LAZARVS - Megindult az új album előrendelése, friss klipes dal: Pit.

Lemezbemutató buli a Barba Negrában október 17-én

2020. szeptember 2. (szerda) 06:32 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 11:11

Szeptember 21-én jelenik meg az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez utódja. A Lazarvs címet viselő albumot szeptember 7-ig lehet előrendelni a zenekarnál (akár pólóval, táskával is). És még ráadásul itt egy friss előzetes dal is, a videóval kísért Pit.

Apey: "Ezt a dalt teljes egészében egy Dürer kertes Whores. koncert után írtam, másnap délután - már józanon."
 
 


www.facebook.com/lazarvsofficialAz első előzetes dalt, a Godslayert egy színfalak mögötti stúdiós videóval mutatta be a Lazarvs még áprilisban. A videót Bodnár Dávid rendezte, aki leköltözött a zenekarral a stúdiófelvételek idejére Zalaszentgrótra, ahol a trió Bánházi Gáborral a Zengőkert Stúdióban vette fel az anyagot.

A Lazarvs címmel érkező anyag élő bemutatója a Barba Negrában lesz október 17-én.

LAZARVS - Pit. (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
"Sokan kérdeztétek, hogy mivel tudnátok támogatni a zenekart ezekben az időkben, amikor nem tudunk koncertezni. Mi elmondjuk mivel készültünk nektek, melyek megvásárlásával hozzájárulhattok, hogy életben maradjon a zenekar.

Először is elkészítettük nektek ezt a lemezt, és habár már kevesünknek van CD-lejátszója, mi hiszünk abban, hogy a munka végén jó kézben tartani egy fizikai formátumot is, ami a zenén kívül Kókai Barnabásnak köszönhetően egy külön művészeti alkotássá is válik.

Másodszor készítettünk hozzá exkluzív merch termékeket, melyek először az előrendelésben elérhetőek.

Harmadszor, mi nagyban készülünk a lemezbemutatóra hogy végre találkozhassunk veletek újra, és eljátszhassuk nektek az egész lemezt az elejétől a végéig.
"

 

Előrendelés (szeptember 7-ig)
 

 
Apey a lemez artworkjéről:

"Az eredeti inspirációm a gyerekkori barátom, Nyári Benjámin festménye volt, amit a 30. születésnapomra kaptam tőle ajándékba 2019-ben, így az eredeti mood, ami a frontborítón is látható – a kettészakadás és az újjászületés – innen származik, még jóval a névváltás ötlete előttről.

Ezúttal sem volt kérdés, hogy Kókai Barnabással (The Southern Oracle) dolgozzunk együtt, mint eddig minden alkalommal, viszont most szerettem volna én saját magam kitalálni minden apró részletét. Minden számhoz tartozik egy szöveg, annak a hátoldalán egy képrészlet, ami a szövegkönyv teljes képéhez szorosan tartozik, így kirakható a teljes booklet rajza, ami egy lenyűgözően összetett festmény. Szóval ezeket kézzel-lábbal próbáltam Barninak elmutogatni, és őszintén szólva, még továbbra is hihetetlen számomra, hogy ennyire tökéletesen eltalálta azt, amit megálmodtam."
 
 


LAZARVS - Valhalla (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
LAZARVS - The Order (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
LAZARVS - Reaping (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
LAZARVS - Godslayer (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
"2019 októberében volt az utolsó számírós, elvonulós sessionünk - mondta Apey a Godslayer kapcsán a recordernek. - Kalócz Tamás barátunktól gyakorlatilag megkaptuk a Fishing on Orfű fesztivál kulcsait, és a tetejére bekuckóztunk négy napra. Reggelente egészen szürreális volt kávéval sétálgatni az üres Fishing on Orfűn, emberek sehol, nyugalom, viszont este jött a sötét, az erdő és a csend, ami őszintén szólva kicsit félelmetes volt.

A Godslayer is valahogy így jött, a semmiből, elkezdtem játszani egy riffet egyik este, Makkos [Makai László dobos - szerk.] rászállt, aztán Zolika is [Prepelicza Zoltán basszusgitáros]. Nem egészen 5 perccel később készen voltunk.

Jó lenne idén eljátszani ezt a számot az embereknek, ugyanazon a dombon ahol megírtuk, ehhez viszont arra van szükség hogy mindannyian otthon maradjunk, és vigyázzunk egymásra, ez a legfontosabb most.
"


A Godslayer videójából a nóta előtt további extra háttérinfókat is megtudhatsz:
 


LAZARVS - Godslayer (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)"A lemezborító inspirációja a gyerekkori barátom, Nyári Benjámin hatalmas festménye volt, amit a 30. születésnapomra szállíttatott haza nekem Londonból. Minden reggel, amikor hazaértem egy koncert után, rágyújtottam egy spanglira, leültem a fotelre és csak bámultam. Sokadik alkalommal, az egyik reggelen a borítón őrlődve teljességében láttam valamit, amit kézzel-lábbal, mindenféle összegyűjtött inspirációval próbáltam Kókai Barnikának elmagyarázni, aki már rendkívül profi az ötleteim dekódolásában! (nevet)

Gyakorlatilag 95% eltalálta azt, amit láttam azon a reggelen, nagyon hálás vagyok neki ezért. A borító számomra az átalakulást, és a ketté válást szimbolizálja, a szövegeim a mostani világ kegyetlenségeit, zsarnokságait, és a fogyó erőforrásait mesélik el egy jelen pillanatban elég valóságos köntösben, de természetesen ezek csupán az én fantáziám meséinek elbeszélései.
"


 


LAZARVS - Lazarus
(09/21 - Lazarvs)

01. IV. Rebirth
02. The Order
03. Reaping
04. Pit.
05. Lazarvs
06. Solar King
07. Godslayer
08. I, Emperor
09. Valhalla
10. From Flesh
11. Warmaster
Bánházi Gáborral (Zengőkert stúdió) - Fotó: Bodnár Dávid
A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
2021. szeptember 24. (péntek) 09:23

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By Fire lemez idején született. Azóta csupán egyetlen friss felvételt adtak ki, 2020 tavaszán a Destruction Or Strength nótát, de azt is a Shaped... dalaival együtt rögzítették. Tim Lambesis énekes: "A Roots Below eredetileg egy B-oldalas szám volt a Shaped By Fire felvételének idejéből, de Phil és Josh igazán új életet vitt bele, amikor nemrég befejezték, valamint új témákkal is kiegészítették. Felüdülés volt visszatérni a kreatív folyamathoz úgy, hogy egyben maradt ugyanaz a dalszerzői csapat, akik azóta írnak velem, amióta csatlakoztak a zenekarhoz. A dal szövegét egy olyan ember inspirálta, aki a traumás történetét osztotta meg velem. A legtöbb embert tönkretette volna, ami vele történt, de ő a javára tudta fordítani a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind
ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind

Behind címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti thrasher Archaic. Ideje volna egy új lemeznek, hiszen a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS