MOBILMÁNIA - Készül a Zeffer-Bajnok 40 lemez, számos vendég szerepel majd rajta

És készülnek a Mobilmánia szimfonikus rock koncertre is

2020. április 19. (vasárnap) 17:22 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 08:42

A bezártság ellenére folyamatos munka zajlik a Mobilmánia háza táján; legutóbb a billentyűs-énekes Zeffer András jelentkezett otthoni videókkal, melyeken az elmúlt évtizedek legnépszerűbb dalait adja elő otthon, zongorán, kevéssel előtte pedig egy friss dal is napvilágot látott, Cserfalvi "Töfi" Zoltán Templomban, kocsmákban című dalában a Mobilmánia teljes tagsága szerepel.

Zefi most leleplezte a következő nagy projektet, amellyel a Kékesi 'Bajnok' Lászlóval közös 40 éves zenélést ünneplik meg. A készülő Zeffer-Bajnok 40 jubileumi lemezen 20 Bajnok és 20 Zefi dal hallható majd az elmúlt 40 év repertoárjából. A friss felvételeken a Mobilmánia zenészei mellett rengeteg neves vendég előadását hallhatjuk majd.

 


www.facebook.com/mobilmaniaofficialA résztvevőkről, részletekről és egyéb tervekről Zeffer András:

"1980 óta vagyunk együtt Kékesi 'Bajnok' Lászlóval, aki jelenleg is a Mobilmánia basszusgitáros-énekese. Hihetetlenül nagy dolog egy hosszú, boldog házasság, válás nélkül. Ehhez tudom hasonlítani a mi baráti és munkakapcsolatunkat. Ezen jubileum kapcsán a Hammer Records lemezkiadónk felajánlotta, hogy készít nekünk egy lemezt, 20 Bajnok és 20 Zefi szerzeménnyel. Nagyon megörültünk ennek, aztán tovább gondoltuk, és megkérdeztük pályatársainkat, kollégáinkat, kik azok, akik szívesen mellénk állnak és nevüket, művészetüket, szeretetüket adják a mi 40 éves együttműködésünkhöz, ezzel megtisztelve minket. Örömmel tapasztaltuk az ilyenkor megszokott összetartást és most már boldogan mondhatom, hogy általunk igen tisztelt kollégáink azonnal igent mondtak a felkérésre, sőt voltak, akik az első telefonhívásnál ki is választották az általuk énekelni kívánt dalunkat. Volt miből választaniuk, hiszen a 40 közös év alatt olyan együttesekben játszottunk és szereztünk sok-sok dalt, mint a P. Mobil, a TRB, vagy a ma is működő két zenekarunk, a RockBand és a Mobilmánia.

Kollégáink hozzáállása kellemes meglepetés volt, hiszen nagyon egyedi a mi szakmánk, mert hiába is tagadnánk, mi mindannyian egymás versenytársai is vagyunk, de közben szorítunk is egymásnak, mert a rockzenét, a rock koncertekre járó közönség érdeklődését csak közösen tudjuk fenntartani és ez mindannyiunk célja. Több évtizede figyeljük egymást, figyelünk egymásra, eljárunk egymás koncertjeire, beszélünk telefonon, ha nap, mint nap nem is találkozgatunk, amikor mégis összejövünk, nagy szeretettel vagyunk egymás felé. Most is így volt ez, amikor a dalokat kiválasztottuk.

A kiadó jóvoltából minden dalunkat, így a régieket is újra feljátszhatjuk, így ezek a dalok végre nagyon jól fognak szólni, ami már Bajnoknak és nekem is régi vágyam. Ez ugyan a nehezebb, munkásabb út, de képzeljétek csak el, hogy a Mobilizmo, a Heavy Medal, vagy az Asszonyt akarok stb. dalokat így, 2020-as minőségben lehet majd hallani és olyan énekhangokkal, olyan torkoktól, melyeket évtizedek óta ismertek, szerettek. Csak, hogy néhányat említsek: Charlie, Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Paksi Endre, Pataky Attila, Nagy Feró, Takáts Tomi, Szolnoki Peti, Kalapács Józsi, Nyerges Attila, Roy, Sipos Peti, Kálmán Gyuri, Rudán Joe, Kiss Zoli, illetve gitárosok közül pl. Závodi Janó, Lukács Peta, Csillag Endre, Kozma Tomi, Szijártó Zsolti, Cserfalvi 'Töfi' Zoltán.

A stúdióban természetesen most is a Mobilmánia tagjai, barátaink lesznek velünk, Donászy Tibi dobol, Nusser Ernő és Gamsz Árpi gitározik, Bajnok és én pedig tesszük a dolgunkat, mint eddig is 40 év alatt! (nevet) Annyit még elárulok, hogy Vikidál Gyuszi barátunk és zenekari társunk is vállalt egy olyan dalt a lemezre ajándékba, amit még soha nem énekelt. Nagy meglepetés lesz ez is. Bajnokkal mi is több dalunkat fogjuk majd énekelni, valamint Gamsz Árpi is olyan dalokat, amit még tőle nem hallottatok. Szóval a lemez tele lesz érdekességekkel, régi és új slágereinkkel, különleges előadókkal.

Nem kis alkotófolyamatba vágtunk bele újból, közösen. Már az előkészületek is komoly koordinációt, szervezést igényelnek, de legalább lefoglalom fölös energiáimat, amik a járvány miatt elmaradt koncertekből is maradtak. Nagy a készülődés. A dalok kiválogatása már befejeződött, de a stúdiófelvételeket csak a vírusveszély után tudjuk elkezdeni, amit már nagyon várunk. A lemez – terveink szerint – valamikor ez év végén fog megjelenni.

A 40 év alatt több millió kilométert utaztunk, több ezer koncerten játszottunk, több tízezer rajongóval találkoztunk, részesei voltunk közösen alkotásoknak, kiadványoknak és ezekkel együtt rengeteg közös élményt éltünk meg, többek között tavaly egy észak-amerikai koncert turnén vettünk részt a Mobilmániával, ezért egy újságíró barátunk felvetette, hogy szívesen megírná könyv formájában ezeket a nem mindennapi emlékeket. Reméljük erre is sort kerítünk, már csak azért is, mert abban a közönségünk is benne lenne, akik nélkül ez a 40 év sem lett volna olyan tartalmas, amilyen végül is lett. Persze nem állunk meg, megyünk tovább, rövid és hosszú távú terveink is bőven vannak, mint mindig, most is ezerrel pörgök, alig várom, hogy az élet újra induljon!

A vírusveszély feloldása és elmúlása utáni első nagy budapesti Mobilmánia koncertünk is a Bajnok & Zefi 40 jubileumra lesz kihegyezve. Remélem, ennek is hamarosan meglesz a fix dátuma, és akkora bulit csapunk, hogy beleremeg a föld! Majd készülünk a januári Kongresszusi Központban tartandó Mobilmánia – Szimfonikus rock koncertre, amivel szintén lesz dolgunk bőven.

Addig is, amíg tart a járvány, a saját közösségi oldalamon az otthonomból mindennap eljátszom egy dalt az elmúlt 40 évből, a Mobilmánia Facebook oldalán pedig megjelentetünk egy-egy számot a 'Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10' című Arénás koncertünkből, ami Bajnokkal közös múltunk eddigi legjelentősebb mérföldköve."Zeffer András Facebook oldalát, ahol zongorán, énekkel kísérve adja elő a P. Mobil, a TRB, a RockBand és a Mobilmánia legismertebb dalait, itt lehet követni: www.facebook.com/zeffer.andrasA közelmúltban a Mobilmánia teljes tagsága részt vett a Denevér Hangstúdió legendás vezetője, Cserfalvi "Töfi" Zoltán 50 éves születésnapja alkalmából készülő The Number Of The Years: 50 című lemeze legfrissebb dalának felvételében. A Templomban, kocsmákban című nóta nemrég debütált. Vikidál Gyula mellett Zeffer András billentyűs és Gamsz Árpád is énekel benne, Nusser Ernő gitározik, Kékesi "Bajnok" László basszusozik és Donászy Tibor dobol.

 

CSERFALVI "TÖFI" ZOLTÁN / MOBILMÁNIA - Templomban, kocsmákban
(szöveges videó a 2020-as album előzeteseként)
A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS