ALEX LIFESON – Közös dalon dolgozik a volt Rush gitáros, Kirk Hammett és Tom Morello

A UCR-nek nyilatkozott pár napja a Rush egykori gitárosa, Alex Lifeson, többek között arról is, hogy egy közös dalon dolgozik a Rage Against the Machine-ből Tom Morellóval és a Metallicából Kirk Hammett gitárossal. A projekt irányítását Tom Morello végzi.

Alex Lifeson: Azt hiszem, hogy ez egy olyan projekt, amelyen Tom egy csomó különböző zenésszel dolgozik. Nem igazán tudom, hogy mi sül majd ki belőle, de nagyon élveztem, ahogy hozzátettem a magamét. Tom csak annyit mondott, hogy pakoljam oda, amit csak akarok – minél többet, annál jobb. És aztán ugyanezt mondta Kirk Hammett is.


Alex Lifeson szerint azért meg fog lepődni, aki egy súlyos nótát vár, szerinte mindhárom zenekar kereteit átlépi ez a szerzemény.

Mondhatni, hogy én képviselem az ellenpontot, hiszen egy csomó minden mást is játszottam már, nem csak heavy rockos dolgokat. Munka közben folyamatosan egyeztettünk egymással, és hatalmas móka volt az egész. Átküldtem a cuccomat, aztán ment a felvétel Kirknek, aki ugyancsak hozzátette a magáét.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg a közös dal.
Alex Lifesonhoz kapcsolódó hír, hogy Andy Currannel (Coney Hatch) van egy új projektje, az Envy Of None, és már 10 daluk meg is született. A projektben egy portlandi énekesnő, Maiah Wynne is részt vesz.

Maiah hangja egyszerűen csodás, ráadásul egy nagyon okos dalszerző és énekes/előadó. Alapvetően egy albumnyi anyagot el is készítettünk, amit remélhetőleg hamarosan kiadunk. Nagyon izgatott vagyok emiatt.


A nemrég bemutatott két új Lifeson instrumentális dal, a Kabul Blues és a Spy House, azonban eredetileg nem az Envy Of None számára készült.

Miután a Rush abbahagyta a turnézást, nagyon szerettem volna továbbra is aktív maradni. Nem sokkal az utolsó turné után elkezdtem írni, és megírtam vagy fél tucat dalt. Mindegyik nagyon különbözik egymástól… az egyiknek country hangulata van, a másiknak meg ilyen trippes pszichedelikus érzete… A Kabul Blues egy kísérlet volt arra, hogy bluesos dolgokat játsszak ezzel a pszichedelikus, trippes háttérrel…

Mindkét dalhoz mostanában vesszük fel Maiah énektémáit, így ezek is az Envy Of None projekt részei lesznek. Ha minden jól megy, akkor késő nyáron vagy kora ősszel meg is jelenhet majd a lemez.A két instrumentális dalt teljes egészében kizárólag az AlexLifeson.com oldalon lehet meghallgatni. Közel egy évtized óta ezek az első új zenék Alex Lifesontól.
Az alábbi videóban belehallgathatsz a nótákba.KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.