MARILYN MANSON - Kiadó nélkül!

Az Interscope a gyenge eladási eredményekre hivatkozik, Manson örül, hogy vége a cenzúrának

2009. december 7. (hétfő) 03:07 | utoljára módosítva: 2009. december 24. (csütörtök) 09:22

Az idén májusban megjelent Manson album, a The High End Of Low kiábrándító eladási eredményei miatt az Interscope és Marilyn Manson útjai elváltak egymástól. Mansont még 1993-ban szerződtette at Interscope alá tartozott saját kiadójához, a Nothing Records-hoz a Nine Inch Nails főnöke, Trent Reznor. A Nothing 2004-ben szűnt meg létezni, ettől fogva Mansonék már kizárólag az Interscope-pal álltak szerződéses viszonyban. A legutóbbi Manson album, a Twiggy Ramirez basszer/gitáros visszatérésével megtámogatott The High End Of Low 49 ezer példányban kelt el a tengerentúlon a megjelenés hetében, 2009 májusában, összesen pedig 121 ezer példány körül jár jelenleg. Az azt megelőző album, a 2007-es Eat Me, Drink Me 88 ezer példánnyal indított, a 2003-as The Golden Age Of Grotesque pedig még 118 ezerrel, amellyel még listavezető is lehetett 2003 májusában. A napokban épp Európában koncertező Manson szerint jó hír, hogy nincs kiadója, ugyanis kreatív ötleteinek vagy felét mindig porrá zúzták az Interscope-nál, így a jövőben szerinte sokkal több mindenre számíthatunk tőle, különösen, ami a klipeket illeti.

Manson pár nap múlva két londoni koncerttel indítja brit villámturnéját, és ennek beharangozása céljából nyilatkozott a brit Hammernek, többek között arról is, hogy újra összejött nagy szerelmével, Rachel Evan Wood színésznővel.

Az újságíró eredeti kérdése arra vonatkozott, hogy egy olyan magánéleti krízis és elkeseredettség után, amely Manson és Wood nagy port felvert szakítását követte, hogyan képes valaki talpra állni.

"Azt hiszem, nem félek önmagam lenni. Néha előfordul, amikor a karrierje ezen pontjára jut valaki, amikor már annyi minden megesett, amikor már annyi hatás érte, az eredeti inspiráló erőként szolgáló hatások mellett. Ilyenkor néha bénának érzi magát az ember, miközben önmagát adja, mert úgy érzi, valami újat kéne felmutatnia. De azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy nekem azt kell nyújtanom, amiben a legjobb tudok lenni. És ez tényleg be is jött, hiszen újra együtt vagyok Evannel, ez amolyan exkluzív információ, elsőként közölheted."

Ami pedig az Interscope-sztorit illeti, arról így beszélt Manson:

"Elengedtek minket az Interscope-tól, így visszanyerhetünk egy csomó kreatív ellenőrzést, ugyanis egy csomó kérdésben - például a klipeknél meg ilyeneknél - rendesen meg volt kötve a kezem. A legjobb példa erre a friss klipünk, a Running To The Edge Of The World, amit egyértelműen nem engedtek volna elkészíteni. Már neki is álltunk a turnézás közbeni dalszerzésnek - hasonlóan ahogy az Aladdin Sane című David Bowie album is készült -, így a vártnál is jóval hamarabb jöhet az új lemez."


MARILYN MANSON - Running To The Edge Of The World
Nehéz elhinni rólad, hogy nem szegültél szembe a kiadói akarattal...

"Meglepne, ha tudnád, mennyire vissza kellett fognom a kreativitásomat, ami gyakran az életemre is kihatással volt. Semmi kedvem nem volt zenélni, annyira visszafogtak a zenei elképzeléseim megvalósításától - amit engedtek, azt kiadták, de a klipes terveknek is csak egy része ment át a szűrőn. A kreatív ötleteim legalább felét szétzúzták, úgyhogy most sokkal több mindenre lehet számítani tőlem."

Az új anyag tehát őszintébben fogja ábrázolni Marilyn Mansont?

"Igen, úgy hiszem, hogy tökösebb, gonoszabb lesz, és úgy hiszem, hogy talán romantikus. Önkielégítő."

Szerinted a nyári koncertjeiteket, többek között a Download fesztiválos fellépést ért kemény kritika jogos volt?

"Nem nagyon olvastam ezeket, de közel sem voltunk olyan jó formában, mint most. Nem fogok elnézést kérni, de jelenleg bárki seggét simán szétrúgdossuk. Ez most punk rockosabb és csicsamentesebb, ugyanakkor még teátrálisabb, egyszerűen visszatértünk arra a vágányra, amelyen Marilyn Mansonnak haladnia kell. Sok minden kellett ahhoz, hogy előmászhassak az agyam egyik sarkából, ahová a legutóbbi album befejezése után kerültem. Sokáig nem tudtam, hogy mit kéne kezdenem magammal. Most már tudom. És ez átjön a bulikon."

Milyenek a mostani koncertek?

"A turné remekül megy. Egy csomó mindennek a helyére kellett kerülnie a fejembent, mentális szempontból, vissza kellett térnem ehhez az egész rock'n'roll életstílushoz. Jelenleg óriási lendület visz minket előre, úgyhogy Angliában is fullosat fogunk alakítani. Egy csomó különböző korszakos dalt játszunk, például az Antichrist Superstar-ról, vagy a Coma Black-et és Come White-ot a Holywood lemezről. Az új lemezről simán előkerülhet a klipjével elég komoly vihart keltett Running To The Edge Of The World, de újra elkezdtük nyomni a Dried Up, Tied Up And Dead To The World-öt is, amiben gitározom is - most eljutottunk oda, hogy jobban játszom, mint valaha. De jelenleg a Devourt éneklem a legszívesebben a bulikon."

Manson friss tervei közt szerepel az is, hogy jövőre kiválasztana néhány amerikai várost, esetleg európait is, amelyekben három egymást követő este lépne fel csapatával, és minden bulin egy-egy klasszikus MM albumot adnának elő, elejétől a végéig. Három lemezről esett szó eddig: Antichrist Superstar, Mechanical Animals, Holywood.


MARYLIN MANSON - Apple Of Sodom 1998 (a Lost Highway filmzenealbumról, rendezte Joseph Cultice)www.marilynmanson.com

Hammer TV

 
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
2021. december 1. (szerda) 17:10

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent Bushpepa lett. Az új énekes a Sunrise és a Darkology zenekarokból lehet ismerős, pár éve pedig a Mila című dallal képviselte Albániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Coreleoni harmadik albuma májusban érkezik majd, az első előzetes dal pedig januárra várható. A Coreleoni korábban az AFM kiadónál volt, az új lemezt azonban már az ex-Nuclear Blast főnök és stábja által elindított új kiadó, az Atomic Fire gondozza majd.  Leo Leoni: "Boldog vagyok, egyben megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek az új és izgalmas fejezetnek! Köszönjük az Atomic Fire Recordsnak, hogy életben tartják a metal közösséget, éljen a rock'n'roll!"   www.facebook.com/coreleoni CORELEONI: Eugent Bushpepa - ének Leo Leoni - gitár...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer
FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer

Az még január végi hír volt, hogy váratlanul hárman is távoztak a power metal vonalas olasz Frozen Crownból. A csapat második albuma 2019 tavaszán jött ki Crowned In Frost címmel, a...

TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak
TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak

A 2019-es Liliput Hollywood album Nincsenek szavak dalához készült el a Tankcsapda új klipje. A lemez zárótétele eredetileg két rajongó - Robi és Kata - tragikus halálának...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS