Skip to content

A nagy fogás egyik titka a megfelelő etetőanyag

Minden horgász tisztában van azzal, hogy a megfelelő etetés elengedhetetlen a jó fogáshoz. Rengeteg legenda kering arról, hogy milyen etetőanyagot használjunk, azonban a szakértők egyetértenek abban, hogy minden szituáció más, ezáltal az etetési stratégiára sem lehet egy egységes eljárási technikát ráhúzni. 

Számít az, hogy mesterséges tóról vagy természetes vízről van szó és az is, hogy mennyire gyakran horgásznak az adott terület.

Miért kell beetetni halakat a horgászat kezdetekor?

Ahhoz, hogy az adott területre odavonzzuk a halakat, a Vitalpet webáruház etetőanyagai közül érdemes azt kiválasztani, amely a horgászandó haltípus kedvence. Etetés nélkül nem valószínű, hogy nagy fogásra számíthatunk, hiszen nem fogják megtalálni a halak a csalit, de ha helyesen etetünk, akkor szinte biztosak lehetünk a sikeres horgászatban.

Etetési tanácsok

Mint mondtuk, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen vízen pecázunk, ami az egyik helyen bejött, az nem biztos, hogy egy másik helyszínen is működik. Ha egy olyan tóra megyünk, ahol igen sok a horgász és mindenki több bottal rendelkezik, valamint folyamatosan etet, ott nehéz felkelteni a halak érdeklődését a saját csalink iránt. 

Ezekben az esetekben érdemes valami különleges etetőanyagot használni, hiszen a halak már megszokták a folyamatos etetést, ezáltal a különlegességeket fogják keresni.

Kevésbé horgászott helyen és ahol kevés a hal, ott pedig mindenképpen a mennyiségre érdemes rámenni, hogy a halak megtaláljanak bennünket, ezáltal pedig ráakadjanak a horgunkra.

Az etetőanyagok összetétele

Minden horgász másra esküszik, sokan rendelkeznek kőbe vésett saját receptekkel, azonban a fentiek tükrében nem biztos, hogy ez minden szituációban működni fog. Érdemes ezért inkább a különféle ízesítésű etetőanyagokkal kísérletezni, hiszen ezzel megnövelhetjük esélyünket a nagy fogásra.

Dovit etetőkeverékek

Ez a márka számtalan különböző ízben készíti az etetőanyagot és a megszokott és működő aromákat használja termékeihez. Ezek alkalmasak az összes békés halfaj horgászatára, a speciális aromák pedig az egyes konkrét halfajtákhoz tökéletesek.

● A pontyhorgászathoz a piros pontyozó etetőkeverék azért is ideális, mert a piros színe élénk, elkülönül a tófenék színétől ezáltal felkelti a halak figyelmét. Vaníliás aromája vonzza a pontyokat, ezért jó kapást ígér.
● A vaníliás keverék barna színű és alkalmas az összes halfaj horgászatára
● A sárga csontis etetőkeverék nagyon ízlik a halaknak. A kis kukacok a pontyok és a kárászok kedvencei.
● Tavasztól őszig nagyon bevált a könnyű, lágyabb ízvilággal rendelkező gyümölcsös keverék, amiben a vanília és a szilva aromája érvényesül. Főleg hideg vízben ajánljuk.
● Az amur számára a lucernás etetőanyag az optimális választás.
● A keszeghez használjunk gabonás etetőanyagot.
● Nagyon jól működik a mézes, a vajsavas, pörkölt napraforgós, az epres íz is, érdemes próbálkozni velük.

Az etetés egy elengedhetetlen mozzanata a horgászatnak, javasolt kitapasztalni azt, hogy mikor melyik működik legjobban.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw