VAN HALEN - Eddie Van Halen halála előtt valóban dolgoztak egy nagyszabású reunion turné tervén

Wolfgang Van Halen először adott interjút apja halála óta

2020. november 17. (kedd) 08:45

Distance címmel tegnap mutatta be első dalát Wolfgang Van Halen, a néhai Eddie Van Halen fia, aki 2006-ban lett a Van Halen basszusgitárosa. Egészen pontosan Wolfgang régóta tervezgetett Mammoth WVH nevű szólócsapatától érkezett a nóta, bár minden hangszeren Wolfgang játszik, és ő is énekel benne.

A dal kapcsán Wolfgang interjút adott Howard Sternnek, az első interjút apja halála óta.

Többek között arról is beszélt, hogy valóban tervezés alatt állt egy nagyszabású Van Halen reunion turné, amelyről korábban számos pletyka, híresztelés látott napvilágot:


"Ezek nagyon igazak voltak. 2015 óta beszélgettem erről apámmal és elővezettem az ötletet.... 'Apa, tudod mi lenne menő? Mi volna ha mi nyitnánk nektek egy turnén, Mike (Michael Anthony basszusgitáros) pedig visszatérne? És ahogy telt az idő, egyre inkább hajlott erre. Sikerült felvillanyoznom. És egy adott ponton össze is állt ez a dolog, amit egymás között viccesen Konyhai Mosogató Turnénak neveztünk (arra utalva, hogy ott aztán minden összegyűlik), mert miután leokázta a dolgot, arról volt szó, hogy 'hívjuk el Dave-et (David Lee Roth, az első Van Halen énekes), Sammy-t (Sammy Hagar, David utódja) és még Cherone-t is (Gary Cherone, az Extreme énekese, akivel egyetlen VH album készült), és csináljunk egy kib...ott gigantikus, bámulatos dolgot!'."

 

Wolfgang a Van Halen jövőjéről és arról a hülye pletykáról, hogy átvenné apja helyét a Van Halenben:


"Ez egy kib...ott nagy ostobaság. Eddie Van Halen nélkül nincs Van Halen. Én nem az apám vagyok. Nem fogom átvenni a helyét. Az egész életemet azzal töltöttem, hogy bizonygassam, nem olyan vagyok,  mint ő, én önmagam vagyok. És ő is azt mondaná, ha még élne, hogy csináljam a saját dolgomat.

A Van Halen, leszámítva talán egy tribute koncertet és későbbi, esetleges archív felvételek kiadását, egy lezárt történet. Nincs már édesapám és ezt igyekszem feldolgozni. Szóval, a rajongók is képesek lehetnek feldolgozni, hogy a Van Halen nem lesz többé. A zene örökké tovább él majd, de a bandát nem lehet folytatni Eddie Van Halen nélkül.
"


Édesapja elvesztéséről:

"Ez szörnyű. Borzalmas. Minden egyes nap. Néha kicsit jobb, néha rosszabb. A fájdalom továbbra is mindig jelen van, de az embernek ki kell találnia, hogy idővel hogyan tudja egy kicsit jobban elviselni ezt. De mindig fájni fog."


A közeli kapcsolatukról, a kettejük közti zenei kötelékről:

"Ez egy ajándék, és egyben átok is. Annyira közel álltunk egymáshoz, és most, valamint az életem hátralevő részében, egyszerűen mindig ott lesz a gondolataimban, bármit is csinálok. Ami persze jó, de ugyanakkor fájdalmas is."


A Distance dalról:

"Van egy csomó más ötlet, ami befejezésre vár. A Distance egy volt ezek közül. Amikor mindez bekövetkezett, úgy voltam vele, hogy ezt most befejezem és kihozom - apámnak."


 

Wolfgang már jóval korábban szerette volna bemutatni a csapatát, amikor azonban kiderült, hogy édesapjánál visszatért a rák, mindent félretett, hogy támaszt nyújtson Eddie Van Halennek. A Mammoth WVH bemutatkozó lemeze 2021 folyamán lát majd napvilágot.

Wolfgang: "
Ahogy az apukám a különféle egészségügyi problémáival küzdött, elképzeltem, hogy milyen lesz az életem nélküle, és hogy milyen szörnyen fog hiányozni. Egy rendkívül személyes dalról van szó, mégis úgy érzem, hogy bárki képes átérezni a mondanivalóját, hiszen mindenkit érnek súlyos veszteségek az életben...


...Nem terveztem, hogy a Distance dalt fogom elsőként közzétenni, de azt is gondoltam, hogy az apám velem ünnepli majd a kiadását. Ez a dal neki szól. Szeretlek és hiányzol, apu."


A Distance dal valójában egy nyílt levél Wolfgangtól az édesapjának, és szerencsére meg is tudta mutatni neki, sőt, Eddie Van Halennek ez lett a kedvence.

A dalhoz készült videó családi felvételekből állt össze, a végén pedig egy megindító hangüzenet hallható, Eddie-től a fiának.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS