Skip to content

ALESTORM – Üzbegisztán legnagyobb zenekara lennének

Múlt pénteken jelent meg a kalózmetalos Alestorm új EP-je, a Voyage of the Dead Marauder. Az ötszámos kiadvány Uzbekistan című szerzeményéhez készült egy videóklip, amely alább megtekinthető.

„Ejjha! Úgy döntöttünk, az lesz az életcélunk, hogy Üzbegisztán legnagyobb zenekara legyünk, ezért megírtuk ezt a kis dalt erről a helyről. Bízom benne, hogy történelmileg száz százalékig pontos!” – tette hozzá a dalhoz viccesen az Alestorm alapítója, Christopher Bowes.

„A hírhedt metal kalózok, az Alestorm tagjai egy újabb adag huncutsággal térnek vissza új EP-jükön, amely a Voyage of the Dead Marauder címet viseli – olvasható a hanghordozót gondozó Napalm Records közleményében. – Az EP az epikus hetedik stúdióalbumuk, a Seventh Run of a Seventh Rum utódjaként érkezik, amely a német albumlistán a 7. helyen, az amerikai Current Hard Music és Top New Artist Albums listán pedig az 5. helyen végzett. Az Alestorm újfent a producer Lasse Lammerttel (LSD-Studios) működött együtt, aki az új EP producere, rögzítője, keverője és maszterelője volt, és aki a műfaj nagyágyúival, a Gloryhammerrel és a Wind Rose-zal végzett munkájáról ismert. Az EP az epikus címadó Voyage of the Dead Marauder című számmal indul – egy gyorsuló himnusszal, amelyben a visszajáró kedvenc vendég, Patty Gurdy is feltűnik, aki egy kis extra fűszert ad a számhoz a ’hurdy-gurdy’ előadásával és a magával ragadó énekével. A legénység az Uzbekistan című számmal hajózik tovább, egy klasszikus Alestorm-számot adva elő a védjegyévé vált kalóz metal stílusban, egy intenzív középső szakaszba törve, mielőtt egy vad, szintetizátoros kalóz party breakdown-t szabadítana el, tele intenzív sikolyokkal. A The Last Saskatchewan Pirate a felszabadult, energikus hangulatot közvetítő, vidám fuvoladallamával bármilyen összejövetelt zsúfolt kalózkocsmává varázsol, mielőtt a Sea Shanty 2 az instrumentális közjátékával dobná fel a hangulatot. Ám bosszankodásra semmi ok – azok a hallgatók, akik a zenekar legdurvább himnuszaiért kiáltanak, megkapják az igényeiket, mivel a záró Cock című szám teljes mértékben egyensúlyba hozza az EP komolyabb számait a maga elragadóan mocskos szövegeivel. Szálljatok fel a fedélzetre, szárazföldi lurkók, és vágjatok bele kedvenc kalóz legénységetekkel ebbe a tengeri kalandba!”

ALESTORM – Voyage of the Dead Marauder EP
(03/22 – Napalm Records)

1. Voyage of the Dead Marauder (feat. Patty Gurdy)
2. Uzbekistan
3. The Last Saskatchewan Pirate
4. Sea Shanty 2
5. Cock

https://alestorm.bandcamp.com/album/voyage-of-the-dead-marauder

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw