OVER THE UNDER VOL.3. - A hatodik trió: HAW, Chat Noir, Baby Bone

Bemutatkoznak a decemberi-januári Hammerworld extra CD-mellékletén szereplő bandák!

2009. december 8. (kedd) 16:15 | utoljára módosítva: 2009. december 16. (szerda) 10:35

A december 3-tól minden jobb újságosnál kapható decemberi-januári Hammerworld magazinnak a 66 klipes DVD-vel és egy extra CD-vel kibővített verzióját érdemes begyűjtened, egyrészt a látvány-maximalizált videógyűjtemény, másrészt az Over The Under címmel új bandákat, friss hazai felvételeket bemutató CD-sorozatunk Vol.3. darabja miatt, amelyen 18 felvétel kapott helyett. A CD-n szereplő bandákat hármas adagokban mutatzuk be az elmúlt napok során, ez pedig az utolsó adag.


Újabb három zenekar: HAW, Chat Noir, Baby Bone
 

 
HAWAktuális felállás?


"Binder Gáspár dobos (Prosectura, Stereochrist, Vostok Room), Szabó Márton gitáros (Igor), Szabó 'Pó' Péter basszer/vokálos (Igor), Makó Dávid énekes, banjos."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 
"2008. novemberében alakultunk, a Stereochrist akkori feloszlását követően - mondja Makó Dávid, az egykori Stereochrist énekes. - Régóta nagyon jó barátok vagyunk, már csak a közös muzsikálás hiányzott. Az indíttatás egyszerű, együtt akartunk zenélni."


HAW - The Free Ride Of The Workhorse (próbatermi anyag)
Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?

"Délies ízű groove rock."

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?
 
"Folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések, de a legjobb kritika mindig a koncerteken áramló energia."

A legelső HAW koncert rövid leírása?
 
"2009. május 30. - Szeged, Garabonciás. Még a fővárosból is érkeztek emberek, a legjobb barátainkkal, a Shapat Terrorral játszottunk, és Szegeden alapvetően nehéz rossz hangulatú bulit csinálni. Rengeteg szeretetet kaptunk - kapunk azóta is - és egyből működött az a megfoghatatlan plusz, amitől különleges a HAW. Ha addig merült is föl kétség a zenekarban, ez a koncert mindent igazolt. Beton Balázsnak külön köszönet!"

A legjobb koncert eddig?
 
"A legrosszabb koncertünk is életünk legjobb élményei közé tartozik, így nehéz lenne választani. Különleges élmény, amikor együtt zenélünk, egészen más érzelmi állapot, és ez a legrosszabb körülmények közt is képes létrejönni. Nem függ technikától, adott hangulattól, vagy attól milyen pontosan játsszuk el a dalokat."


HAW - The Austrian Ride part 1 - video # 9
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?
 
"Az első rendes, stúdiós demónkról választottuk ki az All Good All Fine-t, pusztán azért, mert a hangzása és hangulata miatt bármilyen metal/rock közegben kakukktojás lehet, és egy ilyen válogatáson nehéz kitűnni."
 
Mikor lesz hozzáférhető a teljes HAW demó?
 
"A napokban kerül ki a www.stonerrock.hu oldalra, és kezdünk kiadót keresni vele. Érdeklődés van, úgyhogy minden attól függ, hogyan realizálódik a jövőnk. Jövőre pedig lemez, akár kicsi, akár nagy, így vagy úgy."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"Most egy kis időre bezárkózunk a próbaterembe, az új dalokat pátyolgatjuk majd, és készülünk a februári-márciusi külföldi koncertekre. Azért lesz itthon is mulatság, a myspace-ünkön minden aktuális infót megtaláltok. Folyamatosan készítünk videókat, dokumentációs-promóciós céllal, és persze a saját szórakoztatásunkra. Ezeket a youtube oldalunkon találjátok: www.youtube.com/hawtheband
 
2010-re milyen terveitek vannak? 

" Kicsi Pó megszületése! (nevet) Valamint folytatni fogjuk, amit elkezdtünk."

www.myspace.com/hawtheband


CHAT NOIR

 

Aktuális felállás?

"Károlyi Geri szólógitáros, Harsányi Tr. Péter (Hari) dobos, Gábor Zsigmond basszer, Oliv gitáros/énekes (ex-Totem, ex-Barbárok)."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2008. novemberében alakultunk, mert szerettünk volna valami odahúzós rockzenét összekalapálni. Az akkori felállás már jócskán megváltozott, alapítótagként márcsak Oliv van a bandában. Jó pár komoly arc megfordult azóta nálunk, így pl. Galambos Dime a Wisdomból, GMC instruktor, Mezőfi Jocó a Cool Head Klanból, Gyercán Feca a Barbárokból, majd egyenként mentek a saját zenei irányukba. Kezdettől fogva valamilyen Black Label Society ihletésű dolgot szerettünk volna összehozni, mert azt mindannyian nagyon szeretjük. Ehhez hozzáadva egy jó nagy adag rákenról, mert attól lesz táncolhatós, avagy hátsó sorban, komoly arccal sörrel bólogatós."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"BLS, Volbeat, A7X, Sevendust."

Az eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?
 
"Kiemelten, Metal Angel tollából: '...nagyon egyszerű, de pontos zene. Én tőlük többet vártam, mert mind nagyon jó zenészek. Az éneklés stílusa nem jön be. Kíváncsi vagyok, viszik-e valamire'."
 
A legelső koncert rövid leírása?
 
"Odacsapós, rövid, kb. 50 perces. 120 ember, utána vad italozás."

A legjobb Chat Noir koncert eddig?
 
"Nem lehet eldönteni. A Crazy Mama is jó volt, a Rocktogon is, a Big Bike is, de a vidéki
helyszínek is faszák, nagyon! Mindegyik más miatt tetszett."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?
 
"A Szuka című nóta. Ez fejezi ki legjobban, hogy mit is gondolunk. Meg azt is,
hogy hogyan..." (nevet)
 
Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?
 
"Az új kislemez már készen van. Karácsonyra szerettük volna betenni a fa alá,
de csak jövő tavasz az elérhető, időben is és pénzben is."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"December 08-án a Rocktogonban játszunk, december 14-én pedig a Kék Yukban. Klip lesz, de csak jövőre, és nyilván egy alacsony költségvetésű imidzsklip. Van viszont klubunk is, a Blaha Lujza térnél, a Teke Csárdában. Klubnapok minden hónap első szombatján!"
 
2010-re milyen terveitek vannak?
 
"Szeretnénk három havonta egy nagyobb összeröffenést, haverokkal, haver zenekarokkal (Tűzmadár, Velvet Seal, Everwood stb.), jó idő esetén szabadtéren, sütögetéssel, hajnalig tartó ivászattal egybekötve, hangos részeg zenéléssel... (nevet) Havonta egyszer jó lenne elmenni kirándulni egyet, mert az jót tesz testnek és léleknek. Erdélyben megfordulunk január végén,
február elején egy-két klubban, ahová szeretnénk később visszajárni. Ja, és egész évben csapatni a rákenrólt, gazdagon az arcba!"
 
www.achatnoir.hu


BABY BONE
 

 
Aktuális felállás?

"Ruck Róbert dobos, Medovarszki Tibor basszusgitáros, Rákóczi Antal énekes, Zubán Zoltán gitáros."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"1993-ban, hármasfogatként indult a még blues gyökerű, de már modernebb témákkal kísérletezgető banda egy szegedi laktanyában. A zenében való megnyilvánulás - plusz egy kis költészet, egy kis színház -, érzések és fölös felgyülemlett energiák megcsapolása volt a cél. Hit a zene olyasfajta erejében, ami végül is kézzel foghatatlan, de a többi művészeti műfajnál szabadabb, lazább, lázadóbb - ez volt a fő csapás."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"A világ rockos lelkiismerete."
 
 
BABY BONE - YZLK (friss klip a 2009-es Supernova albumhoz)


 
Az eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?
 
"Uzseka Norbi összes Baby Bone kritikája a Hammerben."
 
A legelső Baby Bone koncert rövid leírása?

"Szeged, Rock klub, még éppen kilépővel a laktanyából, bluesos improvizációkkal, dobos- énekes felállással, Doors-os depresszív énekkel, Jimi  Hendrixes gitárszétaprítással (Lukács László, ex-Baby Bone, Doombar). Utóbbi tulajdonképpen nagy hiba volt, mert csak egy gitárral rendelkeztünk! (nevet). Döbbenet és síri csend, majd egy perc múlva nagy siker."

A legjobb koncert eddig?

"Miskolc - EFOTT előválogató, egy mindössze 2 fős zsűri előtt - iszonyatosan jól szólt a cucc, mennyei érzés! (nevet) Amúgy Tankcsapda előtt: Gyula, 48-as klub, 1998 - 660 ember." 

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?
 
"Angyalszív. Javasolták, mert mi tanácstalanok voltunk, de egy külső fülnek ez a dal a legszebb az új Baby Bone lemezről általában. Pedig nem éppen a legjellemzőbb ránk, mégis minden másodpercében ott van a 16 évünk, amit zenével töltöttünk."

A Supernova című új albumról van a felvétel, igaz?

"Onnan. Ez most jött ki az Edge-nél, 10 dallal. Kíváncsian várjuk, hogy meddig bírjuk szuflával, de gyanítom, sosem lehet ezt abbahagyni."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Dátumok vannak: december 19. Békéscsaba, Falka, 2010. január 30. Szeged, Garaboncziás, február 26. Dunaújváros, Bal2, március 12. Szentes - Angertea Tour."

 
BABY BONE - Kell a rossz (a klip a 2001-es demó címadó dalához készült)
A 2010-es terveitek?
 
"Eladni az új lemezt, koncerteken ripacskodni, összetartani a bandát, ami egyet jelent a toleranciával, ugyanis nem vagyunk már 20 évesek. Átlag 35-36 éves dolgozó munkásemberekről van itt szó. Még nyomni akarjuk az új lemez promócióját, ameddig lehet. Lesz egy profibb klip is, különleges technikával, kb. 2010 elején lesz a premier. Eddig csak három Baby Bone klip készült, az utolsó is 8 éves, mind megtekinthető a honlapunkon és a myspace oldalunkon is."

www.babybone.hu
www.myspace.com/babybonemusic

A Supernova album dalait a saját szavaival mutatja be a Baby Bone


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS