STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

"továbbra sem az aréna-rock a fő irány"

2020. május 24. (vasárnap) 09:00 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 09:09

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz pedig egy friss videó is született.

"Már elérhető minden zenei streaming szolgáltatónál, valamint egy házi playthrough videóval is megismerhető a legújabb EP-nk, amely mondanivalójával és hangulataival kísérteties és aggasztó realizmussal írja le azt a helyzetet és következményeit, amit az emberiség, vagy akár a zeneipar egésze tapasztal az elmúlt hónapokban."
(Fotó: Lányi Kristóf)

 


www.facebook.com/stabbedband"A Stabbed legutóbbi anyaga, a 2017-es Long Way Down sem volt egy vidám sztori, de ezúttal zenei komplexitásban, súlyosságban, valamint hangulatilag is sikerült még apokaliptikusabbra venni a formát.


Potkovácz Márk dobos:

'Az EP anyaga már kb. 2 éve készen volt, az elmúlt egy évben el is csöpögtettük majdnem az összes dalt valamilyen videó formájában, de így, egyben hallgatva még hátborzongatóbb, hogy mennyire reflektál arra, amiben az egész emberiség, vagy a zeneipar csücsül most.

A Cyclonus, amire most a playthrough-videót készítettük, például felveti, hogy ha ma lejárna az emberiség uralma és számonkérnék rajtunk, hogy objektíven nézve mennyire voltunk hasznosak, mint állatfaj a világ számára sok ezer év alatt, nem sok mentségünk lenne.'


Kecskés Attila gitáros, dalszerző:

'Az elmúlt egy év alatt rengeteg akadály gördült a kislemez elkészítésének útjába: a magánélet, a munka és a nagy magyar valóság eléggé beszippantott minket, így csak nehezen és lassan tudtunk haladni. Az EP-n egyébként remekül meg lehet figyelni az elmúlt két évünk zenei evolúcióját... annyit elárulok, hogy a legrégebbi dal a Cyclonus, a legújabb pedig a Tolaris. Ebből talán sejteni lehet, hogy továbbra sem az aréna-rock a fő irány.

Tavaly a felvételek után Marci kiszállt a zenekarból, így a Cyclonus videóban már csak négy fős tagságot láthattok. A koncertezésre egyelőre egy gitáros felállással gondolunk, de semmi sincs még kőbe vésve ezzel kapcsolatban."
 
 

 

STABBED - Cyclonus (a 2020-es Never Here EP-hez)
STABBED - Never Here EP (2020)
STABBED - Never Here EP - Spotify
 

 Kecskés Attila:

"Úgy döntöttünk, hogy készítünk egy nagyon erős EP-t egy töltelékdalokkal és kapkodással elrontott nagylemez helyett. Elérés szempontjából is sokkal előnyösebb ma egy-egy dalt kiadni, emellett legalább lesz ideje a kedves publikumnak megemészteni a nem túl könnyed nótáinkat.

Az Exit Wound dalnál zeneileg igyekeztünk feljebb tekerni a korábban megszokott középtempón, a riffelés és a dobolás is bonyolódott, rengeteg kellemetlen percet okozva a felvételeknél. A dalt Vári Gábor úrnál vettük fel a Miracle Soundban, ismét egy élmény volt vele dolgozni. Nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, igazán harapós hangzás lett a végeredmény. Ami a lényeg: a pergő nem szar (!!), kurva hangos lett az egész, cserébe úgy szól mintha a pokolban szaggatnák le a tökeit az embernek. Nyilván ennél sokkal több dolgot kértünk és kaptunk, de évek múlva úgyis csak ennyi fog megmaradni az emlékeinkben."


Potkovácz Márk dobos:


"Az EP dalai közül a Tolarisszal szórakoztam a legjobban. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezt a tőlünk amúgy is radikálisan új, tehervonat dalt még jobban kiforgatnám magából egy afféle Bonnie és Clyde jellegű dekadens szerelmes sztorival. A NIN Deepjével és Marilyn Manson Heart-Shaped Glasses c. dalával az agyam hátsó rekeszeiben egy ilyen toxikus őskáosz párkapcsolatot írtam meg, ami feléget mindent és mindenkit maga körül, egészen addig, amíg meteorként nem csapódik a szalagkorláton túli szakadékba. Ezek után külön meglepetésként ért, mennyire illik az egész szöveg David Lynch Lost Highway filmjének a sztorijára, ami szintén kiapadhatatlan inspirációs forrás nálam."


 

STABBED - Tolaris (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként) 

Márk:

"Neurotikus társadalmunk a felmenőinktől ránk kövült sérülések következménye, a figyelemelterelő kultúra által generált zajban pedig nehéz meghallani, mi történik legbelül. A legtöbb ember elszigetelt, kommunikálni képtelen, depressziós, pánikbeteg, vagy valamilyen testi szinten jeleníti meg azt a sok szart, amit minél mélyebbre igyekszünk elásni.

Tévedés azt is hinni, hogy nekünk könnyebb, vagy jobb, mint a háborút, szegénységet megélt elődeinknek. Viszont mi vagyunk az a generáció, amelynek tudatosan lehetősége van élni és nem csak túlélni. A mi felelősségünk feldolgozni azt, amire nem volt akkor se idő, se pénz, se tudás, se elég mersz tudatosan vállalni önmagad minden hétköznapi poklával, tehetetlen dühével együtt."STABBED - Exit Wound (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként)

"A Breaking Dawn dal annak a szimbóluma, hogy az ember általában úgy dönt saját életéről, úgy cselekszik a mindennapjaiban, mintha valaki pisztolyt tartana a fejéhez. Van egy erős politikai/társadalmi felhangja... Felteszi, mi történne, ha farkasszemet néznénk ezzel a belsővé tett megfélemlítő és korlátozó autoritással."STABBED - Breaking Dawn (a 2020-as Never Here EP előzeteseként)


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

 

 

 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS