Miért használj minden nap testápolót?

Ugye Te is rendszeresen használsz testápolót fürdés vagy zuhanyzás után? Jól teszed, ugyanis az optimális hidratáltság és rugalmasság érdekében nagyon fontos. Nem mellesleg mennyei érzés, amire mindannyiunknak szüksége van. Tudod milyen előnyei vannak még a testápoló használatának? Az alábbi cikkből kiderül!

Ebben rejlik a bőrápolás fontossága

Bőröd jólléte kulcsszerepet játszik egészséged és közérzeted mindennapjaiban. Sokan nem is tudják, hogy legfelső fedőrétegünk testünk legnagyobb szerve, testsúlyunk mintegy 16%-át teszi ki, már csak emiatt sem elhanyagolható. 

Állapotáért nemcsak a belső tényezők köré sorolható genetikai hajlam felelős, hanem számos külső tényező is, amelyekre aligha van befolyásod. Közvetlenül érintkezik hideggel, meleggel, káros anyagokkal, szabályozza testünk hőmérsékletét. Nem védheted meg minden stresszhatástól, azonban sokat tehetsz frisseségéért és hidratáltságáért. 

Különösen fontos figyelmet fordítanod a bőröd gondozására, hiszen a rohanó hétköznapok forgatagában hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy legalább annyi törődést és figyelmet igényel, mint az arcod. Az arcápolásra szánt termékek mellett a DOUGLAS webshopban rengetegféle testápolót is találsz.

Csúcsmárkák a ragyogó és puha bőrért

Testápoló számos formában létezik: elérhetőek a hígabb testápoló tejek, ahogy a koncentráltabb krémek és az egészen szilárd állapotú vajak is. Az efféle kozmetikumok összetevőkben gazdagok és rendszerint természetes alapanyagokat is tartalmaznak, például shea vajat, mandulavajat vagy kókuszolajat. 

Ha viszont kevés időd van és azonnal felszívódó termékre vágysz, próbáld ki a testápoló spray-t! 

A Garnier, a Sanis és a Clarins egyike a legismertebb testápolókat is gyártó márkáknak, csak hogy néhányat említsünk. 

Ezek a leggyakoribb testápoló összetevők

A különböző bőrtípusokra szánt testápolók között a legnagyobb eltérés az összetevők listájában van. Száraz bőrre a leghatásosabb a ceramid-3-at vagy glüko-glicerolt tartalmazó, valamint a mandulaolaj ugyancsak kiváló hidratáló erővel bír. 

Az érzékeny bőrrel rendelkezőknek kerülniük kell az alkohollal, tartósítószerrel, színezékkel, mesterséges anyagokkal dúsított termékek használatát. Ha pedig a természetes termékeket kedveled, öko kozmetikumokból is számos termék fedezhető fel a piacon.

A testápoló használatának előnyei nem érnek véget azzal, hogy teljes körűen ápolják a bőrt. A jól táplált bőr lassabban öregszik, rugalmasabb, ellenállóbb lesz. Ha pedig extra kényeztetésre vágysz, a parfümöd illatával harmonizáló testápolót is választhatsz. Akár krémet, akár olajat, tejet, spray-t vagy vajat választasz, a megfelelő termékek használatával egészségtől tündöklő, puha bőrre tehetsz majd szert, amelyet garantáltan mindenki megcsodál majd. 

__

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.