BENEATH THE VOID - Itt az egykori Kill With Hate friss albuma: ...Into Oblivion

Az új album megjelenését szombaton a budapesti Vittulában meg is ünneplik

2021. június 11. (péntek) 16:24 | utoljára módosítva: 2021. június 11. (péntek) 16:29

A brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate pár hónapja jelentette be, hogy Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban. A második lemez, az ...Into Oblivion már meg is hallgatható. A sci-fi konceptalbum By The Seventh dalához egy friss klipet is mutatunk.

"Elérkeztünk ehhez a naphoz is. A régóta várt, ...Into Oblivion című új nagylemezünk mostantól elérhető a bandcamp oldalunkon."

Az új album megjelenését
június 12-én, szombaton a Vittulában ünnepli a csapat egy lemezhallgatós, kocsmapult-támasztós este keretében.

 


www.facebook.com/beneaththevoidhungaryBENEATH THE VOID - ...Into Oblivion (a 2021-es album)

BENEATH THE VOID - By The Seventh (a 2021-es albumhoz)
Már biztos BTV koncertek a jövőben:
2021. július 10. – Dunaújváros, Metal Factory fesztivál
2021. augusztus 4-8. – Hódmezővásárhely, Lowland fesztivál
2022. április 22. – Budapest, Robot (a dán Baest vendégeként)


 


Olt Ákos gitáros: "A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz.

Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is tudom, miről beszél. És nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy négy éve ezt a dalt demóváltozatban már egyszer nyilvánosságra hoztuk pont egy olyan koncert alkalmával, amikor az A38-on előttük léptünk fel.
"


Patrik, a BTV basszusgitáros-énekese:

"A Rebellion volt az első korai tétel, amely elkészült a lemez írása során. Az akkoriban rögzítésre került ötletek alapján egyértelművé vált, hogy teljesen új szintet szeretnék elérni zeneileg, ez pedig teljesen új megközelítést és munkamódszert igényelt.

A szöveg alapjaival akkortájt végzett Blazsovics Máté barátom, és az egyelőre zavarosnak tűnő vízben halászva nehéz volt elképzelni, hogy ebből mit fogunk tudni kihozni. Az előzetes aggodalom végül alaptalannak bizonyult, hiszen gyakorlatilag természetes módon illeszkedett a szöveg a zenei alapra, Aenigma samplerei, billentyűs hangszínei is remekül elegyedtek, és már az első demóváltozatban is nagyon meggyőzőnek tartotta mindenki a zenekarból. Végül az élet úgy hozta, hogy a lemez éréséhez és befejezéséhez több időre volt szükség, mint ahogy azt vártuk, de most már célegyenesben vagyunk.

A lemez első fejezetének közepén található Rebellion szövegileg predesztinálja az utána következő Refugee dalban bekövetkező elkeseredett, impulzív cselekedetet. Mindez most új köntösben, újra felvett, -kevert és -maszterizált változatban hallható.
"BENEATH THE VOID - Rebellion (a 2021-es ...Into Oblivion albumról)


Gyémánt Krisztián énekes: "Régóta ígérgetjük ezt az anyagot, szó szerint évek óta dolgozunk rajta. Túl vagyunk néhány holtponton, de talán megérte a küzdelem, hiszen a zenekar számára mindenképpen új szintet jelent az ...Into Oblivion. Olyannyira, hogy most meg mertük lépni azt is, amin már úgy két éve gondolkodunk, konkrétan azon, hogy elengedjük a Kill With Hate nevet, amelyhez igazából már sem a mai felállás, sem az új lemez által képviselt világ nem kötődik - sem zenei, sem szövegi értelemben.

Én egyébként szerettem ezt a nevet, és bár a korábbi anyagok nagyon morbid, véres-beles szövegvilágához még illett is, de túl sok mögöttes tartalma azért nem volt, ellentétben a Beneath The Voiddal, ami - akárcsak az új album sztorija - sokféleképpen értelmezhető. Ahogy készült az új anyag, fokozatosan megérett bennünk az elhatározás, hogy ezzel a lemezzel valóban új korszakot kellene nyitnunk, és végül így is tettünk."


Patrik:

"Jó két éve érik már ez a dolog. Brutalitás és technikás megközelítés terén ezúttal sem spóroltunk, de az új albummal távolabb kerültünk a klasszikus, old school death metaltól, és ahogy körvonalazódott a szövegvilág, meg az egész lemez kerettörténete, úgy gondoltuk, eljött az idő. Az …Into Oblivion ugyanis egyfajta sci-fi környezetben játszódó konceptalbum, ami felfogható egy jellemfejlődés allegóriájaként is.

Az alapötletet és egyes részletek Blazsovics Máté barátomtól származnak, ezeket alakítottam aztán dalszövegekké a végleges változatban. A történet röviden arról szól, hogy a névtelen főhős, miközben számot vet életével, egy eltérítésnek köszönhetően egy másik dimenzióba kerül, próbál megküzdeni mindazzal, ami ebben az idegen világban várja, és az ott tapasztaltak hatására egy magasabb rendű életformává válik, hogy aztán újjászülessen a megsemmisülés által.


Természetesen a sztori csak díszlet, és a történet értelmezhető akár sokkal hétköznapibb szemszögből is, de ezt azokra bíznánk, akik veszik a fáradtságot, hogy beleássák magukat az album dalaiba.


A The Question talán az egész album legspontánabb fejezete zeneileg, Attila írta, amikor épp az Absolution gitártémáit rögzítette a lemezhez. A kezdést követő kiállás – melyben egy hangeffekt erejéig szerepel a magyar underground egyik ismert énekese is, aki véletlenül épp ott járt a stúdióban, de nem mondjuk meg, kiről van szó – teljesen improvizatív módon született, az eredetileg sokkal egyenesebb tempókat Turi (Turcsák Bence dobos) alaposan megcsavarta a végső kidolgozás során. Szövegileg a történet egyfajta fordulópontja, ahol az átváltozása után hősünknek rengeteg kérdésre kell választ találnia, többek között arra, kellenek-e válaszok egyáltalán?"

 


BENEATH THE VOID - The Question (a 2021-es ...Into Oblivion albumról)


A Beneath The Void – amennyiben az erre vonatkozó járványügyi rendelkezések ezt lehetővé teszik – a tervek szerint a nyár folyamán élőben is színpadra viszi az album dalait, és amint lehet, egy nagyobb lemezbemutató koncert is vár a zenekarra.BENEATH THE VOID - ...Into Oblivion
(06/11 - Metal.hu)

01. Elegy
02. Rebellion
03. Refugee
04. Chant of Superior Death
05. Terraform
06. By The Seventh
07. Downwards
08. The Question
09. Stargazer
10. Absolution
11. Oblivion


Hammer TV

 
ESA HOLOPAINEN - Új videoklip Jonas Renskével a Katatoniából: Sentiment
2021. június 17. (csütörtök) 17:18

Május végén jelent meg a Silver Lake album, amely valójában az Amorphis gitáros-zeneszerzőjének, Esa Holopainennek az első szólólemeze. A legfrissebb klip a Sentiment dalhoz készült, amelyben a Katatonia frontembere, Jonas Renkse énekel. Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről faggattuk ki. A Silver Lake elnevezésű projekt lemeze május legvégén jelent meg, és Esa különleges hangulatú dalaiban olyan énekesek szerepelnek, mint Jonas Renske a Katatoniából, Einar a Leprousből, Tomi az Amorphisból, Björn 'Speed' a Soilworkből vagy Anneke Van Giersbergen. És mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a pandémia...     ESA HOLOPAINEN feat. Jonas Renkse - Sentiment (a 2021-es Silver Lake albumhoz) Részlet a júniusi HammerWorld magazinban megjelent interjúból....

JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex
JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex

Március óta tudjuk, hogy a Jinjer az új stúdióalbumon dolgozik, de azóta már be is fejeződött a munka, a Wallflowers címmel augusztus 27-én megjelenő lemez első előzeteseként pedig a...

ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"
ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"

Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről...

THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része
THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része

Új EP-vel jelentkezett a progos, indusztriális metalt játszó szegedi The Void. A Fragments of Deceit (Part I - Fear) EP egy 3 részből álló konceptlemez első eleme, amely a Spotify-on is...

THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire
THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire

A World On Fire címmel már a harmadik dal is megérkezett a Stone Sour gitáros, Josh Rand új formációjától, a The L.I.F.E. Projecttől, amelyben Casandra Carson az énekesnő a...

OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától
OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától

Oblivion címmel már a harmadik dal is meghallgatható az ex-Suffokate énekes, Ricky Hoover tavaly óta aktív blackes dearthcore bandájától, az Ov Sulfurtól. A videóval kísért friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS