SYSTEM OF A DOWN - Hivatalos klipet kapott az egyik új daluk: Genocidal Humanoidz

Még tavaly novemberben jöttek ki a két új felvétellel

2021. január 31. (vasárnap) 08:06

Novemberben váratlanul két új dallal is jelentkezett a System Of A Down, ezek közül az egyik, a Genocidal Humanoidz most egy hivatalos klipet is kapott.

Bár a csapat tagjai korábban nem tudtak közös nevezőre jutni egy új album kiadásával kapcsolatban, és arról továbbra sincs szó, hogy lesz majd valamikor egy új lemez, abban mind a négy örmény származású zenész egyetértett, hogy hallatniuk kell a hangjukat, segíteniük kell a szülőhazájuknak.

Mindkét szám a Hegyi-Karabah Köztársaságban (Arcah, Artsakh) az azeri és az örmény felek közt zajló háborúra igyekezett felhívni a figyelmet, és kapcsolódott hozzájuk egy adománygyűjtő akció is az Armenia Fund számára.systemofadown.bandcamp.com"15 év után új zenét adtunk ki. Mind a négyen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy egységes hangon szólaljunk meg. Ez a két dal egy szörnyű és komoly háborúról szól, ami a szülőhelyünkön állandósult, Artsakhban és Örményországban.

...Azt javasoljuk, hogy tájékozódj a dalok hátterét illetően, és ha megtetted, remélem te is úgy érzed majd, hogy fel kell szólalnod az ottani rettenetes igazságtalanságok és az emberi jogok megsértése ellen. És ami a legfontosabb, legsürgősebb: alázatosan arra kérünk, hogy adományozz kisebb vagy nagyobb összeget, ezzel is segítve mindazokat, akiket hátrányosan érint az emberiség elleni bűncselekmények egyre növekvő száma.
"


SYSTEM OF A DOWN - Genocidal Humanoidz (2021)

 


A Protect The Land dal eredetileg Daron Malakian gitáros Scars On Broadway projektje számára íródott, nagyjából másfél éve. Szintén Daron írta a másik nótát is, és úgy 3-4 éve egy zenekari jammelés során állt össze, de Serj Tankian énekes akkor nem volt jelen.A csapat arra buzdítja a rajongókat, hogy a Bandcamp oldalukon hivatalos letöltéssel és adományokkal is segítsék az alapítványt.


A két új nóta annak köszönhető, hogy John Dolmayan dobos október elején megkereste a zenésztársait.


"Üzenetet küldtem nekik, hogy ne foglalkozzunk most az egymás és a múlt iránti érzésekkel, mindent félre kell tennünk, stúdióba kell mennünk, hogy a népünk számára elkészítsünk egy dalt, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a helyzetre, és világszerte összefoghatjuk a jó erőket. És pozitív reakciók jöttek az üzenetemre."


Serj Tankian énekes: "Ezt nem magam vagy a System Of A Down érdekében teszem, és nem is a banda bármelyik tagjáért. Mindezt csakis a népünkért tesszük. Ez tehát nem egy kreatív döntés, ez nem egy üzleti döntés. Ez az aktivizmus elhatározása, és számunkra minden másnál lényegesebb."


Daron Malakian gitáros/énekes: "Ha mi nem tesszük ezt meg, nincs más hatalmas örmény rockbanda, amelyik megtenné. Nincs túl sok ismert örmény személyiség, aki ezt megtenné. Ez amolyan kötelesség számunkra. Összejöttünk, mert az országunknak szüksége van ránk, és nem feltétlenül azért jöttünk össze, mert annyira rá lettünk voltunk pörögve egy vadonatúj System Of A Down dal megalkotására. A népünknek volt szüksége arra, hogy ezt megtegyük."


A System Of A Down a múlt hónapban stúdiózott, akkor fejezték be, akkor rögzítették ezt a két dalt.


A 3-4 évvel ezelőtti jammelés célja eredetileg az volt, hogy idővel majd készüljön egy új SOAD lemez, azonban kreatív és anyagi jellegű nézeteltérések alakultak ki Tankian énekessel, így a terveiket félretették.Shavo Odadjian basszusgitáros:
"Ez mnost valami olyan ügy, ami nagyobb, fontosabb, mint a Systemmel kapcsolatos bármilyen problémánk. Mindent félre kellett tennünk és össze kellett jönnünk, mert ha 15 év után megszólalunk, akkor arra az emberek felfigyelnek. 'Hűha, ezek a fickók visszatértek? Miért is?'"


Ez a két dal azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle folytatás is várható.

John Dolmayan dobos: "Ha rajtam múlna, három évente kijönnénk egy új lemezzel. De a dolgok nem rajtam múlnak. A csapatom jóindulatán múlik minden, és noha sok éve küzdök a zenekar tagjaival, elfogadtam, hogy ez a helyzet. Van öt albumunk és (most már) két dalunk. Sokat elértünk a pályafutásunk során. Ha ez itt ér véget, akkor legyen így."
 SYSTEM OF A DOWN - Protect The Land (2020) Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS