Skip to content

Varázsolj csodaszép körmöket vendégeidnek – öt hónapos manikűrös és körömdizájner tanfolyam

Kreatív és emberbarát vagy, aki nyitott az újításokra? Új szakmát keresel, de nem szeretnél éveket tölteni az iskolapadban? Miért nem próbálod meg a manikűrös és körömdizájner tanfolyamot?

Ha az első két kérdésre igennel válaszoltál, nézd meg a manikűrösképzést a TanfolyamGURU.hu oldalán a szépészeti tanfolyamok között. 

Ezért érdemes manikűrös tanfolyamot végezned 

A manikűrös és körömdizájner szakma ma egyre kelendőbb, hiszen a nők jelentős százaléka szereti szakemberrel elkészíttetni körmeit. Vannak, akik csak ünnepi alkalmak – karácsony, esküvő, rendezvények – előtt kerítenek erre sort, de sokan vannak, akik három-négy hetente meglátogatjuk körmösüket, akik újabb kreációkat varázsolnak a kezükre. 

Manikűrösökre tehát egyértelműen mindig szükség lesz, ez talán azon szakmák egyike, melyet még a mesterséges intelligencia térhódítása sem fog egyhamar lecserélni. 

De a körömdizájnerek nemcsak a hétköznapokban mutathatják meg tehetségüket, hanem különböző országos és nemzetközi versenyeken mérhetik össze tudásukat a többi szakmabelivel. Ilyenkor extrán feltűnő, különleges alkotásokat mutatnak be a zsűrinek, melyek sokkal többek, mint egy körömfestés: remekművekről, az önkifejezés, történetmesélés eszközeiről van szó.

Az államilag elismert manikűrös tanfolyamok elkezdéséhez általában elég egy érettségi bizonyítvány és a képzés árának befizetése. Nagyjából 5-6 hónap alatt megkapja a szorgalmas tanuló a szakképesítését, mellyel aztán el is helyezkedhet a munkaerőpiacon.

Mit tanulhatsz meg egy manikűrös tanfolyamon?

A jó manikűrös tanfolyam a szakma sok rétegét magában foglalja és betekintést nyújt a különböző technikákba. Amikor elkezdünk ilyen képzés után nézelődni, érdemes megfigyelni, hogy a kiszemelt tanfolyam tartalmazza-e az alábbiakat:

• Kézápolási alapismeretek – anyagok, eszközök; kitérve a paraffinos ápolási technikára
• Fertőtlenítési alapismeretek – anyagok, eszközök és műveletek
• A műkörömépítés alapjai (szintén a használt anyagokra, eszközökre alapozva)
• Hogyan készítsünk kezelési tervet?
• A kézfejek előkészítése, a meglévő műköröm eltávolítása
• A különböző manikűrtípusok elkészítésének módjai (japán, hagyományos, francia, innovatív gépi, gél lakk, tipes, zselés, épített műköröm és porcelán köröm felhelyezése)

Kiből lesz jó körmös?

Elsősorban precizitás, tisztaságra való törekvés és türelem kell a jó körmössé váláshoz, nem árt kreatívnak lenni és nyitottnak az újdonságokra. Jó, ha az ember szeret beszélgetni és másokat meghallgatni, hiszen a manikűrös szalonokról az a hír járja, hogy néha jobbak, mintha pszichológushoz fordulnánk. A türelem egyébként nemcsak a körmök elkészítésekor fontos, hanem hosszú távon is, hiszen idő, mire kialakul egy stabil vendégkör.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw