KORPIKLAANI - Új dal és klip a Bodom-tónál történt gyilkosságokról: Neimi

Február 5-én érkezik az új album, a Jylhä

2021. január 8. (péntek) 14:51

Jylhä címmel február 5-én jelenik meg a folk metalos finn Korpiklaani új stúdióalbuma, a 2018-as Kulkija lemez utódja, a Neimi (A partfok) című, klippel kísért negyedik előzetes dallal pedig már lehet is ismerkedni.

A frontember Jonne az új dalról: "A Niemi az elsők között született meg a lemezhez. A Kulkija album után volt egy olyan érzésem, hogy a következő lemezünk a leggyorsabb és legkeményebb lehet a Korpiklaani történetében. Ránéztem a Flying V-mre, a kezembe vettem és hoppá, már itt is vagyunk."

A Niemi szövegéről: "Bodom-tó, 1960, véres pünkösd. Négy fiatal, Irmeli Björklund, Anja Mäki, Seppo Boisman és Nils kempingezni megy és egy gyilkos áldozataivá válik. Nils Gustafsson az egyetlen túlélő, de az ő sérülései is súlyosak. A hármas gyilkosság híre megrázza egész Finnországot. Dalunkban a narrátor a tó melletti réten tartózkodik egy nyári reggelen, amikor a környék felbolydul, majd a narrátor azt hallja: 'Gyere a partfokra, ahol szörnyűség történt'. Mindenki a gyilkosság helyszínére igyekszik... A Bodom-tónál történt gyilkosságok a máig felderítetlen bűncselekmények közé tartoznak."

 


www.facebook.com/korpiklaani

 
 KORPIKLAANI - Niemi (a 2021-es Jylhä albumhoz)
Sami Perttula harmonikás: "A Sanaton Maa egy visszautalás a 80-as évekre, de egy folkos csavarral. Egy klasszikus hangzású, középtempós hair metal dalt akartam írni egy gyilkos refrénnel, amelyben ott van minden olyan elem, amit szeretek hallani egy jó dalban. Amikor hallgatom ezt a nótát, vissza is repülök egy lepukkant, alig szuperáló Honda Accord hátsó ülésére... De ez mind nem számított, mert volt benne néhány extra mélysugárzó, amelyek többet értek, mint maga a kocsi!"KORPIKLAANI - Sanaton Maa (a 2021-es Jylhä albumhoz)

A Mylly dalról: "A finn folklórban létezik egy történet, amely egy férfinak a malomhoz vezető útjáról szól. Miközben a malom felé tart, meglát egy alakot az egyik kerítés tetején, egy 'ördögöt', patákkal. Megrémül és ledermed a látványtól, majd az alak eltűnik. Ekkor jut eszébe a férfinak egy sztori a malomban élő ördögről, de végül legyőzi félelmét, folytatja az útját. A malomnál úgy érzi, hogy végre együtt van a múlttal és a jelennel. A kerítések rothadnak, szétesnek, de a szellemek és a történetek megmaradnak, generációkon és korokon át."
 


KORPIKLAANI - Mylly (a 2021-es Jylhä albumhoz)
 

Az elsőként bemutatott új nóta címe Leväluhta, amely az egyik legrégebbi ismert temetkezési hely neve Finnországban. Az 5. és 8. század között használták, és nagyjából 100 ember maradványait találták meg benne a régészek.

Korábban egy Powerwolf feldolgozást is közzétettek a finnek. A Sudenmorsian című dal a farkasok 2018-as Where the Wild Wolves Have Gone nótájának átirata, és az eredeti verzióval együtt jött ki egy split-kislemezen.KORPIKLAANI - Leväluhta (a 2021-es Jylhä albumhoz)
 


A Powerwolf feldolgozásról:

"Amikor ezzel az ötlettel felbukkant a Powerwolf, azonnal rábólintottunk, és persze valami különlegeset, valami mást akartunk összehozni. Aztán Tuomas Keskimäki varázsolt egyet, ahogy csak ő tud, és átgyúrta finn nyelvre a szöveget, amiből így egy erőteljes történet lett. Az összes feldolgozásunk közül erre igazán büszkék vagyunk!

A Sudenmorsian (The Wolf’s Bride) a magányról szól és a farkasemberekről. A történet főhőse egy olyan ember, aki elválaszthatatlan a menyasszonyától, de amikor eljön az ideje, farkassá változik. Rá kell ébrednie, hogy amennyiben megadja magát a természet hívásának, arra ítéltetik, hogy örökké magányosan éljen.
"
 KORPIKLAANI - Sudenmorsian (Powerwolf feldolgozás, 2020)
KORPIKLAANI - Jylhä
(2021/02/05 - Nuclear Blast)

01. Verikoira
02. Niemi
03. Leväluhta
04. Mylly
05. Tuuleton
06. Sanaton maa
07. Kiuru
08. Miero
09. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS