OSSIAN - "Ez a nehéz szituáció talán segít sokaknak elgondolkozni és esetleg változni"

Április 17-én jelenik meg az új album, a Csak a Jót

2020. április 3. (péntek) 06:21 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 08:26

A Csak a Jót című új Ossian album április 17-én jelenik meg, az Aki előre néz című új daluk videója pedig pár napja került fel a Youtube-ra. A videó anyagát mind a négy zenész az otthonában vette fel, ebből vágták össze a végleges változatot.

Mit csinál egy rockzenész, ha röghöz van kötve és mit üzen az új Ossian album ebben az évben? - tette fel kérdéseit Pataki Tamás az Ossian frontemberének, Paksi Endrének. A beszélgetés a magyarnemzet.hu számára készült.


www.facebook.com/OssianOfficialEddig hogyan viseli a karantént? Mit csinál egy rockzenész, hogyha röghöz van kötve?

"Köszönöm a kérdést, jól vagyok, igyekszem elfoglalni magam. A telefon és a net révén folyamatosan tartom a kapcsolatot a barátaimmal, figyelem a világban zajló eseményeket és most bőven van időm sok olyan dologgal is foglalkozni, amit szeretek, vagy érdekel."Sokan elővették a régi klasszikusokat, ön olvasott mostanában?


"Sokat olvasok, jelenleg Budapest 1944-45-ös ostromáról több könyvet is, valamint hadtörténeti munkákat és veteránok visszaemlékezéseit. Mindig nagyon érdekelt a történelem, különösen a II. világháború eseményei, valamint a hadtechnika is. Mielőtt betalált nálam a zene, történész szerettem volna lenni és ez kedvtelés szinten máig megmaradt. De tervben van vidámabb regények és zenei munkák elolvasása is."Az áprilisban megjelenő Csak a Jót című albumuk egyik új dalával és videójával debütáltak a napokban, melyet mindannyian külön-külön, otthon készítettek. Szükség törvényt bont: hogyan jött az ötlet, üzenni is akartak ezzel az embereknek, hogy maradjanak otthon?


"Elsősorban a tenni akarás munkált bennünk, előjöttem ezzel a kis házi felvétel ötlettel és hogy ezt illesszük bele egy képzeletbeli chat-keretbe. Nagyon hamar összeállt a történet és a visszajelzések alapján az embereknek nagyon tetszik. Mindenképpen benne van ebben az állásfoglalásom, hogy nagyon szigorúan be kellene tartania mindenkinek az elkülönülést, ha nem akarunk egyes külföldi államok jelenlegi tragikus helyzetébe kerülni."Ennek a kényszerű magánynak, otthonmaradásnak van pozitív hozadéka is? Az "emberi dolgok" oldaláról nézve: átértékelünk-e bármit vagy a szilveszteri fogadalmak szintjén maradnak ezek a gondolatok?

– Ahogyan az előbb említettem, én ettől a helyzettől függetlenül már egy ideje igyekszem egyfajta lelki utat megjárni és az új album szövegei is ezekről szólnak. Őszintén szólva elég kevés embernél látom az igényt a változásra, az önkorrekcióra, az alkalmankénti számvetésekre. Úgy vélem, ez a nehéz szituáció talán segít sokaknak elgondolkozni és esetleg változni, változtatni."

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatod el.


 
Paksi Endre énekes:

"Szerintem a Csak a Jót albumnak az egyik fő jellemzője a sokszínűség, a merész váltások, ebben a dalban is egy teljesen más hangulat érkezik, ilyen jellegű számot még nem is csináltunk eddig. A múltidézés és az összegzés folytatódik ugyan benne, de a refrén itt is egyértelműen optimista és a jövőbe tekintő, amire ebben a nehéz időkben különösen szükség van szerintem.

Ebben a refrénben is erős, többszólamú vokál szólal meg és örömmel tapasztaltam, hogy mindenkinek feltűnik, aki eddig hallotta az anyagot, hogy ezen a téren is mekkora előrelépés történt. Ezúttal az összes szólamot egyedül énekeltem fel minden dalban. A végeredmény abszolút megérte, mert rettentően egységesek és ütősek lettek a vokálok is."OSSIAN - Aki előre néz (a 2020-as Csak a Jót album előzeteseként)

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓ AZ ALBUM MEGJELENÉSÉVEL KAPCSOLATBAN!
(Kérjük, olvassátok végig!)

Sziasztok!

Sok kérdést kapunk az album megjelenésével, dedikálással, koncertekkel kapcsolatban. Köszönjük az érdeklődést, támogatást és a rengeteg pozitív visszajelzést, megtekintést, a sok kedves kommentet a Facebookon és az új daloknál a YouTube-on is.

Az album megjelenését továbbra is 2020. április 17-re tervezzük, mind fizikai formátumokban (CD, LP, MK), mind a digitális felületeken (Spotify, Deezer, Google Play, iTunes). Reméljük, hogy nem lesz olyan korlátozás, amely a megjelenés időpontját megváltoztatja.


 
Nagyon fontos, hogy az Ossian zenekar nem csupán a mindenkor érvényes rendelkezéseknek megfelelően jár el, de ezen túlmutatóan fontosnak tartjuk a biztonságotokat és szeretteitek, szeretteink biztonságát. Ezért az új album dedikálása az Uránia Nemzeti Filmszínházban a megjelenés napján sajnos elmarad, és személyes átvétel sem lesz a szokásos Hammer Zenebarlangos budapesti címen. Szomorúak vagyunk miatta, de egy ilyen nagy létszámú találkozás (a korábbi évek tapasztalata és az előzetes érdeklődés alapján) teljesen elképzelhetetlen jelen helyzetben.

Az albumot tehát elsősorban az www.ossian.hu oldalon leadott előrendeléssel, utánvéttel, csomagküldő szolgálattal tudjátok jelenleg megrendelni és beszerezni.

A csomagokat 2020. április 16-án postázzuk, és remélhetően a legtöbb megrendelőnél ott is lesz másnap, azaz megjelenésre. Kérjük, hogy megrendeléseiteket lehetőleg minél hamarabb adjátok le, hogy a kollégáink időben fel tudják dolgozni őket. Az előrendelős egyedi póló szintén csak április 10-ig rendelhető, az eddig leadott rendeléseket adjuk fel elsőként.


MINDEN megrendelő hamarosan e-mailt is kap, lehetőséget kínálunk a változtatásra (pl. szállítási mód, szállítási cím, csomag tartalma), kérjük, ha változtatási szándékotok van, jelezzétek a rendelésre adott válaszüzenetben és azt is, ha esetleg bármilyen okból nem tudjátok átvenni a csomagot!

A hagyományos kereskedelmi csatornák erősen korlátozottak jelenleg, a boltok egy része zárva tart vagy rövidített nyitva tartással működik. Folyamatosan egyeztetnek a kiadó munkatársai, hogy hol lehet majd az albumot megvásárolni a lehető legbiztonságosabb körülmények között. Erről is igyekszünk tájékoztatást adni nektek, ahogy a további online rendelési lehetőségekről is.


Határon túli megrendelőink - meghatóan sokan vagytok - ügyében is keressük a jó megoldást, nektek is külön értesítés megy, itt szinte biztosan várható több-kevesebb csúszás a lezárt határok és a helyi nagyon szigorú korlátozások (pl. Erdély) miatt.

Az album természetesen a koncerteken is kapható lesz, amikor újra elindulhatnak a rendezvények, ezekről kérjük a weboldalon (
ossian.hu/koncertek) tájékozódjatok!

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben is az eredeti kiadvány megrendelésével támogatja annak elkészülését!

Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon, ha tudtok - reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!

Ossian zenekar / Hammer Records"A Csak a Jót album címadó dala március elsején debütált egy szöveges videó kíséretében, ezt azóta már több mint 270.000-en nézték meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenését követően. Egy héttel később érkezett az új album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a Követem vakon című lírai számmal, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó Gyönyörű bolond után, melyet a zenekar szintén nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 220.000-es megtekintés fölött jár.


Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján - ossian.hu - az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a Csak a Jót már aranylemez kett, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy a lemez megjelenésének napjára már platinalemez legyen."OSSIAN - Követem vakon (a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Paksi Endre az új lemez címadó daláról:

'Összes bánatom összepakolom, holnap reggel mindet kidobom,
Minden Rosszban a Jót kell látni, a Pokolban nem kell fázni'

A dal refrénje, ez a négy sor az elsők között született meg és rögtön meg is adta az album irányvonalát.Az évek múlásával nagyon sok minden átértékelődött bennem. A Világ összességében nem lett szebb, vagy jobb hely, de mindig is voltak, vannak és lesznek olyan dolgok és olyan emberek, mikért és akikért érdemes ezt az egész, az Életnek nevezett Rock and Roll Show-t csinálni!

Nekünk 'csak' annyi a feladatunk, hogy megkeressük és megtaláljuk őket. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen küldetés, és már most nagy örömmel látom, hogy sok embernél célba talált az üzenet. Olyannyira, hogy többen már a dal megjelenése előtt magukra tetováltatták és ezt nagyon megtisztelőnek érzem!"

 

OSSIAN - Csak a Jót (szöveges videó a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Az albumon 12 friss dal kapott helyet, melyet további 6 bónusztétel követ a tavaly szeptemberi Barba Negra Trackes koncert felvételei közül. A lemezborítót és a szöveges videót a 2019-es lemez (A Reményhozó) borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick) készítette.

 

Előrendelés:

ossian.hu

 


Paksi Endre a Csak a Jót lemezről:

"Az Ossiannak a kezdetektől fogva pozitív üzenetei vannak. Elég az Acélszív kulcsmondatát idéznem: >...olyannak és úgy fogadj el, ahogy én teszem…<. A nagyvilág olyan, amilyen, de mi magunk formálhatjuk jobbá a sajátunkat. Én rendíthetetlenül optimista vagyok, és a soha fel nem adás híve. Az új album szerintem egyenes folytatása A Reményhozó albumnak, de az Ossian minden korszakából vannak benne hangulatok, egy nagyon változatos anyag született, erős, karakteres dalokkal."OSSIAN - Csak a Jót
(04/17 - Hammer/HMP)

01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet


Bónuszdalok:
(koncertfelvételek - 2019 szeptember, Barba Negra Track)

13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a harmóniát
15. Gyönyörű bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

 
 


 


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
2021. május 10. (hétfő) 16:47

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To Eden utódján olyan énekesek szerepelnek majd, mint pl. James LaBrie (Dream Theater), Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Slayes (Unleash The Archers) és Fabio Lione (Angra, Turilli/Lione Rhapsody)- Producerként Aldo Lonobile dolgozott a lemezen, Tolkki mellé hangszeresként Andrea Arcangeli basszer, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs sorakozott fel, néhány gitártémát pedig Federico Maraucci és Aldo Lonobile is feljátszott az albumra. Második előzetesként a klippel kísért The Fire And The Sinner dallal lehet ismerkedni, amelyben Brittney Slayes és Jake E. énekel.   www.facebook.com/avalonopera   TIMO TOLKKI'S AVALON feat. Jake E, Brittney Slayes - The Fire And The Sinner...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS