TOXIC TWINS PROJECT - Új klipes dal született: Numb or Dead

Ezúttal Török Viktor (Marcello’s Mystical Mind) a vendégénekes

2021. szeptember 10. (péntek) 09:35

Number Or Dead címmel egy videó kíséretében mutatta be negyedik dalát a Toxic Twins Project, ezúttal Török Viktor (a Marcello’s Mystical Mind frontembere) vendégeskedésével.

A Toxic Twins Projectben két gitáros fogott össze, Jozzy (The Hellfreaks, Live Life Hard, Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo), az első dalukban is Pityesz (ex-Neck Sprain, ex-FreshFabrik) énekelt.

"A zenei projektet 2020-ban hívtuk életre, hogy számunkra kedves zenét írjunk, és hogy olyan énekesekkel készítsünk dalokat, akiket nagyra becsülünk. Természetesen lesznek azért instrumentálisan hangszerelt zenéink is. 2004 és 2010 között a Fonogram-díjas Wendigo zenekarban játszottunk együtt, majd útjaink szétváltak. A barátság szerencsére megmaradt, így csak idő kérdése volt, hogy a szálak a zenei pályánkon is újra összefussanak..."

 


www.facebook.com/toxictwinsproject

 


"Hogy miért választottuk a Toxic Twins Project nevet? A Wendigo-s időkben a zenekarban játszó barátaink (talán eredetileg BZ ötlete volt) hívtak így bennünket, miután a hajkoronánk hiánya miatt erőteljes volt a hasonlóság, valamint a zenekari munka mellett a party időszakában is 110%-os teljesítményt nyújtottunk.

Annak ellenére, hogy az elmúlt 10 évben sok minden megváltozott, ez a név a közös sikereinkre emlékeztet, és arra inspirál bennünket, hogy tudásunkat és tehetségünket újra egyesítve modern és vehemens gitáralapú zenéket alkossunk. A tervünk az, hogy rendszeresen készítünk dalokat és videókat, különböző tartalmakat osztunk meg a gitározással, zenéléssel kapcsolatban."


Jozzy az új dalról:

"A Numb or Dead zenei alapötletét Kozy hozta, aztán együtt raktuk össze a szerkezetet és a hangszerelést. Viktor akkor kapta meg a zenei alapot, amikor már nagyjából összeállt a dalszerkezet, és hasonlóan a Brainwashed című dalunkhoz, itt is olyan szöveg és dallamötlettel állt elő, amitől padlót fogtunk Kozyval.

Azt gondolom, hogy ez a dal is egy olyan sajátos hangulatot kapott el, amilyen még nem jelent meg korábban egyikünk zenei életében sem. Nekem például egyfajta modern Jézus Krisztus Szupersztár- vagy Hair-érzésem van, amikor hallgatom. A dal a szavak romboló és építő, teremtő ugyanakkor félrevezető, hazug erejéről szól, arról, hogy mennyire fontos felelősséggel megfogalmazni a gondolatainkat a magán- és a közéletben is.

A dalhoz készült klip ötletét Viktorral együtt szültük meg, amelyben különböző megalázó illetve csábítással operáló eszközökkel próbálunk kicsikarni Viktorból valamilyen reakciót, de ő csak kussol. Külön érdekesség, hogy Viktor abajgatásában Böröcz Petra volt a segítségemre, aki egyébiránt Viktor felesége a való életben, és tudomásom szerint ez volt az első alkalom, hogy együtt szerepelnek egy klipben. A dal felvételeit keverést és a klipet is magunk követtük el. Fogadjátok szeretettel a Numb or Deadet!
"
TOXIC TWINS PROJECT - Numb or Dead (feat. Török Viktor, 2021)

 
 


 

"A Forked Up dal alapjait, a szöveget és az énektémát még 2016-ban írta Jozzy, aztán Kozy javaslatai alapján nyerte el a végső formáját. A szövege az emberiség végzetes telhetetlenségéről és önzéséről szól, arról, hogy önmagát és a természetet is semmibe véve hajhássza önző vágyait, de végeredményben, ha így folytatódik, akkor minden valószínűség szerint végül saját magát is felemészti majd. A dal címe ezt az önfelemésztést, önsorsrontást foglalja össze röviden.

A szöveg egyébként valamivel direktebben fejezi ki ezt egy, az angol szlengben ismert szókapcsolattal, de úgy gondoltuk, hogy ezzel ráér a kedves hallgató a dal hallgatása során szembesülni, amikor ugyebár már nincs menekvés, illetve mivel a Forked Up jelentésében és hangzásában is parádés helyettesítő, ezért 'rossz az, aki rosszra gondol' címszóval, mossuk kezeinket...

A Forked Up egy David Attenborough idézettel zárul, aki pont a napokban lett 95 éves, és bár az időzítést nem tudatosan terveztük így, de pompás véletlen ez az egybeesés.


Pityesszel (FreshFabrik, Neck Sprain) a Megközelíthetetlen című dalunkon már dolgoztunk együtt, és úgy gondoltuk, hogy könyörtelen hangja brutálisan passzolna ezekhez a hardcore-os témákhoz. Béla pedig úgy jött a képbe, hogy imádjuk, ahogyan csépeli a bőröket, ebben a műfajban pedig különösen otthon érzi magát, ígyhát megkértük, hogy a meglévő dobtémákat turbózza fel a saját szája íze szerint, és ezt remekül abszolválta is. A dalban kivételesen Jozzy is hallatja a hangját a refrénekben.

A klipről annyit , hogy a 'ketrecharc'-szerű jelenetek ötletét Pityesz vetette fel, amikor Jozzyéknál járt az énekfelvételek során, látván a trambulint meg a hozzávaló Takács-falkát. Ez alapján kezdett Jozzy gondolkodni azon, hogy milyen módon lehetne összerakni a klip koncepcióját úgy, hogy a rendelkezésre álló eszközállomány, gyerekállomány és pár ötlet elegyéből valami értelmes süljön ki. Számunkra mindenképpen kedves végeredmény született, de persze elfogultak vagyunk, viszont reméljük, hogy másnak is szórakoztató élményt tud nyújtani az elgondolkodtatás mellett.

A hangfelvételek részben Kozynál, részben Jozzynál zajlottak, illetve a keverést és a maszterelést Jozzy követte el. A Forked Up a különböző online stream-felületeken is megtalálható (Spotify, Deezer, Tidal, iTunes etc.)


Terveink szerint idén további 3-4 dal fog napvilágot látni további énekesek bevonásával. Jelenleg is 4 énekesnél vannak demóink, amikre éppen készülnek a szövegek és az énektémák, illetve egy instrumentális dal is készülőben van. Az új dalokon túl időről időre különböző gitározással kapcsolatos videókat is közzéteszünk, úgyhogy a közvetlen elérés érdekében érdemes feliratkozni a Youtube-csatornánkra."TOXIC TWINS PROJECT - Forked Up (feat. Pityesz & Budai Béla, 2021)
TOXIC TWINS PROJECT - Brainwashed (2021) 

Első klipünk a Horváth 'Pityesz' Istvánnal készített Megközelíthetetlen dalhoz született meg.

 
Jozzy: "Pityesz itt egy teljesen kialakult dalszöveget és énektémát hozott, aminek különösen örültem, mert nagyon személyes indíttatású, és úgy éreztem, hogy számára is fontos dolgot sikerült megfogalmaznia. Brutál jó érzés, hogy erre a kinyilatkozására a közös dalunkban, a Megközelíthetetlenben került sor."


Pityesz: "...A szövegeimben az engem ért külső történések lelkemre, érzelmeimre mért hatásait igyekszem 'papírra' vetni. Sokszor szinte mantrázok bizonyos gondolatokat magamnak, hogy igyekezzek másképpen cselekedni, mint ahogy tettem eddig. Ezért is jelenek meg megkettőzve a klipben, úgymond a 'selejtes' és a 'tenni akaró' énem feszül egymásnak. Így a Megközelíthetetlen egy üzenet a lelki békémnek, a céltudatosságomnak, az önbecsülésemnek, amely üzenettel igyekszem erősíteni magam, hogy ne vesszek el, mint ahogy azt tettem oly sokszor. Persze bizonyos sorok, gondolatok összefonódnak és visszautalnak a privát szférámra, a magánéleti problémáimra vagy például egy reménytelen szerelemre is.

Nem vagyok nagy világmegváltó a verseimmel, de ha tud bárki is azonosulni a szöveggel és tud adni erőt másnak is, akkor már megérte. A dal pedig egyszerűen fantasztikus. Talán az mutatja meg igazán a dal erejét, hogy énekileg is több oldalamat meg tudtam mutatni, legyen az szép, szólamos ének, beszéd, dúdolgatás, süvöltés, üvöltés, sikoly vagy magasan szárnyaló 'óóózás'. Mindenre volt hely, lehetőség, mindenkinek hangszeren is, még egy taps is belefért. Változatosan komplex szörnyeteg ez a dal, na. Imádom."
TOXIC TWINS PROJECT - Megközelíthetetlen (2021)Kapcsolódó hír, hogy Horváth István, Pityesz annyi év relatív csönd és az énekléstől való visszavonulás után nem csupán a Toxic Twinsszel muzsikál együtt, de Schmoll Norberttel elindított egy NoPiPiNoPie nevű projectet, melynek ABC 2021 című videoklipje május közepén jelent meg:

Schmoll Norbert és Horváth István, 'Pityesz' közös duója 2020 telén alakult. A május közepén megjelent debütáló videoklipünk, nyitásként egy edukációs gyermekdal lett. Nem annak készült, de mivel ezzel a formációval nem a komolyság a célunk, ezért ezt a terhet magunkról ledobva örömzenélünk minden hangszeren is játszva. A gyermekdal címe ABC 2021 és a gyermekdali hagyományokat követve, szövegileg az ABC-t mantrázza szép, de nem megszokott magyar szavakkal tűzdelve.

A dal videoklipjéhez felkértünk családos ismerősöket, hogy válasszanak a gyermekeik egy betűt és rajzolják azt le nekünk. Miután a dal tesztje alapján kiderült, hogy mosolyt csal az arcokra a dallam és a szöveg, és a gyermekek imádják, így nagyon hamar összegyűlt a megfelelő mennyiségű rajz. Így adott volt a terv, hogy a dal videoklipje ezekből a rajzokból álljon össze, megbolondítva 'gyermeki' képi világgal. A dal önmaga által hozta azokat a lehetőségeket illetve történéseket, amelyekkel kinőtte magát az 'ismeretlenségből'.

Nagy örömünkre, egy gyógypedagógus barátunknak köszönhetően, a dal és a hozzá kötődő rajzolás bekerült több olyan iskola tematikus, heti órarendjébe, ahol enyhén értelmi fogyatékos gyermekekkel foglalkoznak, ezzel is emelve a dal közösségépítő, edukációs és emocionális erejét. Külön örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy a videoklipet terméktámogatással segítette a Márka üdítőital cég, amely termékeket így szétosztottunk a gyermekek és családok közt, akik részt vettek a klip megjelenésében.
A videoklipet Virág Zoltán, Ales készítette.
"
 

 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS