ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Már előrendelhető a Senki kedvéért nem fékezünk lemez

2021. május 9. (vasárnap) 12:21 | utoljára módosítva: 2021. május 30. (vasárnap) 16:08

Pár napja derült ki, hogy Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk címmel.

Első előzetesként már itt is van a klippel kísért Igazi testvér című dal.


"Érkezik még néhány hasonló hangulatú tétel az új albumra! Na és persze lesz majd néhány egészen más fordulatszámú is, de mi elsőként, 2021 tavaszán, a lemezmegjelenés előtt, közös egyetértésben, ezt a dalt akartuk megmutatni mindenkinek.

Ez a dal választ adhat bizonyos kérdésekre és talán az üzenete, hitvallása sokak számomra egyértelmű és iránymutató lehet. Érteni fogja, aki akarja is érteni. Igazából nincs semmi új, megváltó gondolat, csak azok a valódi értékek, amiket mostanában egyre többen lecserélnek a hamisan csillogó, olcsó káprázatokra. Miközben tudjuk jól, mi az ami hosszútávon és igazán fontos számunkra.

'Leszek a testvér! Hogyha kell!

 


www.facebook.com/roadzenekar

ROAD - Igazi testvér (a 2021-es Senki kedvéért nem fékezünk album előzeteseként)
Az új album már előrendelhető: www.road.hu 

Idén március közepén jelentette be a Road zenekar, hogy 17 év után megváltak Szabó Erik dobostól - békében, barátságban.

"Azt éreztük magunkon egy ideje, hogy már nem olyan hévvel álltunk Erikkel egy-egy új kihívás elé, nem volt már az a régi tűz, az a rendületlen, együtt győzni akarás, se az a hit se az az erő, mint ami régen. Fontos, hogy az ember úgy élje az életét, azt az utat járja, ami boldoggá teszi, ahol megleli a lelki békét, ami feltölti, ami élteti!" - fogalmaztak az akkori közleményükben.

Azóta elkészült az új Road nagylemez, amely Senki kedvéért nem fékezünk címmel június 11-én jelenik meg, az pedig a friss információ, hogy a Road dobosa Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett, sőt, az új dalokban már az ő játéka hallható.


 
Molnár Máté énekes/basszusgitáros a változásokról és Tomiról:


"Első körben nem egy új barátot, nem egy új alkotótársat kerestünk Erik helyére, hanem egy olyan embert, aki jól dobol, rendesen elvégzi a feladatát, és akiből aztán, egy hónap, egy év, akármilyen időszak elteltével majd reményeink szerint barát és alkotótárs is válhat. Ez volt a cél. Tomit ismertük már korábbról, eredetileg ő is vidéki gyerek, jó néhányszor találkoztunk korábban fesztiválokon, ahol más zenekarokkal, akár session-zenészként dobolt. Szereztünk róla információkat is, megtudtuk, hogy képzett zenész, tök jó csapatjátékos, nagyon normális figura. A többit meg úgyis az idő dönti el.

Ezt az új lemezt mi hárman írtuk meg és raktuk össze, épp ezért is történt, ami történt, mert úgy éreztük, hogy Erikben már nincs meg az a tűz, ami bennünk megvan. Ez egy friss, márciusi történet, de sokkal korábbra nyúlik vissza tehát nincs köze a járványhoz, csupán a Road zenekar jövőjéhez.


Tomit eredetileg csak azzal hívtuk el egy próbára most márciusban, hogy esetlegesen szükség lenne rá beugrósként néhány nyári koncert erejéig. Volt pár napja arra, hogy megtanuljon öt dalt, aztán próbáltunk, beszélgettünk, majd néhány nap múlva úgy döntöttünk, hogy vele megyünk tovább. Azóta megszületett az új lemez, hamarosan meg is jelenik, amelyen még Erikkel kezdtünk dolgozni, de aztán a folyamatot már Tomival zártuk le, így ő is hozzátett néhány dolgot az új anyaghoz, az első dal és klip, az Igazi testvér is vele készült el, melynek premierje vasárnap lesz a HammerWorld magazin oldalán.

Koncertet azóta sem adtunk vele, az ismert okokból, de amint lehetséges, újra színpadon leszünk! És reméljük, hogy így válik majd Tomiból igazi barát, igazi testvér.
"


 
Tóth Tamás, a Road új dobosa:


"Ahogyan már Máté is elmondta, régóta ismerjük egymást koncertekről, fesztiválokról, de így is meglepett, amikor felhívott, mert egy kissé titokzatos volt. Megkérdezte, hogy ráérek-e a nyáron, mert elképzelhető, hogy kisegítő jelleggel szükségük lenne egy dobosra. Ekkor még nem gondoltam, hogy bármi másról lenne szó. Ez a hívás egy keddi napon történt, pénteken pedig már próbáltunk is Domoszlón, ami után elég sokat beszélgettünk. Akkor kezdett derengeni, hogy valójában többről van itt szó, mint pár bulin való beugrásról. Ezen a ponton még nem volt publikus, hogy a Roadnak új dobosa lesz.

Szombaton aztán újabb hívás érkezett, jött egy újabb út Domoszlóra. Akkor lett igazán tiszta a kép, mármint az, hogy Erik már nincs, és hogy a srácok engem szemeltek ki az utódjának. Azóta együtt vagyunk."


 
Tomi magáról:


"31 éves vagyok, Berettyóújfaluban születtem, a városi zeneiskolában kezdtem zenei tanulmányaimat, majd a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába jártam Debrecenben. Érettségi után a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetére nyertem felvételt, a BA és az MA fokozat között pedig egy szemesztert New Yorkban végeztem a The Collective School Of Music-ban. Ott egy jazz/groove képzést végeztem el, illetve egy alaposabb kirándulást tettem a polimetria és a poliritmika világába is. Dolgoztam a Miskolci Nemzeti Színházban, több ízben kisegítettem a Miskolci Szimfonikus Zenekarban, játszottam a Wisdomban, a Niburtában, de a Miskolci Big Bandben is, továbbá a Deamgrave, a K3, a Mytra, az All But One és a Nomad zenekarokból is ismerős lehet a nevem. Budapesten élek és ott is tanítok. Magántanárként már jó ideje, nemrég pedig elindítottunk egy zeneiskolát Intermuzika Zenesuli néven."


És a Roadról:


"A Road munkásságát nyomon követtem, de nem ismertem behatóan az összes dalukat. Aztán ahogy elkezdtünk dolgozni az új lemez anyagán, egyre inkább elmélyedtem ebben a világban. A régi Road dalok közül olyanok váltak a kedvenceimmé, mint a Kettő bennem az én vagy a Túlzó kámfor illat, de volt kihívás a Sokkal jobb jónak lenni-ben is, azt is nagyon szeretem. Az új dalokon még Erikkel kezdték a munkát, de a befejezésben, a véglegesítésben már én is nyakig benne voltam. Itt-ott át is variáltunk pár dolgot, szóval elképzelhető, hogy érzékelhető lesz némi változás az eddigiekhez képest. A következő albumnál pedig pláne, hiszen azt már együtt fogjuk megírni. A stúdiómunkálatok befejezése óta volt klipforgatás, fotózás, és várjuk a lemez megjelenését, meg a koncerteket!"


Hammer TV

 
ESA HOLOPAINEN - Új videoklip Jonas Renskével a Katatoniából: Sentiment
2021. június 17. (csütörtök) 17:18

Május végén jelent meg a Silver Lake album, amely valójában az Amorphis gitáros-zeneszerzőjének, Esa Holopainennek az első szólólemeze. A legfrissebb klip a Sentiment dalhoz készült, amelyben a Katatonia frontembere, Jonas Renkse énekel. Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről faggattuk ki. A Silver Lake elnevezésű projekt lemeze május legvégén jelent meg, és Esa különleges hangulatú dalaiban olyan énekesek szerepelnek, mint Jonas Renske a Katatoniából, Einar a Leprousből, Tomi az Amorphisból, Björn 'Speed' a Soilworkből vagy Anneke Van Giersbergen. És mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a pandémia...     ESA HOLOPAINEN feat. Jonas Renkse - Sentiment (a 2021-es Silver Lake albumhoz) Részlet a júniusi HammerWorld magazinban megjelent interjúból....

JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex
JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex

Március óta tudjuk, hogy a Jinjer az új stúdióalbumon dolgozik, de azóta már be is fejeződött a munka, a Wallflowers címmel augusztus 27-én megjelenő lemez első előzeteseként pedig a...

ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"
ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"

Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről...

THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része
THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része

Új EP-vel jelentkezett a progos, indusztriális metalt játszó szegedi The Void. A Fragments of Deceit (Part I - Fear) EP egy 3 részből álló konceptlemez első eleme, amely a Spotify-on is...

THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire
THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire

A World On Fire címmel már a harmadik dal is megérkezett a Stone Sour gitáros, Josh Rand új formációjától, a The L.I.F.E. Projecttől, amelyben Casandra Carson az énekesnő a...

OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától
OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától

Oblivion címmel már a harmadik dal is meghallgatható az ex-Suffokate énekes, Ricky Hoover tavaly óta aktív blackes dearthcore bandájától, az Ov Sulfurtól. A videóval kísért friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS