AEPHANEMER – Szimfonikus melo-death, itt az új album harmadik dala: Le Radeau de la Méduse

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük utódja, harmadik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Le Radeau de la Méduse dallal lehet ismerkedni.

Ez a dalunk a híres francia festményről (Medúza tutaja – Théodore Géricault, 1819) kapta a címét, és a szövege is azt a francia történelmi eseményt idézi fel. Ezért döntöttünk úgy, hogy bónuszként kiadjuk a francia szövegű változatát is. Reméljük, hogy mindkét verzió tetszeni fog!

Az Aephanemer album anyagát Dan Swanö keverte, a maszter Mika Jussila munkája. Az éneket Yannick Tournier-val vették fel a Waïti stúdióban, a borítót Niklas Sundin (Mitochondrial Sun, ex-Dark Tranquillity) készítette.

www.facebook.com/Aephanemer
A Méduse (Medúza) nevet viselő francia fregatt 1816 júliusában futott zátonyra Mauritánia partjainál, a hajótöröttek egy sebtében összetákolt, a nyílt vízen hánykolódó tutajon várták a segítséget, de jelentős többségük elhunyt, mire az megérkezett.

1816 júniusában egy francia hajóflotta indult Szenegálba Rochefort kikötőjéből, hogy a békeszerződésben foglaltak szerint visszavegyék az angoloktól a gyarmatot. A Loire, az Argus és az Écho hajókat a Medúza vezette, a kapitány Hugues Duroy de Chaumareys vikomt volt, aki már két évtizede nem hajózott. A Medúza megelőzte a flotta többi tagját, de a rossz navigáció miatt 160 kilométerre sodródott tőlük, mígnem július 2-án zátonyra futott a mai Mauritánia közelében.

A legénység próbálta kiszabadítani a fregattot, de sikertelenül, így az utasoknak a hat csónakba kellett volna tömörülniük, ám az korántsem volt elég a közel 400 főnek. Becslések szerint körülbelül 150-en egy rohanvást összeeszkábált tutajra kényszerültek, ami kissé a víz alá is merült alattuk.

Bár a csónakokkal, amelyekben a kapitány és a legénység egy része utazott, az eredeti tervek szerint vontatni kívánták a tutajt, nem telt el sok idő, és a tutajon hánykolódó nők és férfiak teljesen magukra maradtak. Az ellátmányból némi víz, néhány üveg bor és egy kevés kétszersült maradt csupán náluk.

A tutaj utasai közül többen már az első éjszaka során elhunytak, az élelem és az ital gyorsan elfogyott. Az embertelen körülmények hatására többen választották önként a halált, másokkal pedig a társaik végeztek.

A körülbelül két hét alatt, amíg a nyílt vízen tartózkodtak, felütötte fejét a kannibalizmus is. Az éhezés, a kiszáradás és a kétségbeesés agressziót szült, az erősebbek átvették az irányítást a gyengébbek felett. Tizenhárom nap múltán, július 17-én talált rájuk véletlenül az Argus, ekkor a tákolmányon már csak tizenöt férfi volt életben.


(femina.hu)


AEPHANEMER – Le Radeau de la Méduse (szöveges videó a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz)

AEPHANEMER – Antigone (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz)

AEPHANEMER – Panta Rhei (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz)

AEPHANEMER – A Dream of Wilderness
(11/19 Napalm Records)01. Land Of Hope
02. Antigone
03. Of Volition
04. Le Radeau De La Méduse
05. Roots And Leaves
06. Vague À L’âme
07. Strider
08. Panta Rhei
09. A Dream Of Wilderness
10. Old French Song (bónuszdal)
11. Le Radeau De La Méduse (bónuszdal – francia verzió)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.