BARBA NEGRA - "A jegyvásárlóknak mindenkor meg kell adni a döntés jogát"

Szűcs Misi, a Barba vezetője arról, hogy miért nem csatlakozott a mai nyílt levél aláíróihoz

2020. április 15. (szerda) 18:06 | utoljára módosítva: 2020. április 15. (szerda) 18:11

32 aláíróval ma délben közleményt adtak ki szervezők, rendezvényhelyszínek és fesztiválok. A közös nyilatkozatban a vírushelyzet hozományaként kialakult gazdasági körülményeket ismertetik, és a sorok között kitérnek a közönséget leginkább érintő kérdésre is, ami a koncertjegyek visszaválthatóságára vonatkozik.

A közösségi médiában közzé tett nyilatkozat heves érzelmeket korbácsolt a koncertlátogatók soraiban, talán nem is véletlenül. Az aláírók között nem szerepelt több neves fesztivál, szervező, illetve rendezvényhelyszín. Közülük a Barba Negrát kérdeztük meg a távolmaradással kapcsolatban.

Amikor az összefogást hangoztatja mindenki, a Barba Negra és a hozzá szorosan köthető koncertszervező.hu távol maradt ettől az együttműködéstől. Szűcs Misit, a Barba Negra vezetőjét kérdeztük a miértekről.


 Nem tartottad fontosnak csatlakozni a kezdeményezéshez?

"Megkaptuk mi is a tervezetet, a felkérés megérkezett. A benne leírtak jelentős részével egyet is értünk, hiszen minket is ugyanolyan mértékben érint a kialakult gazdasági helyzet, mint a piac többi szereplőjét. Azonban nem tudunk egyetérteni azzal a gondolattal, hogy közönségünk ne dönthessen önszántából az elmaradó, vagy halasztott rendezvé-nyek kapcsán."A kezdeményezés arra igyekezett rávilágítani, hogy mekkora szüksége van a szakmának a közönségre.


"Ez igaz, de a helyszíneknek, fesztiváloknak mindenkor szüksége volt / van mind a zenészekre, stábra, szervezőkre, és a közönségre, akikből élünk. Ez nem csak mára igaz, sőt pont nem mára igaz igazán. A Barba Negra sikere is ezeken a lábakon áll, ennek a különlegesen erős kohéziónak köszönhető, hogy oda jutottunk el évek alatt, ahol az idei év elején voltunk. Azért mondom, hogy az idei év elején, mert márciusban nagyon sok dolog megváltozott, de ezt nem is kell taglalnom.

Véleményem szerint a jegyvásárlóknak mindenkor meg kell adni a döntés jogát. Nem tudhatjuk, hogy a vendégünknek egy több hónappal halasztott, változott időpont megfelel-e, vagy sem. S ne felejtsük el azt sem, hogy a vendégeink között hányan kerültek nagyon nehéz helyzetbe az elmúlt hetekben. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nekik igen is szükségük lehet akár néhány elővételben megvett belépő árára is. Az elmúlt években számíthattunk rájuk, most nem idézhetünk elő olyan helyzetet, amelyben ők nem éreznek kölcsönösséget. A vendégeink, ha esetleg nem váltják vissza jegyüket, ezzel segítve támogatva minket, a szabad döntésükből tegyék ezt, de annak a lehetőségnek nyitva kell maradnia, hogy pénzükhöz jussanak."Nálatok korábban is volt elmaradt, módosított rendezvény, azokat a metódusokat alkalmazzátok most is?

"Természetesen igen. Ez annyiból áll, hogy felkínáljuk a lehetőséget: van új dátum, tessék eldönteni, hogy az alkalmas-e, ha pedig az nem megfelelő, akkor biztosítjuk a jegyek visszaváltását. Ez korábban is így volt kézenfekvő, a jelenlegi élethelyzetben azonban nem is kérdéses, hogy erre még nagyobb odafigyeléssel, de lehetőséget kell biztosítani.

Napjainkban nehéz a zenésznek, a roadnak, a stábnak, minden szereplőnek, de a közönségünknek is éppen annyira nehéz. Sokan terveznek előre, vesznek jóval korábban koncertjegyet, de közbejött egy előre nem tervezett helyzet a világunkban, ami mindent felülírt. Sokaknak pedig a belépők árába pumpált pénzükre most máshol lehet nagyon nagy szüksége. Ebben nekünk maximálisan partnernek kell lennünk."


www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY
 

Kedves Vendégeink!

Májusra még nem látjuk biztosan, hogy a rendezvényeinkkel kapcsolatban lesz-e olyan enyhítés a korlátozó intézkedésekben, mely a koncertek lebonyolítását lehetővé tenné. Ezért a zenekarokkal az egyeztetés megtörtént és áthelyeztük a programokat.

Fontos, hogy a Barba Negra saját szervezésű rendezvényeire a megváltott jegyek továbbra is érvényesek, vagy az adott eseményben megjelölt időpontig a vásárlás helyén visszaválthatók.

Kérünk, hogy figyeljétek az adott programok Facebook eseményeit, ott találjátok a legfrissebb és leginkább részletes információkat a dátumokkal és a megvásárolt jegyekkel kapcsolatban.

Köszönjük a megértésetek és türelmetek, bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
2021. május 7. (péntek) 08:35

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a második világháborúban aratott győzelemre emlékezve. Idén mi is részesei vagyunk ennek a kollektív emlékezésnek: egy dalt szentelünk a moszkvai csatában harcoló bátor férfiaknak. A dalt eredetileg oroszul írta meg a barátunk, Radio Tapok (Oleg Abramov). Ez egy nagyon erőteljes szám, és úgy gondoltuk, hogy volna értelme annak, ha a Sabatonnal feldolgoznánk. Szeretjük meglepni az embereket, és ez egy hatalmas meglepetés."   SABATON - Defence Of Moscow (2021)   Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeznek majd. A svéd Királyi Gárda 500 éves...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS