METALLICA - Lars Ulrich szerint leghamarabb jövő ősszel térnek majd vissza a nagy koncertek

"a nagy koncertek visszatérése lesz az utolsó a sorban"

2020. november 11. (szerda) 10:38

Lars Ulrich szerint "leghamarabb" egy év múlva lehetnek olyan arénakoncertek, ahol a rockbandák több tízezer rajongónak játszanak. A Metallica dobosa tegnap beszélt erről a CNBC Evolve Summit eseményén.

"Sajnálatos módon azt el kellett fogadjuk, hogy a nagy koncertek visszatérése lesz az utolsó a sorban, tudod, amikor 20 ezer ember összejön egy arénában, vagy 50 ezer egy stadionban."

Lars szerint az élő sportrendezvényeket sokkal könnyebb visszahozni, mint a koncerteket, mert azok "kicsit rendezettebbek", mint amilyenek általán a telktházas rockbulik.


"Az élő koncertes fronton az a jó hír, hogy amikor a Metallica és más, hasonló bandák újra nagy arénákban vagy stadionokban lépnek majd fel, akkor már nagyjából azzal a ténnyel lehet számítani, hogy a Covidnak, ahogy most ismerjük, már vége lesz."

 
Noha a Metallica augusztusi autós koncertje, amit előre felvettek, majd több, mint 300 kanadai és amerikai szabadtéri moziban, autós moziban mutattak be "sikeres" volt, Lars szerint ez nem olyasmi, amit a Metallica a végtelenségig folytathat.

"Nem tudom, milyen alapokat képezhet egy ilyen élmény, mert ez inkább egyszeri esemény volt. Nem hinném, hogy az ilyesmit túl gyakran meg lehetne ismételni. Ahhoz túl nagy a kiégés-faktor."


Szerinte a koncertek "lassan" fognak visszatérni, nagy valószínűséggel azt követően, hogy a nagyközönség vakcinához jut majd.


"Amit ma tudunk, ahhoz képest, amit három hónappal, hat hónappal ezelőtt tudtunk, az az, hogy a várakozás sajnos még sokáig fog tartani. Én azt mondanám... legkorábban a jövő év harmadik negyedében, jövő ősszel... Erre tippelünk most."

 
A Metallica november 14-én, szombaton streamel majd egy fizetős Live & Acoustic From HQ: Helping Hand Concert & Auction nevű eseményt a főhadiszállásáról.
 
 

 

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS