SYSTEM OF A DOWN - Meg is szólaltak a két vadonatúj dal kapcsán

A múlt hónapban stúdióztak, akkor rögzítették a nótákat

2020. november 6. (péntek) 08:19

Ahogy már beszámoltunk róla, a mai napon két új dallal is jelentkezett a System Of A Down.

Bár a csapat tagjai korábban nem tudtak közös nevezőre jutni egy új album kiadásával kapcsolatban, és arról továbbra sincs szó, hogy lesz majd valamikor egy új lemez, abban mind a négy örmény származású zenész egyetértett, hogy most hallatniuk kell a hangjukat, segíteniük kell a szülőhazájuknak.

Ismerkedj meg a videóval kísért Protect The Land és a Genocidal Humanoidz dalokkal!

Mindkét szám a Hegyi-Karabah Köztársaságban (Arcah, Artsakh) az azeri és az örmény felek közt zajló háborúra igyekszik felhívni a figyelmet, és kapcsolódik hozzájuk egy adománygyűjtő akció is az Armenia Fund számára.


systemofadown.bandcamp.com"15 év után új zenét adtunk ki. Mind a négyen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy egységes hangon szólaljunk meg. Ez a két dal egy szörnyű és komoly háborúról szól, ami a szülőhelyünkön állandósult, Artsakhban és Örményországban.

...Azt javasoljuk, hogy tájékozódj a dalok hátterét illetően, és ha megtetted, remélem te is úgy érzed majd, hogy fel kell szólalnod az ottani rettenetes igazságtalanságok és az emberi jogok megsértése ellen. És ami a legfontosabb, legsürgősebb: alázatosan arra kérünk, hogy adományozz kisebb vagy nagyobb összeget, ezzel is segítve mindazokat, akiket hátrányosan érint az emberiség elleni bűncselekmények egyre növekvő száma.
"A Protect The Land dal eredetileg Daron Malakian gitáros Scars On Broadway projektje számára íródott, nagyjából másfél éve. Szintén Daron írta a másik nótát is, és úgy 3-4 éve egy zenekari jammelés során állt össze, de Serj Tankian énekes akkor nem volt jelen.A csapat arra buzdítja a rajongókat, hogy a Bandcamp oldalukon hivatalos letöltéssel és adományokkal is segítsék az alapítványt.


A két új nóta annak köszönhető, hogy John Dolmayan dobos október elején megkereste a zenésztársait.


"Üzenetet küldtem nekik, hogy ne foglalkozzunk most az egymás és a múlt iránti érzésekkel, mindent félre kell tennünk, stúdióba kell mennünk, hogy a népünk számára elkészítsünk egy dalt, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a helyzetre, és világszerte összefoghatjuk a jó erőket. És pozitív reakciók jöttek az üzenetemre."


Serj Tankian énekes: "Ezt nem magam vagy a System Of A Down érdekében teszem, és nem is a banda bármelyik tagjáért. Mindezt csakis a népünkért tesszük. Ez tehát nem egy kreatív döntés, ez nem egy üzleti döntés. Ez az aktivizmus elhatározása, és számunkra minden másnál lényegesebb."


Daron Malakian gitáros/énekes: "Ha mi nem tesszük ezt meg, nincs más hatalmas örmény rockbanda, amelyik megtenné. Nincs túl sok ismert örmény személyiség, aki ezt megtenné. Ez amolyan kötelesség számunkra. Összejöttünk, mert az országunknak szüksége van ránk, és nem feltétlenül azért jöttünk össze, mert annyira rá lettünk voltunk pörögve egy vadonatúj System Of A Down dal megalkotására. A népünknek volt szüksége arra, hogy ezt megtegyük."


A System Of A Down a múlt hónapban stúdiózott, akkor fejezték be, akkor rögzítették ezt a két dalt.


A 3-4 évvel ezelőtti jammelés célja eredetileg az volt, hogy idővel majd készüljön egy új SOAD lemez, azonban kreatív és anyagi jellegű nézeteltérések alakultak ki Tankian énekessel, így a terveiket félretették.Shavo Odadjian basszusgitáros:
"Ez mnost valami olyan ügy, ami nagyobb, fontosabb, mint a Systemmel kapcsolatos bármilyen problémánk. Mindent félre kellett tennünk és össze kellett jönnünk, mert ha 15 év után megszólalunk, akkor arra az emberek felfigyelnek. 'Hűha, ezek a fickók visszatértek? Miért is?'"


Ez a két dal azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle folytatás is várható.

John Dolmayan dobos: "Ha rajtam múlna, három évente kijönnénk egy új lemezzel. De a dolgok nem rajtam múlnak. A csapatom jóindulatán múlik minden, és noha sok éve küzdök a zenekar tagjaival, elfogadtam, hogy ez a helyzet. Van öt albumunk és (most már) két dalunk. Sokat elértünk a pályafutásunk során. Ha ez itt ér véget, akkor legyen így."
 SYSTEM OF A DOWN - Protect The Land (2020)
SYSTEM OF A DOWN - Genocidal Humanoidz (2020)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS