Skip to content

ANYALA – A világ olyan, amilyenné teszed

A 2020-ban, Lahtiban alakult Anyala már több kislemezt és egy ötszámos EP-t is kiadott. A négytagú formáció jelenleg egy új EP-n dolgozik, amely a tervek szerint még az idei év folyamán megjelenik. Valószínűleg ezen lesz hallható a banda új kislemeze, a Weight of the World is.

„A Weight of the World egy nagyszabású állásfoglalás a modern társadalmat sújtó önzőségről – mondta Robert Leksis, az Anyala énekese. – A szöveg egyértelműen a társadalmunkat sújtó problémákat járja körül, ugyanakkor egy erős mögöttes üzenettel is rendelkezik, hogy az embereknek felelősséget kell vállalniuk a saját tetteikért. Ez a gondolat mindannyiunk mindennapi életére vonatkoztatható. ’A világ olyan, amilyenné teszed’.”

Az erőteljes és súlyos téma ellenére a zenekar igyekezett egy könnyen megjegyezhető, energikus dallal elállni, amely a korai metalcore hangulatot is felidézi. A produkció létrejöttében nagy segítséget kapott a négyes a Merta énekesétől és dobosától, Juhistól és Henritől.

„A dal produceri munkálataiban és rögzítésében nagy segítséget kaptunk Juhis Kauppinentől és Henri Nordmantól, a Merta zenekar tagjaitól. Henri, aki már a korábbi számainknál is segédkezett, felajánlotta a stúdióját és a szakértelmét, hogy a dobfelvételeknél segítsen. Ezen kívül a dobosként való látásmódja segített Larinak abban, hogy a dobtémákat feszes egésszé játssza össze. Juhis Kauppinen meglátásai és munkamódszere rengeteg energiával és mélységgel látta el az énekfelvételeket. Az ő profizmusa és sajátos kézjegye megadta a dalnak a kívánt végső simításokat és a jól megérdemelt hangzásvilágot, amelyek segítettek számunkra véglegessé tenni a szerzeményt.”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw