WALKING PAPERS - Blues-ba oltott komorság, epikus dal és klip a februári albumról

A Stone Temple Pilots gitárosa is vendég a dalban

2021. január 8. (péntek) 17:38 | utoljára módosítva: 2021. január 8. (péntek) 17:41

The Light Below címmel február 5-én lát majd napvilágot a seattle-i Walking Papers harmadik albuma, a 2018-as WP23 lemez utódja, amelynek harmadik előzetese két egybefűzött dal, klippel együtt a Divine Intervention és a Stood Up At The Gates Of Heaven.

A Jeff Angell és Benjamin Anderson (mindketten a The Missionary Position-ben játszanak) által 2012-ben alapított blues-os, grunge-os rockbanda 2018-as albumán is szerepelt még Duff McKagan (Guns N' Roses), valamint a szintén alapítónak számító Barrett Martin dobos (The Screaming Trees), de az egyéb kötelezettségeik miatt a helyükre Dan Spalding basszer és Will Andresx dobos érkezett, továbbá egy másodgitárossal és egy szaxofonossal is kiegészültek.

A Grungery írja: "A klipet Seattle ipari negyedében forgatták (rendezők: Cory Ingram, Konstantin Komarov és Bob Wayne), nem messze Jeff Angell otthonától. A kisfilm nehezen lehetne ennél jellemzőbb a hűvös, sötét, esős atmoszférájával, valamint a kilencvenes évek klipjeit, és David Lynch filmjeit idéző beállításaival és megoldásaival. (Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem tudja jobban az esőt zenei hangokból, hangulatokból leírni, mint a seattle-i zenészek. Lásd még a Queensryche Della Brown című dalát az Empire-ről. A Rain When I Die-ról nem is beszélve.)


www.facebook.com/walkingpapersmusicA grunge-os, blues-os, lassan hömpölygő felvétel vezérmotívuma a folyton előkerülő mágikus gitárdallam, amelyre Jeff a következő, hátborzongatóan szomorú szöveget énekli: “Hold my feet to the fire / Throw my carcass to the crows / Save the sermon for the choir / ‘Cause I already know / I told my troubles to the wind / And I’ve made myself clear / I need some divine intervention / But you won’t interfere”

A dalban hallhatjuk Dean DeLeót, a Stone Temple Pilots gitárosát is, akivel a 2019-es közös európai turné során barátkoztak össze Angellék.

A 12 perc 30 másodperc hosszú, epikus dal a nagylemezen két különböző tételként fog szerepelni."
 


WALKING PAPERS - Divine Intervention / Stood Up At The Gates Of Heaven
(a 2021-es The Light Below albumhoz)

WALKING PAPERS - The Value Of Zero (a 2021-es The Light Below albumhoz)
WALKING PAPERS - What Did You Expect? (a 2021-es The Light Below albumhoz)
WALKING PAPERS - The Light Below
(02/05 - Carry On Music)

01. The Value Of Zero
02. What Did You Expect?
03. Divine Intervention
04. Stood Up At The Gates Of Heaven
05. Going Nowhere
06. Creation Reproduction And Death
07. Money Isn't Everything
08. Rich Man's War
09. Where did I Go Wrong
10. The Other Shoe (Reprise)
11. My Thoughts Are Not My Own
12. California (One More Phone Call)

 2021. február 5-én jelenik meg a Walking Papers legújabb nagylemeze, The Light Below címmel. Az album felvezetéséhez a What Did You Expect? és a Value of Zero után elkészült egy harmadik klip is, a 12 perc 30 másodperces Divine Intervention című dalhoz. David Lynch-hangulat az esős, seattle-i éjszakában!

 

 

Walking Papers: Divine Intervention

A Classic Rock Magazin online felületén debütált csütörtök este a Walking Papers legújabb dala és videója, a Divine Intervention (Isteni beavatkozás). A 12 perc 30 másodperc hosszú, epikus dal a nagylemezen két különböző tételként (Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) fog szerepelni.

Lynch-hangulat

A klipet Seattle ipari negyedében forgatták (rendezők: Cory Ingram, Konstantin Komarov és Bob Wayne), nem messze Jeff Angell otthonától. A kisfilm nehezen lehetne ennél jellemzőbb a hűvös, sötét, esős atmoszférájával, valamint a kilencvenes évek klipjeit, és David Lynch filmjeit idéző beállításaival és megoldásaival. (Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem tudja jobban az esőt zenei hangokból, hangulatokból leírni, mint a seattle-i zenészek. Lásd még a Queensryche Della Brown című dalát az Empire-ről. A Rain When I Die-ról nem is beszélve.)

A grunge-os, blues-os, lassan hömpölygő felvétel vezérmotívuma a folyton előkerülő mágikus gitárdallam, amire Jeff a következő, hátborzongatóan szomorú szöveget énekli: “Hold my feet to the fire / Throw my carcass to the crows / Save the sermon for the choir / ‘Cause I already know / I told my troubles to the wind / And I’ve made myself clear / I need some divine intervention / But you won’t interfere”

Stone Temple Papers

Érdekesség, hogy a felvételhez annyi jó témát és énekdallamot írt Jeff és Ben Anderson, hogy egyiket sem volt szívük kidobni, inkább úgy döntöttek, nem szelektálnak, felhasználják mindet. A dalban hallhatjuk Dean De Leót, a Stone Temple Pilots gitárosát is, akivel a 2019-es közös európai turné során barátkoztak össze Angellék.

Az új Walking Papers-lemez The Light Below címmel február 5-én jelenik meg. És ha csak az eddig megismert dalokból (I Belong To You, Trophy Wives, What Did You Expect?, Value Of Zero, Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) indulunk ki, akkor nem nehéz megjósolni, hogy az év egyik legfontosabb és legjobb kiadványára számíthatunk!

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS