Miért praktikusak az ágytálcák és az ágyasztalok?

Ha valaki idős vagy beteg, sokszor nehezére esik azoknak a mindennapi tevékenységeknek az elvégzése, amelyek egy fiatalabb, egészséges embernek fel sem tűnnek. Ezek közé tartozhatnak például a fürdéssel, öltözéssel vagy akár az étkezéssel kapcsolatos mozdulatsorok. 

Mindez fizikailag és szellemileg is megterhelheti az illetőt!

Az ágyasztalok és ágytálcák szükségessége

Az étkezés megkönnyítésében jelenthetnek nagy segítséget az ágytálcák és ágyasztalok. Ha idős, beteg családtagunk számára sokáig komoly problémát okoz az evés, az nagymértékben fogja rontani az életminőségét. Érdemes tehát kezelnünk a problémát, elősegítve ezzel a gyógyulási folyamatot.

Nemcsak a páciensnek lehet azonban nehézkes az asztalhoz ülés és az asztalnál való étkezés. A gondozó számára is nagy támogatást jelenthet egy ágyasztal vagy egy ágytálca. Képzeljük csak el, hogy milyen körülményes minden alkalommal az asztalhoz segíteni a beteget, majd visszavezetni az ágyához!

A GyógyászatiShop.hu ágyasztal és ágytálca kínálatában valóban igényes termékeket találhatunk. Ezek az eszközök a lehető legváltozatosabb színekben, méretekben és kialakításban érhetők el. Így mindenképp tanácsos szétnézni az oldalon.

Hogyan használjuk a segédeszközöket?

Ahhoz, hogy az ágytálca vagy ágytál segítségével kényelmesen megoldhassuk a beteg étkeztetését, mindenekelőtt fel kell ültetnünk a pácienst. Ha nem megy az ülő helyzet, javasolt legalább egy félig ülő helyzetről gondoskodnunk. Ezenkívül ne feledkezzünk meg a higiéniáról, és a szükséges eszközök elérhető távolságba helyezéséről sem!

Ha a beteg ül, kisebb a félrenyelés esélye. Felültetésben segíthetnek az elektromos ágyak vagy a különböző párnás kitámasztások. Egy idő után kitapasztalhatjuk, hogy pontosan milyen a biztonságos kitámasztás. Ekkor jöhet az ágyhoz helyezhető asztal, amelynek három típusát ismerhetjük.

Az ágyasztalok fajtái

1.A stabil betolható asztal

A betolható asztal egy rendkívül strapabíró konstrukció, így nincs rá hatással az ágy mozgatása. Ez különösen hasznos lehet, hiszen egyszerűen és biztosan elkerülhetőek vele a balesetek.

2. A könnyű és egyszerű ágytálca

Az ágytálca lehajtható lábait minden esetben a páciens csípője mellé kell tenni. Ez utóbbi szempont a tálcára helyezett ételek nyugodt helyzetét hivatott elősegíteni. Gondoljunk bele, mi történne, ha véletlenül kiömlene a forró leves!

3. A hordozható asztal többfunkciós

A hordozható asztal legnagyobb előnye az, hogy nemcsak ágyhoz, hanem székhez, kanapéhoz, de akár egy hintaágyhoz is használható. A termék stabilitását viszont nagyban befolyásolja az, hogy milyen anyagból készült a segédeszköz. 

Amennyiben az ember már régen elmúlt 25 éves, esetleg valamilyen alapbetegséggel is rendelkezik, érdemes elgondolkodni az ágyasztal vagy ágytálca beszerzésén. Ne hanyagoljuk el ezt a kérdés, főleg, ha egy beteg szerettünkről van szó! Tegyük komfortosabbá az étkezést!

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.