OSSIAN - Hallgasd meg a Dorothy feldolgozásukat: Te vagy a szívverésem

Már előrendelhető a Most mi jövünk! lemez

2021. október 12. (kedd) 07:17 | utoljára módosítva: 2021. október 12. (kedd) 07:31

2018-ban 19 zenekar fogott össze és készített el Paksi Endre 60. születésnapjára egy Ossian feldolgozásokkal teli albumot - teljes titokban. A meglepetést most Endre és Rubcsics Ricsi viszonozza, az október 15-én megjelenő és már előrendelhető Most mi jövünk! lemezre minden Ossiant feldolgozó zenekartól felkerült egy-egy dalt Endréék előadásában.

Az AWS, Tankcsapda, Dalriada, Road, Lord, Tales Of Evening, Omen stb. dalok feldolgozása után most egy Dorothy-nóta került sorra.

Paksi Endre: "2018-ban a 60. születésnapomon óriási meglepetést kaptunk. Teljes titokban 19 Ossian dalt dolgozott fel egy-egy zenekar, fantasztikus átiratok születtek. Szerettük volna ezt viszonozni, amire a mostani hosszabb kényszerszünetben lehetőségünk is nyílt - 19 saját stílusunkra formált dallal köszönjük meg a három évvel ezelőtti nagyszerű gesztust!"
 
 


www.facebook.com/OssianOfficial

 

"A Dorothy üde színfoltként tűnt fel a hazai palettán, nagyon kedves, aranyos lányokat ismertünk meg bennük, sokszor játszottunk közös rendezvényeken. Kihívás volt, hogy az albumon három-négy női előadót is saját arculatra kellett alakítani, de úgy érzem, sikerült!"OSSIAN - Te vagy a szívverésem (Dorothy, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"A lengyel Crystal Vipert az Ítéletnap feldolgozásuk kapcsán ismertem meg és nagyon meghatott az a szép gesztus, hogy Marta énekes hölgy fonetikusan megtanulta a magyar szöveget és nagyon szépen elénekelte! Tudom, hogy a 'magyar-lengyel, két jóbarát' elv alapján nekem is lengyelül kellett volna visszaadnom a kölcsönt, de nézzétek el nekem, mert ők angolul adják elő a dalaikat és remélem, hogy így is tetszeni fog!"OSSIAN - Still Alive (Crystal Viper, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"Csövit is régóta ismerem, sokszor szoktunk beszélgetni telefonon, ő is azok közé tartozik, aki mindent a saját erejéből valósított meg, ezerrel nyomatja a zenekarát, minden támogatás nélkül. Teljesen egyértelmű lett volna tőle a Rockhimnusz, de keresgélés közben belefutottam ebbe a dalba, ami egy nagyon érdekes gondolatmenetet jár körbe és nagy örömmel dolgoztuk át!"OSSIAN - A jövő koldusa (Alcohol, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"Mentes Norbi is szeret sok mindent kipróbálni, tetszett anno a Moby Dick mellett megcsinált Brazzil nevű projektjének az albuma, latin muzsikákat játszik és nem utolsó sorban ezerrel nyomja a Hungarica nemzeti rockzenéjét! Nagyon megfogott a kiválasztott szám, a szövege az én életérzésemet is tükrözi!"OSSIAN - Ide születtem (Hungarica, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"Zeffer Andris kiváló muzsikus, dalszerző, hatalmas energiája, életereje és elkötelezettsége példaértékű! Rengeteg nagyszerű dal merült fel a válogatás folyamán, de én annyira beleszerettem ebbe a Zefi-Bajnok 40 albumra felénekelt számba, hogy meg kellett csinálnunk a saját verziónkat is!"OSSIAN - Az ördög itt belebukott (Mobilmánia, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"Köteles Leandert az új generáció egyik kiemelkedő egyéniségének tartom, képzett muzsikus, több hangszeren kiválóan játszik, remek előadó, dalszerző és szövegíró. Nem utolsó sorban ő is a azoknak a nem túl népes táborát erősíti, akik mernek merészeket lépni és ezek szerencsére mind működnek is! Az Ahányszor látlak kitűnő átgondolása után extra élmény volt 'visszaadni a kölcsönt'!"OSSIAN - Élet (Leander Kills, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"A P. Box volt az a zenekar, aki a totál kezdő Pokolgépet először elvitte turnézni, az akkor megjelent fantasztikus Kő kövön albumuk országos bemutatóján. Az eltelt évtizedek alatt figyelemmel kísértem a csapat munkásságát és örömmel tapasztaltam, hogy nem fogytak ki a jó dalokból! Náluk is a bőség kellemes zavarával kűzdöttünk a válogatásnál, végül a Végállomás motelt átdolgozó debreceni srácok egy egészen friss dalára esett a választás: Szabadon száll..."OSSIAN - Szabadon száll (P. Box, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"Joe-val szintén ezer éve rójuk párhuzamosan a Magyar Rock rögös útjait! Néhány éve Kalapács Józsival kiegészülve hármasban nyomtuk el a Magam útját járom és a Magányos Angyal dalokat az egyik budapesti lemezbemutatón és az utóbbi számot Józsi és Joe nagyon szépen lemezre rögzítette az Egyek vagyunk albumon! A Gyönyörűségek völgye egyből megragadott, nagyszerű dal és a szövege az én erdélyi kötődésem miatt extra pluszt adott hozzá, fogadjátok szeretettel!"OSSIAN - Gyönyörűségek völgye (Rudán Joe, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"Göbl Gabiékat szintén a kezdetek kezdete óta ismerem, jól emlékszem, amikor még demón mutatta meg nekem a Keresztes vitézt, rögtön bejött a dal! Az eltelt évtizedek semmit nem koptattak a szám erején, öröm volt eljátszani!"OSSIAN - Keresztes vitéz  (Moby Dick, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"A Nagyfi tesókat ezer éve ismerem, Lacival a korai Pokolgépben zenéltem, Kisfi barátom dobolt a Rock katonái albumon és a turnén. Szerintem még sokáig dolgoztunk volna együtt, de neki nagy álma volt, hogy a bátyjával muzsikáljon az akkor alakuló Omenben!
Emlékszem, a Jelek album megjelenésekor egyből kedvencem lett a Fagyott világ, úgyhogy nagy élmény volt megcsinálni!
"OSSIAN - Fagyott világ (Omen, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"A Lordot a kezdetektől fogva ismerem és szeretem, kezdő zenészként is jártam a koncertjeikre. Emlékszem, hogy már Pohl Misi énekelt, aki nem változott semmit azóta sem! Akkor még álmomban sem gondoltam, hogy 35 év Ossian után Lord-feldolgozást fogok énekelni, hatalmas élmény ez számomra"OSSIAN - Egyedül (Lord, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"A Tales Of Evening zenekarral is régi a kapcsolatunk. Ádám Attilával - a csapat motorjával - szakmai és baráti a viszonyunk, több Ossian dalban is hallható kiváló játéka! Nem mellesleg remek dalszerző, úgyhogy nem volt nehéz dolgunk itt sem..."OSSIAN - A szél feltámad (Tales Of Evening, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)
OSSIAN - Angyal (Romer, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"A Road zenekar energiája mellett különösen szimpatikus, hogy sosem törekednek 'biztonsági játékra', hanem merészen kísérleteznek és ez látszik is az eredményeiken! Anno első hallásra is nagyon megfogott a Túlzó kámfor illat semmihez sem hasonlítható világa, Máté szuper szövegével, jó érzés volt előadni!"OSSIAN - Túlzó kámfor illat (Road, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


"A Tankcsapda zenekar nem csak elsőként dolgozott fel Ossian dalt (Ítéletnap), de Lukács Laci és Fejes Tomi sok egyéb alkalommal is abszolút pozitívan kiállt mellettünk! Reméljük, hogy az egyik kedvenc TCS dalunk ebben a formában Nekik és Mindenkinek tetszeni fog!"OSSIAN - Ez az a ház (Tankcsapda, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)"A Dalriada zenekar elkötelezetten járja a saját útját, izgalmasan vegyítve a rock és népzenei motívumokat, a saját dalszövegeket és az irodalmi műveket. Nagy respekt Laurának, Andrisnak és a csapatuknak! Reméljük tetszik Nekik és Nektek is az "Áldás" a mi felfogásunkban!"OSSIAN - Áldás (Dalriada, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)Szeptember 4-én:

"Sziasztok, ma lenne 30 esztendős Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere... Engedjétek meg, hogy szerény megemlékezésként bemutassuk Nektek ezt a feldolgozásunkat, amelyet Ricsivel készítettünk, még tavasszal."OSSIAN - Lelket vennék (AWS, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)

Előrendelés 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS