OVER THE UNDER VOL.3. - A második trió: M.W.S., Ördögárok, HétköznaPi Csalódások

Bemutatkoznak a decemberi-januári Hammerworld extra CD-mellékletén szereplő bandák!

2009. december 2. (szerda) 13:35 | utoljára módosítva: 2009. december 24. (csütörtök) 09:25

A december 3-tól minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári Hammerworld magazinnak a 66 klipes DVD-vel és egy extra CD-vel kibővített verzióját érdemes begyűjtened, egyrészt a látvány-maximalizált videógyűjtemény, másrészt az Over The Under címmel új bandákat, friss hazai felvételeket bemutató CD-sorozatunk Vol.3. darabja miatt, amelyen 18 felvétel kapott helyett. A CD-n szereplő bandákat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.

Újabb három zenekar: M.W.S., Ördögárok, HétköznaPi Csalódások.
 
M.W.S.

Aktuális felállás?
 
"Sprecher László gitáros, Rozgonyi Tamás dobos, Szombati Sándor basszusgitáros,
Both András énekes."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 
"Első megalakulásunk éve 1997, de aztán 2002-ben újra megalakultunk, és azóta is aktívak vagyunk. Megalakulásunk egyértelmű célja volt, hogy mi legyünk a pilisi kistérség legkeményebb zenekara. Azóta ez is sikerült..."
 
Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?
 
"Lakótelep metal. Hardcore, metal és punk izgalmas keveréke."
 
Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?
 
"Eleddig CSAK jó kritikákat kaptunk, főleg, mert élőben nagyon határozottak és kemények vagyunk. A legtöbb elismerést amúgy a videóklipünkre kaptuk."
 
M.W.S. - Die Fetten Jahres sind vorbei


 
 
A legelső M.W.S. koncert rövid leírása?
 
"Még 1997-ben történt a solymári rockklubban, és nagyon sokan voltak kíváncsiak ránk. Mi azonban akkor még csak 3 számot tudtunk eljátszani. Így egy órán át toltuk azt a hármat... Nagy siker volt!" (nevet)
 
A legjobb koncert eddig?
 
"Egyértelmúen az első kiskunfélegyházi koncertünk volt a legjobb. Ott kaptunk először kiemelt figyelmet és sokan is voltak kíváncsiak ránk. Mi meg a legjobbat adtuk ki magunkból. Varázslatos volt és azóta is minden évben ellátogatunk oda. Természetesen ezen kívül is sok kiváló koncertünk volt. De egy hétig lehetne mesélni..."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"A Conflict című dal került fel a válogatásra, mert azt gondoltuk, hogy az egyszerűségével és lendületével azonnal tapad, ráadásul egy fokkal vidámabb, mint a többi dalunk. Szerintünk eleve egy válogatásra született."
 
Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?
 
"Most jelent meg az új lemezünk None Of Them Will Cross címmel, de nem ülünk tétlenül, mert szeretnénk nyáron egy kisebb EP-t is összetenni, amin két saját és két feldolgozás lenne."
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"Mostanság inkább a lemez promóciójával vagyunk elfoglalva, de természetesen télen lesznek koncertek is. Mi úgy számolunk, hogy tavasszal egy komolyabb turnét is összehozunk és ha minden jól alakul, akkor egy kisebb Európa-túra is összejön. Természetesen lesz videó is, ami folytatja az eddig megszokott vonalat és rettentően kemény lesz!" (nevet)
 
2010-re milyen terveitek vannak?
 
"Jelenleg éppen egy második gitárost keresünk, hogy még jobbak lehessünk élőben. Várjuk tehát a jelentkezéseket! Amúgy 2010-ben sok-sok koncerttel szeretnénk még tovább emelni a Lakótelep Metal zászlaját, már ha elbírjuk..."

www.myspace.com/mwsband


ÖRDÖGÁROK
 
 

 

Aktuális felállás?

"Szemenyei Ádám gitáros, Somodi Zsolt énekes, Vulmann Attila basszusgitáros, vokálos,
Kilyén Tamás dobos, Bodri Márton gitáros."
 
Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2007. február 23-án alakultunk, saját magunk és a közönség szórakoztatása céljából. Akkor még természetesen nem ennyire konkrétan, de már akkor is igyekeztünk tudatosan építeni a zenekar életét, ennek az eredménye röpke két és fél év alatt már nem egyszer beérett."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Rock'n'Roll."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Ez egy költői túlzásnak is beillő kritika volt, amiben más zenekarhoz hasonlítottak minket, ezért nem is írnám le konkrétan, hiszen nem tisztségünk más zenekart minősíteni, annál is inkább, mert tiszteljük őket! Név nélkül: 'Már jobbak, mint ... és olcsóbbak!' (nevet) De számos meglepően jó kritika fogadta a demólemezünket, pedig azt hamar beláttuk, hogy borzalmas lett. Nagyon örülünk neki, hogy a Hammer megkeresett minket, mint egy lehetséges résztvevőt az Over The Under válogatásra, számunkra ez is egy megtisztelő kritika, hiszen akkor még nem voltunk kapcsolatban egymással."

A legelső Ördögárok koncert rövid leírása?

"A legelső bulinkra a megalakulásunk után két hónappal került sor Adonyban. Rengetegen voltak ránk kíváncsiak, remek, hangulatos, és annál izgulósabb koncert volt, hiszen a zenekar összes tagjának élete első fellépése volt."

A legjobb koncert eddig?

A legjobbat nehéz volna kiemelni, több felejthetetlen bulink volt. Például az eddigi két születésnapi koncertünk, az EFOTT, vagy éppen néhány hete, amikor a Tankcsapda előzenekara lehettünk."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az Ami számít című számot választottuk a válogatásra, egyszerűen azért, mert ez lett a lemezünk címadó dala."

Mikor jön ki ez az album?

"Februárban jelenik meg."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Aktuális koncertekkel hála az égnek nincs gondunk, bár már lassan vége az évnek, még a napokban is kaptunk több felkérést is. Az aktualitásokról a honlapunkon lehet tájékozódni."

2010-re milyen terveitek vannak?
 
"Sok-sok tervünk van! Több zenekarral kerültünk jó viszonyba az eddigiek során, és körvonalazódnak a további közös fellépések a jövő év első felében például a Blues Companyval, az AB/CD-vel, vagy éppen a Rózsaszín Pittbullal, ezeknek a zenekaroknak nagyon köszönjük az eddigieket! Úgy néz ki, hogy márciusban a Kalapács vendége lehetünk egy koncerten, aztán majd meglátjuk. Az év második felében pedig ha minden jól megy kiderül, hogy tudunk-e turnézni valamelyik magyar zenekarral a jövőben. De ez még a jövő zenéje, minden esetre igyekezni fogunk!"
 
www.ordogarok.hu

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK
 

 


Aktuális felállás?

"Megyeri Ferenc énekes, Bársony Barnabás gitáros-vokálos, Szaklajda László gitáros, Szabó Zoltán basszusgitáros-vokálos, Mészáros Miklós dobos.

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"1990-ben, lézengő kocsmatöltelékek lévén, unaloműzésből."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Punk a régi vonalból "

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - Az én városom (1993)
Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?

"A feljelentésünk 2002-ben!" (nevet)

A legelső PiCsa koncert rövid leírása?

"5-6 nóta, káosz, pogó "

A legjobb koncert eddig?

"Mindegyik jó valamiért."

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - Ájn, cváj, dráj (2001)
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az a címe, hogy Csak egy éjszakára, és azért választottuk ezt, mert jó lett a nóta!" (nevet) Egyébként az új lemezről való."

Ez mikor jelenik meg?

"Ingyen lesz letölthető 2009. december 15-től a megújult honlapunkról! A címe RIARIAANARCHIA, és 16 új PiCsa nótát tartalmaz."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Ha befejeztük a stúdiózást, klipet is tervezünk, mert nagyon régen nem csináltunk értékelhető
képes felvételt, de most a legfontosabb a december 26-ai lemezbemutató koncertünk a budapesti Dürer Kertben!"

2010-re milyen terveitek vannak?

"Mivel 20 éves lesz a zenekar, ezért fesztiválozás, válogatáslemez, koncert DVD, PiCsa film,
ősztől Best Of szülinapi turné, karácsonykor pedig Pécsett Ifjúsági Ház... Remélem, hogy meg is valósulnak ezek a dolgok!"

www.hetkoznapicsalodasok.hu
www.myspace.com/hetkoznapicsalodasok

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS