Ex Nihilo.

„Az előző zenekarommal több kiadványt is készítettem, és teljes mértékben kiállok mögöttük, de erre az albumra különösen büszke vagyok – vallotta be a gitáros. – Alapvetően a nulláról kellett újrakezdenem, ugyanakkor megadatott a szabadság, hogy azt írjak, amit csak akarok. Miután a zenekar összeállt, mindannyian együtt dolgoztunk azon, hogy egy egységes anyagot alkossunk. Azt kell mondanom, hogy nem volt könnyű, de megérte.”

Jesse Kämäräinen a napokban bemutatott kislemezről is ejtett néhány szót:

„Ami a Mental Graveyard kislemezt illeti, vitathatatlanul ez a legjobb dal, amit valaha írtam, így a legerősebb szám az albumon. Ha egyetlen szerzeménnyel kellene bemutatnom a zenekart, akkor ez lenne az. Feszegetni akartam a saját határaimat anélkül, hogy másokról tudomást vennék. Mindez nagyon terápiás hatással volt rám az előző zenekarom feloszlása után. Ami a szövegét illeti, egy problémás kapcsolatot ír le, amelyben felismerjük a saját értékeinket. A dalszövegek nagyon is személyes tapasztalatokról szólnak, de azért írtam meg azokat, hogy mindenki azonosulni tudjon velük. A dal üzenete az, hogy mindenki vigyázzon magára, és ne keveredjen rossz kapcsolatokba, mert azok csak ártanak nekünk.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw