ALEXI LAIHO – Hivatalossá vált, hogy mi okozta a legendás gitáros halálát

December 29-én, 41 évesen hunyt el Alexi Laiho, a metal világ egyik legelismertebb gitárosa, a Children Of Bodom volt frontembere. Alexit februárban helyezték örök nyugalomra, most pedig egykori zenésztársa és törvényes házastársa, Kimberly Goss (nem ismert okokból nem váltak el hivatalosan, holott nagyon régóta megszűnt a kapcsolatuk) nyilvánosságra hozta Alexi halálának hivatalos okát. Instagram-posztjában az egykori Sinergy énekesnő/billentyűs, az USA-ban élő Kimberly arra is kitért, hogy Alexi ma is élhetne, ha segítséget kér a problémái kezelése végett.

Mint Alexi törvényes özvegye, ma reggel megkaptam a végső törvényszéki jelentést, benne a halálának hivatalos okával. Finn nyelven ez áll benne: ‘alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen, ami lefordítva annyit tesz, hogy ‘a máj és a hasnyálmirigy kötőszövetének alkohol okozta degenerációja’. Továbbá fájdalomcsillapítók, opioidok és altatók is voltak a szervezetében.

Ennek a rendkívül tehetséges és gyönyörű léleknek az elvesztése egy olyan tragédia, amit meg lehetett volna előzni. Annyi jó éve lehetett volna még. Képzeld el azokat a nagyszerű zenéket, amiket kaphatnánk tőle, ha elfogadta volna a segítséget…

…Mindenkit arra kérek, aki az alkohollal vagy drogokkal kapcsolatos problémákkal küzd, hogy kérjen támogatást, külső segítséget. Nem szükséges, hogy ugyanerre a sorsra juss! Ha az emberek segíteni akarnak rajtad, azt azért teszik, mert szeretnek és aggódnak érted. Kérlek, ne utasítsd el őket! És ne vedd körül magad olyanokkal, akik a függőségedet még elő is segítik. Legyen ez egy figyelmezető, tanulságos történet arról, hogy senki sem legyőzhetetlen.

Nem akarom, hogy Alexi halála hiábavaló legyen. Abban reménykedem, hogy a szülőhazájában, Finnországban be tudok majd indítani egy emlék- vagy jótékonysági alapítványt, amely mindazoknak segítene, akik ugyanezekkel a démonokkal küzdenek. Erről nyíltan kell beszélni, nem szégyenkezni miatta. Emberek vagyunk, mindnyájan szenvedünk, de létezik segítség. Ha ez a történet képes arra, hogy akár csak EGYETLEN életet is megmentsen, akkor már valami jót eredményezhet az elszenvedett szörnyű veszteségünk.

Nyugodj békében, szeretett Wildchild!

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.