LAMB OF GOD - Új klip a friss album mellé: Gears

LOG-interjút is találsz a júniusi HammerWorld magazinban

2020. június 20. (szombat) 07:00

A világjárvány miatt csak a mai napon jelent meg hivatalosan a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang lemez folytatása szimplán a Lamb Of God címet kapta. Ez az első lemezük Art Cruz dobossal, aki tavaly júliusban lett az alapítótag, Chris Adler utódja.

A júniusi HammerWorld magazinban egy alapos interjút olvashatsz a Lamb Of God énekesével, Randy Blythe-tal és Mark Morton gitárossal.

A lemez Gears dalához készült el a Lamb Of God legfrissebb klipje.


 


www.facebook.com/lambofgod

 Milyen érzés, hogy öt év után végre egy új album kiadása előtt álltok? Eredetileg mindenki azzal számolt, hogy már jóval korábban elkészültök vele.


Mark Morton: „Egyfelől mindig izgalmas előrukkolni egy új lemezzel, másfelől viszont szomorú, hogy a világjárvány miatt az európai és az amerikai turnénkat is át kellett ütemeznünk. Ahogy persze mindenki másnak is. Ezek most ilyen kaotikus idők."

Randy Blythe: "Igaz, hogy már tavaly ki akartuk hozni a lemezt, de az öt év javát turnézással töltöttük és nem pöcslógatással!" (nevet)

M: „Rendszerint 3 évente jön ki egy új lemezünk, az a normális ügymenet, de most történt ez-az, amely egyfelől lassította a tempót, másfelől viszont extra izgalmat és energiát jelentett. Ez az első lemezünk Art Cruzzal, az új dobosunkkal, és ez a visszanyert extra energia a dalokban is érződik."

R: "Art ugyan nem tinédzser, hamarosan 32 lesz, de így is jóval fiatalabb nálunk. Ha úgy vesszük, akár a fiunk is lehetne! (nevet) Egy olyan fiatalos energiát fecskendezett a bandába, amire szerintem szükségünk is volt."


Elég hamar szóba került ez a téma, pedig előzetesen szólt a sajtósotok, hogy a doboscseréről nem akartok beszélni.


M: „Kivesézni nem is akarjuk ezt a témát, mert ez igazából csakis ránk és Chris-re tartozik. Ő már nem játszik velünk, így elég fura lenne, ha a miérteket nyilvánosan boncolgatnánk. Neki is vannak tervei, a dobolást nem hagyja abba, számunkra pedig a jelen és a jövő a fontos. Legyen elég annyi, hogy elváltak az útjaink, és ez egyik fél számára sem volt egyszerű."


Art egyébként hogy került közétek?


M: „Már tíz éve ismerjük, akkor a Winds Of Plague dobosa volt és előttünk játszottak a Mayhem fesztiválokon. Hamar kiderült, hogy hatalmas Lamb Of God rajongó, így aztán sokat is lógott velünk. Jó fej volt, mindenféle bűvésztrükkökkel szórakoztatott minket! (nevet) Aztán fel is jött velünk a színpadra, egy-egy nóta erejéig beült Chris helyére. Ennek praktikus oka is volt, mert előre tudtuk, hogy az egyik szünnap után Chris talán nem fog visszaérni a bulira, ő pedig azt javasolta, hogy Art ugorhatna be a helyére. A srác már akkor is fantasztikusan dobolt! Végül aztán nem kellett helyettesítenie Christ, de a jó kapcsolatunk az évek során mindvégig megmaradt. Aztán két éve jött az a lehetőség, hogy játsszunk a Slayer búcsúturnéján, amit nyilván nem akartunk kihagyni. Egyébként ez is közrejátszott a lemezzel kapcsolatos terveink módosításában. De a lényeg, hogy Chrisnek volt egy csúnya motorbalesete 2017 végén, rendesen összetörte magát, így aztán felhívtuk Artot, hogy nincs-e kedve kisegíteni minket a turnén. Azonnal igent mondott, így aztán már 2018 nyarán is ő dobolt velünk. Hivatalosan azonban csak az új album felvétele után lett a Lamb Of God tagja, de valójában már a turné közben eldőlt, hogy a lemezt is vele fogjuk felvenni. Ha ő is így akarja..." (nevet)

R: „Nekem baromira bejött, hogy rajongói szemmel tudta véleményezni a bandánkat, a zenénket. Én erre képtelen vagyok, hiszen nem vagyok Lamb Of God rajongó, én az énekes vagyok! (nevet) Még akkor is megfontolásra érdemes dolgokat mondott, ha abszolút nem értettünk egyet vele! Nyilván nem lehetett könnyű számára a stúdiózás, mert maximalisták vagyunk, nem egyszerű velünk dolgozni, de Art egy kiváló dobos, egy technikás játékos, ráadásul abszolút azt az iskolát hozta, amire a Lamb Of Godban szükség van. Ilyen hosszú ideig nem is stúdiózott még soha, de minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ezért is adtuk a lemeznek a Lamb Of God címet. Ez most egy újjászületés. Legalábbis mi így érezzük."


A teljes interjút megtalálod a júniusi HammerWorld magazinban.Az interjú első két oldala

 LAMB OF GOD - Gears (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)
LAMB OF GOD - Memento Mori (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)LAMB OF GOD - Checkmate (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)

LAMB OF GOD - New Colossal Hate (a 2020-as Lamb Of God albumról)

LAMB OF GOD feat. CHUCK BILLY - Routes (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)


LAMB OF GOD - Lamb Of God
(06/19 - Nuclear Blast)

01. Memento Mori
02. Checkmate
03. Gears
04. Reality Bath
05. New Colossal Hate
06. Resurrection Man
07. Poison Dream (feat Jamey Jasta - Hatebreed)
08. Routes (Chuck Billy - Testament)
09. Bloodshot Eyes
10. On The HookHammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS