Skip to content

ALASE – A második lemezük súlyosabb oldala

Hamarosan megjelenik az atmoszférikus progresszív metalt játszó Alase második stúdióalbuma, az A Matter of Time, mégpedig az Inverse Records gondozásában. A korongról ezúttal a Fate’s Intervention című dal került bemutatásra.

„A Fate’s Intervention kislemez a közelgő A Matter of Time album hangulatosabb és sötétebb oldalát képviseli – árulta el a gitáros Janne Lunnas. – Azért választottuk ezt a második kislemezünknek, mert szerettük volna bemutatni a korongon található súlyosabb anyagot. A dal vokáljaiért Markus Hirvonen volt a felelős. A dal egy erőteljes riffeléssel és üvöltözéssel indul, mielőtt átmenne egy nyugodtabb, de baljóslatú részbe. Ez egy komplikált szám, de a refrének egyszerűbbek, és némi reménysugarat hoznak. Az Alase egy meglehetősen gitárközpontú zenekar, ám ritkán vannak szólóink. A Fate’s Interventionben viszont Mikko (Mikko Häkälä gitáros – a szerk.) és én is szerettünk volna szólót játszani. Bizonyos értelemben kár volt a jó ritmusriffeket a szólók alá rejteni, de szerintem a figyelmes hallgatók ki fogják venni azokat.”

„Amikor a Fate’s Intervention szövegét írtam, hallottam a fejemben, mennyire jól illene ehhez a dalhoz az üvöltő ének – mondta a szövegíró Ninni Swan, aki a szerzeményhez készült klip forgatókönyvét is írta. – Nem is fogtam vissza magam a szöveggel kapcsolatban, hagytam, hogy minden cenzúrázás nélkül jöjjön ki belőlem. A mondanivaló és a klip egy ember egészségügyi problémákkal való küzdelmét mutatja be. A videó forgatókönyve már évek óta az íróasztalom fiókjában várta a megfelelő pillanatot és a szerzőt. Az Aarni Visualsnak sikerült ügyesen és sajátos stílusban kiviteleznie a klipet. Így a videó tökéletesen alátámasztja a dal hangulatát.”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw