OVER THE UNDER VOL.3. - A harmadik trió: Fókusz, Dim Vision, False Feedback

Bemutatkoznak a decemberi-januári Hammerworld extra CD-mellékletén szereplő bandák!

2009. december 3. (csütörtök) 09:58 | utoljára módosítva: 2009. december 24. (csütörtök) 09:25

A december 3-tól minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári Hammerworld magazinnak a 66 klipes DVD-vel és egy extra CD-vel kibővített verzióját érdemes begyűjtened, egyrészt a látvány-maximalizált videógyűjtemény, másrészt az Over The Under címmel új bandákat, friss hazai felvételeket bemutató CD-sorozatunk Vol.3. darabja miatt, amelyen 18 felvétel kapott helyett. A CD-n szereplő bandákat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.


Újabb három zenekar: Fókusz, Dim Vision, False Feedback
 

 
FÓKUSZ
Aktuális felállás?

"Németh 'Tátika' Nándor énekes, akusztikus gitáros, Pallag 'Janó' János gitáros/vokálos, if. Pallag János 'Menzi' basszusgitáros/vokálos, Pallag 'Pete' Péter gitáros/vokálos, Jakab László dobos."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 
"Még 1984-ben alakult meg a banda, és aktívan működött is 1989-ig - mondja az énekes Tátika. - Pallag Janó, Jakab Jackye, Hardi Béla és jómagam, Tátika, ez volt az a négyes, amelyik ezerrel dübörgött a '80-as években, mindenféle segítség nélkül, mint oly sok banda szerte az országban. Az 1986-87 táján kiadott Robbanásveszély válogatáson két dallal is szerepeltünk, de 1989-ben az a felállás elérkezett az utolsó koncertjéhez. Én vittem tovább a zenekar nevét, hűségesen. Bárkivel is dolgoztam a hosszú évek alatt, a Fókusz elnevezéshez mindig ragaszkodtam. Néhány név a régebbi társak közülük: Knapik Tomi, Kovács Barnabás, Nemessányi László, Töröcsik Géza, Durosz Petrosz, Gulyás Laci, Balogh L. Kristóf, Tóth Levente, Bankó Zoli, Bankó Attila... Bocsi, ha valakit kihagytam! (nevet) A fentiekkel sok-sok koncertet adtunk szerte az országban. A többiek is folytatták a zenélést külön utakon. A jelenlegi felállás 2007 óta működik. Mivel Hardi Béle basszer nem tudta vállalni a további közös zenélést, jött a nagy ötlet, hogy Pallag Janó két fia, Menzi és Pete csatlakozzon a bandához."
 
Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?
 
"Dallamos rockzene, heavy beütéssel.”
 
Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?
 
"Éppen tőletek jött! (nevet) Az egyik nótánkra azt írtátok a Hammerben, hogy naponta legalább egyszer meg kéne szólalnia a rádióban!"
 
A legelső Fókusz koncert rövid leírása?
 
"A mostani felállásunk legelső koncertje Kisbéren volt, és nagyon jól sikerült. Akkor és ott Menzi és Pete beírta magát a Fókusz történelmébe!"
 
A legjobb koncert eddig?
 
"Kisbér."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"A Bűnös kezek című, mert úgy érezzük, hogy ebben minden megvan, ami egy klasszikus rockslágerhez kell."
 
Várható új lemez tőletek?
 
"A jövő évre tervezzük az új Fókusz anyagot. Már javában dolgozunk rajta."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"Koncertek most a stúdiózás miatt nincsenek, az új klipet és minden egyéb megmozdulást 2010 első negyedévére tervezzük."
 
Pontosabban tehát milyen 2010-es terveitek vannak? 

"Az új felállással első körben a régi dalokat szedtük elő, de természetesen születtek vadonatújak is. Annyira jól mentek a próbák, hogy stúdióba vonultunk és tavaszra elkészül egy Fókusz lemez, a rajongók legnagyobb örömére! E mellé születne majd egy ütős klip is. Ha minden igaz, és Isten is úgy akarja, akkor tavasztól - már lemezzel a kézben - indulnak a koncertek."


www.fokusz.gportal.huDIM VISION
 


 

Aktuális felállás?

"Suta Bence - extrém mély frekvenciák meg hányás, Karsheh Nabil - termonukleáris acélbetonkalapács, Lukács Máté - bariton sövénynyíró."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"Valamivel az ezredforduló után vettük fel a Dim Vision nevet, és szentül hittük ha annyi tömény szeszes italt fogyasztunk el a próbateremben, koncert előtt, közben és után, mint Pantera-ék a Vulgar videón, akkor világsztárok lehetünk. De azóta rájöttünk, hogy ezen a téren nem vehetjük fel a versenyt az olyan bandákkal, mint pl a Plastic Bitch vagy az Alcohol (big hail), ezért elkezdtünk komolyabban foglalkozni a hangszereinkkel. Egy jó koncert vagy egy próbatermi zenélés mámorítóbb, mint az alkohol hatása, de a kettő együtt robbanó elegyet alkot."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Béke, szerelem és termonukleáris pusztítás."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"A 2008-as MetalChamp harmadik helyezettjei lettünk, mivel az összes jegyet, és egyben szavazócetlit, amit a részvételhez meg kellett vásárolni, saját magunkra leadott szavazatnak töltöttük ki. A zsűriből egyébként többen személyesen gratuláltak. Az Aether demónk a Stygian Shadows fanzine-ben Dávid Lacinál az év demója értékelést kapta."

A legelső koncertetek rövid leírása?

"Jobb nem emlegetni, kaotikus, mellényúlkálós, számvége-elfelejtős, tipikus gimis koncert volt. Foreestnek elszakadt egy húrja, amit ki is cserélt, viszont nem tudott behangolni, de azért egy koncertet végignyomott. El lehet képzelni..."

A legjobb Dim Vision koncert eddig?

"2009. április17, Nagyvárad, Bánya Club. Zsúfolásig telt hely, iszonyú nagy megőrülés már a beállásra. Volt, aki még a számok szövegét is ordította! Nagy-nagy köszönet a koncert szervezőjének, Andrej-nek a Spiritual Ravishment-ből."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az Absence of Light. Nem Life, hanem Light! Jól összefoglalja az új számok irányát. Elég fogós, elsőre hat."

Mikorra várható egy új Dim Vision lemez?

"Egy Nadirral közös split EP jön ki most, még ebben a hónapban. A címe: A Visceral Experience in a Superficial World. De már megint vannak újabb nóták, szóval 2010-re lehet, hogy lesz új album, de az is lehet, hogy csak egy újabb EP."
 
DIM VISION - Arrival Of Obscurity (live)Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Természetesen lesznek koncertek jövőre is, de aki még időben olvassa ezt, az jöjjön el December 30-án Esztergomba, ahol többek között a WMD-vel nyomulunk. Egy klip is folyamatosan terveződik, és a Rammstein legutóbbi klipjén felbuzdulva most női statisztákat keresünk egy videó elkészítéséhez. Az első tíz jelentkező Dim Vision női pólót kap ajándékba!" (nevet)

2010-re milyen terveitek vannak?
 
"Nabil szerint most már jó lenne túl esni az univerzum meghódításán is, de szerintünk egy picit magasra tette a lécet. Lehet, hogy kibékülnénk egy nagykiadós szerződéssel és egy világkörüli turnéval! Nincs lehetetlen, csak vékony arc- és nyelvbőr!"


 
Aktuális felállás?

"Dézsi Balázs énekes/gitáros, Csáki Attila szólógitáros/vokálos, Szeibert Ákos basszusgitáros/vokálos, Füzy József dobos/vokálos."

 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 
“Győriek vagyunk, hivatalosan 2007 óta működünk, legalábbis akkor kezdtünk el saját számokat írni (Pl: Reason). Előtte ugyanezen a néven voltak már fellépéseink, de akkor még Blink 182, RHCP, Green Day stb. feldolgozásokat játszottunk. Számainkat angolul írjuk, a szövegeknek legtöbbször mély mondanivalója van. Nem zárkózunk el a magyar szövegírástól sem, de az angolt szinte az egész világ érti és mi minél több emberhez szeretnénk szólni."
 
Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?
 
"Punk/rock/metal."
 
Eddigi legjobb kritikátok?
 
"Kurva jók vagytok, srácok!" (nevet)
 
A legelső False Feedback koncert rövid leírása?
 
"Egy régi gyártelepen rendeztünk egy nagysikerű Halloween partyt, Szeibi még vodkát is pumpált a közönség szájába - permetező géppel!" (nevet)
 
A legjobb koncert eddig?
 
"Mi mindig azt érezzük egy-egy koncert után, hogy az épp aktuális volt a legjobb. Egyre több tapasztalatot szerzünk, s mindig van tanulság. Valószínű, hogy a következő koncertünk lesz a legjobb!" (nevet)
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?
 
"A szám címe: Our Nation (A mi nemzetünk). Ez nem konkrétan Magyarországról szól, de elég erősen illik rá a szöveg! (nevet) Szeretjük az országunkat, csak azt nem értjük, hogy az a nagy ketrec Pesten - a Duna-part mentén - miért van tele majomemberekkel!?"
 
Album is várható tőletek?
 
"December folyamán a myspace oldalunkra - www.myspace.com/therecklesstrip - már felkerül egy vagy két új szám. Egyelőre kilenc sajátot tolunk a koncerten, de ennél már több számunk van. Lemezszerződésünk még nincs, ezért sajnos a stúdiómunkálatok lassan haladnak."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"December 4-én Egerben, az Egal klubban, december 18-án Hódmezővásárhelyen, az Ifi-házban leszünk az Alvin és a mókusok előzenekara. Azt a számot, amihez klipet szeretnénk készíteni, már kiválasztottuk, de még nem vettük fel."
 
2010-re milyen terveitek vannak?
 
"Minél több koncertet szeretnénk tolni az ország minden pontján. Egy EP-t is szeretnénk kiadni, klipet forgatni, s elkezdjük a konkrét munkálatokat az első nagylemezre."


www.myspace.com/therecklesstrip
 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
2020. december 4. (péntek) 15:19

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground január 22-én jön majd ki a Spinefarmnál, és ha minden igaz, februárban nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án. A Holy Ground album legfrissebb előzetes dala a Holy Ground (Shake The Memory), amelyhez egy klip is született.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj...

IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is
IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is

Skycrest címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a power metalos hamburgi Iron Savior, Kai Hansen egykori csapata. A Piet Sielck énekes/gitáros vezette banda legutóbbi lemeze a...

GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm
GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm

A Clawfinger gitárosa, Bård Torstensen egy új projektet hozott létre Harald Dose énekessel, a GrowN első dala a Stay Calm címet viseli, és egy klip is született hozzá. Ismerkedj meg vele!...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android
ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, nemrég azonban egy még újabb kiadási...

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS