AD INFINITUM – Epikus szimfo-metal és Drakula gróf, klippel az őszi album első dala: Unstoppable

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci énekesnő, Melissa Bonny szólóprojektjének indult, de csakhamar egy igazi zenekarrá fejlődött.

A második Ad Infinitum lemez október 29-én lát majd napvilágot Chapter II: Legacy címmel, első előzetesként pedig a klippel kísért Unstoppable dallal lehet ismerkedni.

A debütáló lemezzel ellentétben a Chapter II: Legacy nem egy klasszikus konceptalbum, viszont egy történelmi személyiséggel kapcsolatos mítoszok és sztorik ihlették. Vlad Tepesről, más néven Karóbahúzó Vladról van szó, a kegyetlenségéről hírhedt havasalföldi fejedelemről, akit máig sokan Drakula gróffal azonosítanak. Romániában az Oszmán Birodalom ellen a hazáját védelmező hősként emlékeznek rá, mások erőszakos és szívtelen szörnyetegnek tartják.


Roppant izgatottak vagyunk, hogy végre bemutathatjuk az első számot az új albumunkról! Enyhe kifejezés, hogy türelmetlenül vártuk ezt a pillanatot, és szívből reméljük, hogy legalább annyira élvezitek a Legacy lemez első ízelítőjét, amely nagyszerűen reprezentálja a zenekarunk fejlődését, mint mi magunk.

www.facebook.com/AdInfinitumMusic
AD INFINITUM – Unstoppable (a 2021-es Chapter II: Legacy albumhoz)

AD INFINITUM – Chapter II: Legacy
(10/29 – Napalm)

01. Reinvented
02. Unstoppable
03. Inferno
04. Your Enemy
05. Afterlife (feat. Nils Molin)
06. Breathe
07. Animals
08. Into the Night
09. Son Of Wallachia
10. My Justice, Your Pain
11. Haunted
12. Lullaby


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.