Skip to content

Szabad szemmel – Megjelent a Salvus új nagylemeze

(fotó: Bands Throught The Lens)

Ötödik nagylemezével jelentkezett a napokban a fővárosi modern metalos Salvus, a Szabad szemmel címet kapott albumon nyolc dal – közöttük egy Radnóti Miklós versmegzenésítés is – hallható. Majdnem öt év telt el az előző, Irtás című korong óta – ami szövegileg és zeneileg is egyaránt messze a legsúlyosabb anyaga volt a zenekarnak -, az azóta eltelt időben a csapat felállása is alaposan megváltozott.

“Mivel mindig is szinte küldetésünknek tekintettük, hogy a dalszövegekkel tükröt tartsunk a világnak, az országnak és az egyénnek – legyen az bárkinek bármennyire kellemetlen -, és a világ az elmúlt öt évben sajnos nem lett se szebb, se jobb hely, az emberi gyarlóság továbbra is kiapadhatatlan téma, így ezúttal annyi pozitívum se szorult Zoli sorai közé, mint korábban, de ezt zeneileg most próbáltuk kicsit ellenpontozni. Egyrészt minden eddiginél jobban ráfeküdtünk a ragadós énekdallamokra, a fogós refrénekre, és a tőlünk megszokott betonozós, szikár alapok közé visszacsempésztünk egy keveset a korábbi albumok felszabadultabb, ‘rockosabb’ vonaláról, ami jól kidomborította az adott dalok mondanivalójában rejlő szarkazmust és gúnyt.

.

Nehéz és hosszadalmas folyamat volt a lemez születése, egyrészt három tagcsere is lezajlott a két lemez között, és nem volt egyszerű feladat megfejelni egy annyira egységes és ütős albumot, mint az ‘Irtás’, de úgy érezzük, sikerült most is szintet lépni. A dalok kellően változatosak lettek, Zoli, Bandi és Petya is írt dalokat a lemezre, illetve a nemrég publikált ‘Félkész szabadság’ című dalban még az előző gitárosunk, Kemencei Bali keze nyoma is ott van.” – foglalta össze a zenekar a legfontosabbakat az új nagylemezről.

Az album hangzásáért Vári Gábort lehet / kell dicsérni, a lemez grafikáit egy szegedi tetoválóművész, Bem Tomi rajzolta, a dizájnért pedig Jósa Tamás felelt. A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/salvus

Salvus 2024: Pötörke Zoltán – ének / basszusgitár, Erdélyi Péter – gitár / vokál, Kokavecz András – gitár, Tobola Norbert – dobok

A zenekarral legközelebb április 13-án lehet találkozni – a Depresszió partnereként fognak játszani a Barba Negrában.
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/1069941924206783

Salvus FB-oldal: https://www.facebook.com/salvusmusic
A Szabad szemmel album az online felületeken: https://songwhip.com/salvus/szabad-szemmel

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw