OSSIAN - Dal- és klippremier: Forgószínpad

Április 17-én, jövő pénteken jelenik meg az új album, a Csak a Jót

2020. április 12. (vasárnap) 10:59 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 08:32

A Csak a Jót című új Ossian album április 17-én, azaz jövő pénteken jelenik meg, a lemez legfrissebb előzeteseként pedig máris megismerkedhetsz a klippel kísért Forgószínpad dallal.

"Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el az új Ossian album negyedik előzetes dalának klipje. A Forgószínpadhoz készült videó ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo Invisible) munkája."

Paksi Endre: "Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak...


www.facebook.com/OssianOfficial...Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy 'ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély'... (nevet) Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene…"

 "A videó koncertfelvételein a szemfüles rajongók akár saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel, a videóban a zenekar tagjai mind felbukkannak munka közben - érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is..."


OSSIAN - Forgószínpad (a 2020-as Csak a Jót album előzeteseként)
"A Csak a Jót albumot címadó dala március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően.

Egy héttel később érkezett meg az új Ossian album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a Követem vakon című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó Gyönyörű Bolond után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár.

Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az Aki előre néz március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.
"


FONTOS INFORMÁCIÓ AZ ALBUM MEGJELENÉSÉVEL KAPCSOLATBAN!
(Kérjük, olvassátok végig!)

Sziasztok!

Sok kérdést kapunk az album megjelenésével, dedikálással, koncertekkel kapcsolatban. Köszönjük az érdeklődést, támogatást és a rengeteg pozitív visszajelzést, megtekintést, a sok kedves kommentet a Facebookon és az új daloknál a YouTube-on is.

Az album megjelenését továbbra is 2020. április 17-re tervezzük, mind fizikai formátumokban (CD, LP, MK), mind a digitális felületeken (Spotify, Deezer, Google Play, iTunes). Reméljük, hogy nem lesz olyan korlátozás, amely a megjelenés időpontját megváltoztatja.


 
Nagyon fontos, hogy az Ossian zenekar nem csupán a mindenkor érvényes rendelkezéseknek megfelelően jár el, de ezen túlmutatóan fontosnak tartjuk a biztonságotokat és szeretteitek, szeretteink biztonságát. Ezért az új album dedikálása az Uránia Nemzeti Filmszínházban a megjelenés napján sajnos elmarad, és személyes átvétel sem lesz a szokásos Hammer Zenebarlangos budapesti címen. Szomorúak vagyunk miatta, de egy ilyen nagy létszámú találkozás (a korábbi évek tapasztalata és az előzetes érdeklődés alapján) teljesen elképzelhetetlen jelen helyzetben.

Az albumot tehát elsősorban az www.ossian.hu oldalon leadott előrendeléssel, utánvéttel, csomagküldő szolgálattal tudjátok jelenleg megrendelni és beszerezni.

A csomagokat 2020. április 16-án postázzuk, és remélhetően a legtöbb megrendelőnél ott is lesz másnap, azaz megjelenésre. Kérjük, hogy megrendeléseiteket lehetőleg minél hamarabb adjátok le, hogy a kollégáink időben fel tudják dolgozni őket. Az előrendelős egyedi póló szintén csak április 10-ig rendelhető, az eddig leadott rendeléseket adjuk fel elsőként.


MINDEN megrendelő hamarosan e-mailt is kap, lehetőséget kínálunk a változtatásra (pl. szállítási mód, szállítási cím, csomag tartalma), kérjük, ha változtatási szándékotok van, jelezzétek a rendelésre adott válaszüzenetben és azt is, ha esetleg bármilyen okból nem tudjátok átvenni a csomagot!

A hagyományos kereskedelmi csatornák erősen korlátozottak jelenleg, a boltok egy része zárva tart vagy rövidített nyitva tartással működik. Folyamatosan egyeztetnek a kiadó munkatársai, hogy hol lehet majd az albumot megvásárolni a lehető legbiztonságosabb körülmények között. Erről is igyekszünk tájékoztatást adni nektek, ahogy a további online rendelési lehetőségekről is.


Határon túli megrendelőink - meghatóan sokan vagytok - ügyében is keressük a jó megoldást, nektek is külön értesítés megy, itt szinte biztosan várható több-kevesebb csúszás a lezárt határok és a helyi nagyon szigorú korlátozások (pl. Erdély) miatt.

Az album természetesen a koncerteken is kapható lesz, amikor újra elindulhatnak a rendezvények, ezekről kérjük a weboldalon (
ossian.hu/koncertek) tájékozódjatok!

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben is az eredeti kiadvány megrendelésével támogatja annak elkészülését!

Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon, ha tudtok - reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!

Ossian zenekar / Hammer RecordsPaksi Endre énekes:

"Szerintem a Csak a Jót albumnak az egyik fő jellemzője a sokszínűség, a merész váltások, ebben a dalban is egy teljesen más hangulat érkezik, ilyen jellegű számot még nem is csináltunk eddig. A múltidézés és az összegzés folytatódik ugyan benne, de a refrén itt is egyértelműen optimista és a jövőbe tekintő, amire ebben a nehéz időkben különösen szükség van szerintem.

Ebben a refrénben is erős, többszólamú vokál szólal meg és örömmel tapasztaltam, hogy mindenkinek feltűnik, aki eddig hallotta az anyagot, hogy ezen a téren is mekkora előrelépés történt. Ezúttal az összes szólamot egyedül énekeltem fel minden dalban. A végeredmény abszolút megérte, mert rettentően egységesek és ütősek lettek a vokálok is."OSSIAN - Aki előre néz (a 2020-as Csak a Jót album előzeteseként)
OSSIAN - Követem vakon (a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Paksi Endre az új lemez címadó daláról:

'Összes bánatom összepakolom, holnap reggel mindet kidobom,
Minden Rosszban a Jót kell látni, a Pokolban nem kell fázni'

A dal refrénje, ez a négy sor az elsők között született meg és rögtön meg is adta az album irányvonalát.Az évek múlásával nagyon sok minden átértékelődött bennem. A Világ összességében nem lett szebb, vagy jobb hely, de mindig is voltak, vannak és lesznek olyan dolgok és olyan emberek, mikért és akikért érdemes ezt az egész, az Életnek nevezett Rock and Roll Show-t csinálni!

Nekünk 'csak' annyi a feladatunk, hogy megkeressük és megtaláljuk őket. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen küldetés, és már most nagy örömmel látom, hogy sok embernél célba talált az üzenet. Olyannyira, hogy többen már a dal megjelenése előtt magukra tetováltatták és ezt nagyon megtisztelőnek érzem!"

 

OSSIAN - Csak a Jót (szöveges videó a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Az albumon 12 friss dal kapott helyet, melyet további 6 bónusztétel követ a tavaly szeptemberi Barba Negra Trackes koncert felvételei közül. A lemezborítót és a szöveges videót a 2019-es lemez (A Reményhozó) borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick) készítette.

 

Előrendelés:

ossian.hu

 


Paksi Endre a Csak a Jót lemezről:

"Az Ossiannak a kezdetektől fogva pozitív üzenetei vannak. Elég az Acélszív kulcsmondatát idéznem: >...olyannak és úgy fogadj el, ahogy én teszem…<. A nagyvilág olyan, amilyen, de mi magunk formálhatjuk jobbá a sajátunkat. Én rendíthetetlenül optimista vagyok, és a soha fel nem adás híve. Az új album szerintem egyenes folytatása A Reményhozó albumnak, de az Ossian minden korszakából vannak benne hangulatok, egy nagyon változatos anyag született, erős, karakteres dalokkal."
OSSIAN - Csak a Jót
(04/17 - Hammer/HMP)

01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet


Bónuszdalok:
(koncertfelvételek - 2019 szeptember, Barba Negra Track)

13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a harmóniát
15. Gyönyörű bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

 
 


 


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS