STARDRIVE - Itt az új klip!

A kun sztónerek bemutatják a Kings And Slaves album dalait

2009. szeptember 1. (kedd) 15:17 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:51

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Rust című albummal, idén pedig megjelent a folytatás, a második nagylemez, amelyet egy megszilárdult felállású Stardrive rögzített (Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos). A southern, doom  ás ősrock ízekkel fűszerezett Kings And Slaves lemez dalait az énekes Cselényi Csaba mutatja be, de ha kattintasz, a banda vadonatúj klipjét is megnézheted!

 

WAR OF SOULS

„Már a nyitó riffel jön egy enyhe nyakleves, hogy mindenki figyeljen oda a mondanivalóra. Olyan időket élünk, amikor jobb, ha megacélozza a lelkét az ember, mert paradigmaváltás előtt állunk, barátaim. A zene leginkább az Alabama Thunderpussy lazább dalaira emlékeztet.”

 

BREAKING BONES

„Költői kérdések sorozata. Vajon az idő múlásával érzékeljük-e tetteink súlyát? Olyan dolgokért törjük magunkat, amelyek megérik a küszködést? Legyen az meló, vagy egy párkapcsolat. Érdekesség a nyitószóló, amibe beépítettük az elsőlemezes Calcyoulator egyik szólójának részletét – ezzel is utalva a két szerzemény mondanivalójának helyenkénti összecsengésére. Amúgy egy húzós, southern dal.”

 


 

 

KINGS AND SLAVES

„A cím és a szöveg is magáért beszél. Róluk és rólunk szól minden sora. Dühítő, hogy nem tudunk ebben az országban megszabadulni a múltunk démonaitól, kiskirályaitól! Ez az egyik legsúlyosabb szám: doomos, málházós refrén, válaszolgatós szólók.”


WELCOME TO CUMANIA

„Na, ez talán zenekari ars poetica. Ady azt írja a Kunságról, hogy „...Sivatag, lárma, durva kezek, / Vad csókok, bambák, álom-bakók...”  Bandi bátyánk óta nem sok minden változott, de mi mégis itt szeretünk élni. Igen, a konok kunok mi vagyunk! Ez mind benne foglaltatik a szövegbe. Aki ebben a szikes talajban gyökeret tud ereszteni, az tökös legény. A zene ősrock érzést áraszt, a refrén és a záró döngölés, meg inkább a korai Kyusst idézi.”

 

STARDRIVE - Welcome To Cumania (Kings And Slaves albumról, 2009)


 

 

HIGH HEEL SHOES

„Korai Led Zep bedurvítva. Igaz történet a lehúzós kiscsajokról. Tudod, dögösek, szuperek, de buták, mint a segg – csak ahhoz értenek, hogy levegyenek egy kis lóvéval. Ha többet ittál, már be is sétáltál a kelepcébe. Életemben nem olvastam ennyi Mötley és Skid Row szöveget, a megfelelő klisék érdekében. A végén átmegy poénba!”

 

SUNSET ABOVE THE PLAIN

„Nyugis instrumentális, ami kettéosztja az albumot. Mulicz Zoli üldögél a hortobágyi naplementében egy gitárral. A djembe (afrikai ütőshangszer) kíséretet Kutrás Csabi barátunk nyomta fel, aki a Kontrollzé tagja.”

 

 

IT’S GETTING DARK

„Állat wah-wah kezdés, egyszerű, húzós énektéma, fifikásabb befejezés. Egy rock dal a kölyökkorról, az első gitárodról, na meg arról, hogyan jegyezted el magad a zenével. Persze a végén korunk sötétségéig is eljutunk.”

 

PAINFUL OVERDRIVE

„Egy viharos szerelem, egy problémás kapcsolat vége. Amikor már semmi sem működik, csak a kínlódás van. Néhol mintha a Zep When The Levee Breaks-je keveredne a Metallica Bleeding Me-jével...”

 

JUDGEMENT DAY

„Aki szereti a Clutch-ot, valószínűleg kedvelni fogja ezt is. A szöveg arról szól, hogy kéne egy kis csend ebben a kereskedelmi csatornás, celebes foszuhatagban, mielőtt kinyitják azokat a könyveket, és eljátszhatod az utolsó bluest. Tőlünk szokatlanul boogie-s, rongylábazós résszel ér véget.”

 

 

PAX VOBIS

„Súlyos, Trouble-ízű riffelés, döngölés végig, amit végül egy lágyabb, blues-os témával zárunk. Én még emlékszem az úgymond rendszerváltás környéki eufóriára, ami aztán 'pukk' szépen szertefoszlott. Én tényleg hittem a változásban, amiből végül valami nagyon korcs dolgot csináltak. Menjenek el azok ebből az országból, akik ezt tették velünk! Vigyék a kincseiket! Béke velük.”

 

BOTTOM LINE

„A lemez teljes összefoglalása úgy zeneileg, mint szövegileg. Különösen a zene agyas, mert Zoli lényegében az albumon elhangzó jellegzetes gitártémákat építette egybe. Elég pszichedelikus szerzemény lett.”

 

www.myspace.com/stardriverock

www.stardrive.hu

 

Megjelent a HammerWorld magazin 216-os (2009/07-08) számában.

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
2021. szeptember 16. (csütörtök) 05:21

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak- és gerincproblémáit. Többek között ezek a sérülések akadályozták meg Ozzyt abban, hogy még a járvány előtt turnéra indulhasson 2019-ben. A legendás énekes már nagyon szeretne újra a közönség elé állni. "A legjobban azért izgulok, hogy a férjem újra színpadra állhasson. Ezért imádkozom." Ozzy Osbourne tizenkettedik szólóalbuma, a 2020 februárjában kiadott Ordinary Man a napokban aranylemez lett, miután több mint félmillió példány kelt el belőle az USA-ban. A lemezen számos neves vendég is közreműködött, például Elton John, Post Malone, Slash, Tom Morello, akárcsak a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith és a Guns N' Roses-ból Duff McKagan is feltűnt a lemezen.   Ozzy már dolgozik az Ordinary Man utódján,...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre
THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre

A Dying Wish címmel október 29-én jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, első előzetesként pedig már...

MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary
MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary

Your Time To Shine címmel október 29-én jelenik meg doom/stoner vonalas svéd Monolord trió ötödik albuma, a 2019-es No Comfort lemez utódja. Az öt tételes, de 39 perc játékidejű új...

TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out
TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out

Vengeance címmel október 15-én jelenik meg az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, harmadik előzetesként pedig az Over And Out dalt tették közzé,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS