LEE KERSLAKE - 73 évesen elhunyt az ex-Ozzy és Uriah Heep dobos

Nyugodjék békében!

2020. szeptember 19. (szombat) 15:31

73 éves korában elhunyt Lee Kerslake, aki 1971 és 1979, majd 1982 és 2007 között volt a Uriah Heep dobosa, a 80-as évek hajnalán pedig Ozzy első két szólóalbumán (Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman) dobolt. 

Lee Kerslake hosszabb ideje harcolt már a rákkal. A tragikus hírt egykori Uriah Heep-beli zenésztársa, Ken Hensley jelentette be a közösségi médiában:


"A legszomorúbb szívvel osztom meg veletek, hogy Lee Kerslake, aki 55 éve a barátom volt, egyben a legjobb dobos, akivel valaha együtt zenéltem, ma hajnalban, fél négykor, elveszítette a rákkal folytatott küzdelmét. Békében hunyt el, dicsérjük az Urat, de rettenetesen fog hiányozni."

 
Lee Kerslake, együtt Bob Daisley basszusgitárossal, hosszas jogi csatározást folytatott Osbourne-ékkal, akik szerintük jelentős jogdíjakkal maradtak adósaik, miután még a Diary Of A Madman lemez megjelenése előtt megváltak tőlük. Pert is indítottak még a 80-as évek közepén, aminek végül az lett a következménye, hogy az első két Ozzy lemez 2002-es verzióján az akkori Ozzy-csapat tagjai, Mike Bordin dobos (Faith No More) és Robert Trujillo basszusgitáros (később Metallica) újra feljátszották Kerslake és Daisley témáit. A pert végül Kerslake-ék elveszítették, de a két lemez 2011-es verzióján már ismét az eredeti verziók voltak hallhatóak.


 

Az 1980-ban kiadott Blizzard Of Ozz lemezből csak az USA-ban több mint 5 millió példány talált gazdára, az 1981-es Diary Of A Madmanből pedig 3 millió.

A pereskedés komoly anyagi veszteséget jelentett Kerslake számára, erről így beszélt a The Metal Voice-nak 2018 végén:

"Komplett csődbe kerültem, amikor a bíróságon elveszítettem a Sharon és Ozzy ellen indított pert. Rengeteg pénzt veszítettem, a házamat is el kellett adnom, aztán elkezdtem betegeskedni. Sosem sikerült talpra állnom, de egy-egy platina-igazolás a falamon fantasztikus lenne, hiszen azt mutatná, hogy segítettem megalkotni azokat az albumokat."
 

Lee Kerslake ennek érdekében levelet is írt Ozzynak és Sharonnak. Kívánsága valóra is vált, a Black Sabbath frontembere is megosztotta a közösségi médiában Lee fotóját a Blizzard és a Madman platinalemezeivel, valamint Ozzy kézírásos levelével.

Annyira örülök, hogy Lee Kerslake élvezi a Blizzard és Diary platinalemezeit - írta Ozzy a fotó mellé. - Remélem, jobban érzed magad. Szeretet, Ozzy."

 A The Metal Voice-nak Lee Kerslake arról is beszámolt, hogy a prosztatarákja már az egész testére kiterjedt.

"Már csontrákom van, ami csúnya ügy, így az orvosok nagyjából nyolc hónapot adtak nekem. De mindvégig harcoltam. Öt évvel ezelőtt azt mondták, hogy már csak négy évem van hátra, ez azért sok mindent elárul.

Küzdök, harcolok, senki sem tudhatja, mi fog történni. Talán jön egy újabb gyógyszer és azzal fogok kísérletezni, hogy életben tart-e. Halálos betegségem volt mindvégig, de nem hagytam magam, mert a zene erőt adott a harchoz."


Lee Kerslake az utóbbi időben egy önéletrazi dokumentumfilmen és egy Eleventeen című új albumon dolgozott.Nyugodjék békében!

 
 


 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS