ROB HALFORD - "...most már olyan meleg vagyok, aki nyíltan meleg. Semmi sem árthat"

Lady Gagával és Madonnával is szívesen dolgozna együtt

2021. június 8. (kedd) 13:15

A Pride hónap alkalmából a Judas Priest frontembere, Rob Halford az Apple Music 1 Proud Radio műsorának nyilatkozott, és többek között azt is felidézte Hattie Collinsnak, amikor 1998-ban coming outolt az MTV-ben.

"Gyönyörű volt. Nagyon váratlanul történt. Épp az MTV-nél voltam New Yorkban, és az akkori projektemről beszéltem, a Two-ról, amit John 5-val, ezzel a fantasztikus gitárossal csináltam. Ez egy laza beszélgetés volt, általánosságban a zenéről, a zenei irányról és az érzésekről. Én pedig valami olyasmit mondtam, hogy 'Nos, meleg férfiként szólva, bla-bla-bla...' És hallottam, ahogy a producer leejtette a jegyzetfüzetét a padlóra. Váratlan érte a kinyilatkoztatás... 'Ó, Istenem, most coming outolt'. És ennyi történt...

 
...Aztán az interjút követően visszasétáltam a szállodába, és ez járt a fejemben: 'Nos, ennyi volt, most már mindenki tudja'. Aztán persze megjelent a hírekben is... Hű, ott volt ez a hatalmas szabadságérzet, megszűnt minden nyomás, többé már nem lehet a hátam mögött kibeszélni, most már olyan meleg vagyok, aki nyíltan meleg. Semmi sem árthat, ennyi. Nincs több sértés, nincs több pletyka, nem mondhatsz rólam semmi negatívumot, mert az vagyok, aki vagyok."


Halford arról is beszélt, hogy mennyire szereti Lady Gagát, a metal-kedvelő popsztárt, akinek nagy LMBTQ-rajongótábora van, és hogy mennyire szeretne vele dolgozni.

"Furcsa, mert csupán két nőről szoktam  álmodozni, Lady Gagáról és Madonnáról. Bármelyikükkel szívesen dolgoznék együtt, mindketten hihetetlen személyiségek, de Gagával különösen, mert annyira kifejező mindenben, amit csinál. Talán egy nap majd megtörténik ez is. Nem is tudom. Még ha csak la-la-lázom egy dalban vele, nekem az is megteszi."


A Judas Priest 1980-as Grinder dala kapcsán Collins kíváncsi volt arra, hogy Halford valaha is használta-e a népszerű meleg társkereső alkalmazást, a Grindr-t.


"Nagyjából öt percig használtam... Egy hotelben voltam valahol, bekapcsoltam, és kapásból jött az, hogy ping, ping, ping, ping, ping, ping... Én meg: 'Ennek meg mi a baja?!' Túl sok volt ott a dráma, és azonnal törölnöm is kellett. És ez aztán ígsy is marast."


Halford felidézte azt is, amikor egy míkonoszi melegklubban találkozott a Queen frontemberével, Freddie Mercuryval, még jóval azelőtt, hogy Halford coming outolt volna.

"Bementem ebbe a bárba, ami egy elég kicsi hely, és zsúfolásig tele volt, a zene meg bömbölt. Pár haverommal voltam, megittunk ezt-azt, az egyik sarokban meg ott volt Fred a cimboráival. Én meg: 'Istenem, ez Freddie Mercury.  És ő meg is ismert. De tudod milyen az, amikor egy teli klubban vagy, mintha az árral szemben küzdenél... egyszerűen nem tudsz mozogni sem, mert az emberek táncolnak, tolakodnak. Szóval csak integettünk egymásnak: 'Hogy vagy? Örülök, hogy látlak. Hívj majd fel', ilyesmi. Ennél közelebb sosem jutottam ahhoz, hogy találkozzam ezzel a nagyszerű ikonnal."


A beszélgetés vége felé Collins megkérte Halfordot, hogy mesélje el, hogyan ismerte meg Thomast, akivel bő negyedszázada egy párt alkot. Kiderült, hogy egy meleg magazinban megjelent apróhirdetés révén jöttek össze.

"Valami olyasmi állt benne, hogy aktív tengerészgyalogos keresi aktív tengerészgyalogos társait egy jó kis időtöltéshez. Nos, tudod Hattie, az a helyzet, hogy szeretem az egyenruhás férfiakat.

Szóval írtam ennek a fickónak, de nem gondoltam, hogy bármi is lesz belőle. Aztán kaptam egy levelet tőle, és totál bedobtam magam... Rob Halford vagyok, énekes, bla-bla-bla.. Fényeztem magam rendesen, mert egészen addig alig voltak kapcsolataim. Thomas egy többszörösen kitüntetett veterán, szolgált Irakban és Szomáliában. Végül Kaliforniában, Oceanside-ban találkoztam vele. Thomas elhozta egy haverját is, mert hát ki tudja mi lesz a sztoriból. Együtt vacsoráztunk, aztán az lett a vége, hogy ha jól emlékszem, 1993 vagy 1994 óta itt lakunk Phoenixben. Szóval ennek most már jó 25 éve, de inkább még több is annál."


Collins azt is megkérdezte Halfordtól, hogy van-e olyan dal, amelyről azonnal Thomas jut eszébe.


"Igen a Slayertől a Reign In Blood. Vagy az Angel Of Death. Masszív, masszív Slayer rajongó volt... még most is az. A tengerészgyalogosok mindig is szerették a kemény, súlyos zenéket, és amikor megismertem Thomast, odáig volt a Slayerért. Amikor bemutattam neki a Slayeres srácokat, olyan volt mint egy tinilány, amikor találkozik Liammel a One Directionből vagy Harryvel a One Directionből."
 

Hammer TV

 
WOLVES IN THE THRONE ROOM - Black metal rituálé, videóval a harmadik dal a nyár végi albumról: Primal Chasm
2021. augusztus 5. (csütörtök) 18:50

Primordial Arcana címmel augusztus 20-án jelenik meg az amerikai black metal színtér vezető alakjának számító Wolves In The Throne Room hetedik albuma, a 2017-es Thrice Woven lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Primal Chasm (Gift Of Fire) dalt tették közzé. A Primordial Arcana a Weaver-testvérek vezette csapat első olyan albuma, amelyet teljesen egyedül készítettek el. Aaron és Nathan Weaver, valamint a gitáros Kody Keyworth a saját, erdei stúdiójukban, a Washington állambeli Owl Lodge-ban írta meg a dalokat, de ott készült a felvétel és a keverés is. A borító Amjad Faur munkája.   www.facebook.com/wolvesinthethroneroom   "A Primal Chasm (Gift Of Fire) a kozmikus nagyság robbanása, a hermetikus maximának - Ahogy fent, úgy lent - egy szimfonikus megjelenítése. A szövege a teremtés álomszerű elbeszélése. Az univerzum megteremtésének aktusa ugyanabból az impulzusból ered - minden...

ALIEN WEAPONRY - Klip is született a maori metal trió új dalához: Buried Underground
ALIEN WEAPONRY - Klip is született a maori metal trió új dalához: Buried Underground

Még 2018-ban hozta ki Tū című debütáló albumát a három új-zélandi fiatalból álló Alien Weaponry, akik maori nyelven nyomják a thrashes, groove-os metalt, a második nagylemezük...

SINSAENUM - Közleményben vettek végső búcsút a társuktól, Joey Jordisontól
SINSAENUM - Közleményben vettek végső búcsút a társuktól, Joey Jordisontól

A mai napon nyilvános közleményben vett végső búcsút Joey Jordison dobostól a Sinsaenum zenekar, ahol az utóbbi öt évben játszott a július 26-án elhunyt ex-Slipknot dobos. A 46 éves...

DEAFHEAVEN - Videóval a harmadik dal a nyár végi albumról: In Blur
DEAFHEAVEN - Videóval a harmadik dal a nyár végi albumról: In Blur

Infinite Granite címmel augusztus 20-án jelenik meg a post-black vonalas San Francisco-i Deafheaven ötödik nagylemeze, a 2018-as Ordinary Corrupt Human Love utódjáról pedig már a harmadik...

ALIEN WEAPONRY - Jön a második album, új dal a maori metal triótól: Buried Underground
ALIEN WEAPONRY - Jön a második album, új dal a maori metal triótól: Buried Underground

Még 2018-ban hozta ki Tū című debütáló albumát a három új-zélandi fiatalból álló Alien Weaponry, akik maori nyelven nyomják a thrashes, groove-os metalt, a második nagylemezük...

DESTRUCTION - Mike nélkül készült el az új album, és Schmier szerint erről a gitáros tehet
DESTRUCTION - Mike nélkül készült el az új album, és Schmier szerint erről a gitáros tehet

Egy friss interjúban a Destruction frontembere, Schmier úgy fogalmazott, hogy az alapító gitáros, Michael "Mike" Sifringer "elszakadt" a csapat többi tagjától. A Metal Pilgrimnek adott...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS