Skip to content

ALLEGAEON – Főszerepben: a hotdog!

Sok minden történt az Allegaeon-nal a Damnum album 2022-es megjelenése óta. Először is, visszatért a 2008-ban alakult banda eredeti énekese, Ezra Haynes. Aztán, miután újra aláírtak a Metal Blade Recordshoz, két vadonatúj dalt is rögzítettek a producer Dave Oteróval: az Inhumation és az Iridescent közül ráadásul előbbit már tavaly októberben be is mutatták a rajongóknak.

„Mindkét szám nagyon agresszív, sokkal agresszívebb, mint bármi, amit korábban a fiúkkal csináltam – mondta akkoriban a visszatérő Ezra Haynes. – A 2015-ös távozásom óta az Allegaeon rengeteget fejlődött zeneileg, és egy ’személyesebb’ szövegstílust is bevezetett. Ez egy nagyon király változást jelentett számomra.”

A Digital Myle most utóbbi dalhoz is készített egy videóklipet, amely alább megtekinthető.

„Eredetileg ugyanazon munkálatok során vettük fel, mint a legutóbbi kislemezünket, az Inhumationt – tette hozzá a dalhoz Ezra Haynes. – Az Iridescentet azért akartuk kiadni, hogy egy kis szeretettel kedveskedjünk a rajongóinknak, mielőtt teljes egészében útjára bocsátanánk a következő albumciklusunkat. Ez az önálló kislemez az Allegaeon Elements of The Infinite-korszakának sajátos mivoltából lett kiemelve. Tökéletes az időzítés is, mivel hamarosan, azaz idén áprilisban indulunk a Cancer Culture Tour észak-amerikai szakaszára a Decapitated, a Septicflesh és a Kataklysm társaságában.”

„Az Iridescent zenéje abból az izgatottságból született, hogy újra együtt dolgozhatok Ezrával – lelkendezett a gitáros Greg Burgess. – Ide-oda dobáltuk az ötleteinket, újraélesztettük az írói összhangot, és ez a dal mintha csak magától íródott volna. A hozzá tartozó klip témája hasonlóan alakult, mint az 1.618-hez készült videónké. Mind az öten leültünk és hülyeségekről beszélgettünk, amíg el nem kezdtünk nevetni. Aztán felmerült a kérdés… ‘Mi lenne, ha?’. Mindenesetre bízom benne, hogy az emberek szeretik a hotdogot és a hülye videókat!”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw