ROAD - Dal- és klippremier: Ahol a hegyeket látod

A Road Movie sorozatban a Mátrába kalauzolnak a srácok

2020. szeptember 8. (kedd) 15:15 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 11:15

Ahol a hegyeket látod címmel egy klipes új dallal jelentkezett a Road zenekar. A nóta ugyan nem a Road Movie sorozat miatt született, de tökéleres passzolt a koncepcióba.

"A Road Movie keretében a legnépszerűbb hazai zenekarokat és előadókat kértük fel, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok, vagy éppen régiók elevenednek meg. A szerzők mellett neves zenei- és játékfilmes rendezők készítenek klipet a dalokhoz."

 


www.facebook.com/roadzenekar

 

A nyári HammerWorld magazin Road interjújában Molnár Máté így fogalmazott a dal kapcsán:


"...Nem titok, hogy nagy lokálpatrióták vagyunk, imádjuk a Mátrát, a hegyeket, az egész környéket. Már régóta szedtem össze gondolatokat egy olyan számhoz, amelynek kimondottan ez lenne a témája. Az, hogy mit jelent számunkra, hogy mi ilyen hegyi gyerekek vagyunk. Még akkor is, ha a Mátra azért nem a Kilimandzsáró, de mégis ez az ország legnagyobb hegye.

És van egy ilyen projekt már egy-két éve, ami arról szól, hogy mindenféle előadók, rock is, meg pop is, dalban megénekli az otthonát, azt a környéket, ahol él. Mondhatni a csillagok szerencsés együttállásáról van szó, mert a nótánk megszületett, a projekt révén pedig hamarosan nekilátunk klipet forgatni hozzá... Tehát az is lehetséges, hogy a zenekartól elsőként ezt az új nótát lehet majd megismerni.


 ROAD - Ahol a hegyeket látod (Road Movie 2020)

A dalt meghallgathatod online felületeken isA RoadMovie projekt keretében készült el a legfrissebb Road dal, amely sorozatban a Volt Film különféle hazai zenészeket, szerzőket, előadókat kért fel, hogy írjanak dalt, egy számukra fontos magyar tájról, régióról. Az Ahol a hegyeket látod adta magát, hiszen a zenekar tagjai a Mátra lábánál, Domoszlón élnek és alkotnak. A Mihaszna Film stábjával készült klipről és a dal hátteréről Molnár Máté énekes-basszusgitáros mesélt alább részletesen.

"Nagy öröm számunkra, hogy a dél-Mátra egy aprócska kis falujában, Domoszlón élő, ténykedő zenekarként most egy ilyen jó kis lehetőséget kaptunk. Született egy dal, elkészült egy klip, ami arról szól, hogy ez az egész számunkra mennyire szép, nekünk milyen sokat jelent. Büszkék vagyunk erre a vidékre, a helyre, ahol élünk és örömmel mutatjuk meg most mindenkinek! Ez itt a mi világunk! Annak is a közepe! Ez a Mátra!"

 

"...Ha keresnéd a lelkem ott megtalálod, ahol a hegyeket látod!"

 A Mihaszna Film csapatával már több ízben dolgoztunk együtt az elmúlt években. Sőt több klipünk is itt a Mátrában készült. Ismerjük már jól őket és ők is bennünket. Működik a kémia, értünk egymás nyelvén, tudtuk, hogy ebből csak jót fogunk kihozni! Soha nem volt még ilyen hosszú, nagy lélegzetvételű közös munkánk. A forgatások hét napon át zajlottak, napkeltétől-napnyugtáig, néha kicsit még tovább is.

Annyi jó felvétel született, hogy könnyedén akár még egy kisjátékfilm is készülhetne ezekből. A végére azért kicsit elfáradtunk, de nagyon élveztük az egészet. Egy ideje már a levegőben volt egy dal nálunk, amely ha úgy tetszik élménybeszámoló, ha úgy tetszik főhajtás, vagy egyszerűen csak a mindennapjaink a Mátrából, a hegyekből, otthonról, ahol az utóbbi hónapokban az eddigieknél is többet lógtunk.

A Road zenekar 2021-re új nagylemezzel készül, melynek előkészítő munkálatai már 2019-ben elindultak. Az idei év elején kezdtük a 'Hegyes' munkacímű dalunk vázlatát, ami aztán néhány próbát követően viszonylag gyorsan össze is állt és pont olyan lett, amilyet szerettünk volna. Éppen annyira komoly és vidám egyszerre, mint amennyire boldog és elgondolkodtató.


Még a tavaly nyáron elindult egy projekt, ez a RoadMovie ami aztán idén tavasszal bennünket is megtalált. Abszolút adta magát, hogy Road egyenlő Mátra és a legjobb az egészben az, hogy nálunk ez dal már készülőfélben volt, tehát nem egy megrendelésre íródott dalról beszélünk, hanem inkább egy jókor-jó helyen szituról. Tulajdonképp ha nincs ez a projekt, ez a dalunk akkor is elkészül és akkor is ilyen lett volna. Sőt, valószínűleg videoklip is készült volna rá előbb vagy utóbb.

A különbség ezúttal annyi, hogy e projekt kapcsán lehetőségünk nyílt arra, hogy egy sokkal komolyabb, komplexebb, egészen nagy volumenű videoklipet tudjunk a dalhoz készíteni, valamint reményeink szerint a RoadMovie zászlaja alatt sokkal több csatornán tudjuk eljuttatni, bemutatni a dalt, megmutatni a mi hazánkat, az ország legmagasabb pontját, a legnagyobb hegyeit, a Mátra ismert és rejtett szépségeit, mert amikor Magyarország természeti csodái kerülnek említésre, olyan nincs, hogy a Mátra ne kerüljön szóba!"


"...Annyi csodát láttam már a világban, egyet végre most én mutatok…"


Hogy mit jelent számunkra a Mátra? Gyerekként izgalmas, színes játszótér, most felnőttként, a nagybetűs OTTHON.
Mindig innen indulunk, és mindig ide érkezünk. Ez itt a mi hazánk. A nagyszüleink és az ő nagyszüleik is itt éltek és bár az elmúlt évszázadok alatt nyilván rengeteg minden változott felénk is, de mégis van ami változatlan ezer évek óta. Ezek a hegyek itt, melyek szó szerint karnyújtásnyira vannak tőlünk. Valahogy életünk része itt ez az egész. Minden nap ugyanazt látjuk amikor kinézünk az ablakon, mégis minden nap más és más a színe, az illata, a hangja.

Kodály mondta egyszer: 'A hegyeknek hangjuk van!', és bizony ez valóban így van! És ha mi nem is tudjuk ezeket hangjegyek formájában, olyan szépen papírra vetni, attól még lehet hogy valahogy mégiscsak halljuk és folyamatosan inspirál bennünket. Gyermek fejjel megélni itt a napokat, egy idő után megszokottá, hétköznapivá, természetessé válik az ember számára.

Aztán mikor felnőtt fejjel világot lát az ember és valóban tapasztal, megkóstol más 'ízeket', tájakat, régiókat, városokat, országokat, akkor érti meg azt, mekkora csoda is valójában, amiben élünk. A véget nem érő hegyi utak, ösvények, csapások, számtalan hűsítő, kristálytiszta forrás, a lenyűgöző látvány a hegytetőkről, a házak udvaraiba is gyakran tévedő őzikék, a gazdag gomba lelőhelyek, a patakok, a megfizethetetlen csend, a nyugalom, az igazi béke, na és a folyamatos testi-lelki feltöltődés."
 


Road termékek rendelése:
www.roadshop.hu
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS