AFIUM – Az első dal a csallóközi négyestől: Értelmezd újra

Értelmezd újra címmel az első dalával jelentkezett a csallóközi Afium zenekar, amely annyira friss formáció, hogy tavaly nyáron indult el.

Bemutatkozó számunk a rögtönzött házi stúdiónkban készült. A központi témája az életben felmerülő nehézségek leküzdése és az összetartás. Szerintünk egy lüktető, riff-központú nóta született, idézve a régi arénarock zenekarokat, ugyanakkor egy modern, fogós megközelítésben.

A csallóközi Afium zenekar 2021 nyarán kezdte meg működését Kuruc ‘Teo’ Teodor gitáros-énekessel és Bodó ‘Atosz’ Attila dobossal, később pedig Kuruc ‘Kikki’ Krisztián ritmusgitáros és Mészáros ‘Mészi’ Dávid basszusgitáros-szövegíró csatlakozásával. A zenekar tagjai korábban a Brotherhood és a Pitvipers nevű formációkban zenéltek. Az Afium elsősorban a modern metal, illetve a hard rock műfajába sorolható. Az első két koncertjük váratlanul nagy érdeklődés mellett, teltházzal zajlott a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban és a bősi Vendel sörözőben. A zenekar tervei között szerepel a nyári fesztiválszezonban minél több nagyszínpados buli, főleg a környéken szervezett motoros találkozókon és rock fesztiválokon. Készülnek a további felvételek, tervben van egy klip is…”


www.facebook.com/afiumbandAFIUM – Értelmezd újra (2022)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.