OSSIAN - Fontos információ az új album megjelenésével kapcsolatban

"Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon, ha tudtok"

2020. április 1. (szerda) 17:05

FONTOS INFORMÁCIÓ AZ ALBUM MEGJELENÉSÉVEL KAPCSOLATBAN!
(Kérjük, olvassátok végig!)

Sziasztok!

Sok kérdést kapunk az album megjelenésével, dedikálással, koncertekkel kapcsolatban. Köszönjük az érdeklődést, támogatást és a rengeteg pozitív visszajelzést, megtekintést, a sok kedves kommentet a Facebookon és az új daloknál a YouTube-on is.

Az album megjelenését továbbra is 2020. április 17-re tervezzük, mind fizikai formátumokban (CD, LP, MK), mind a digitális felületeken (Spotify, Deezer, Google Play, iTunes). Reméljük, hogy nem lesz olyan korlátozás, amely a megjelenés időpontját megváltoztatja.


 
Nagyon fontos, hogy az Ossian zenekar nem csupán a mindenkor érvényes rendelkezéseknek megfelelően jár el, de ezen túlmutatóan fontosnak tartjuk a biztonságotokat és szeretteitek, szeretteink biztonságát. Ezért az új album dedikálása az Uránia Nemzeti Filmszínházban a megjelenés napján sajnos elmarad, és személyes átvétel sem lesz a szokásos Hammer Zenebarlangos budapesti címen. Szomorúak vagyunk miatta, de egy ilyen nagy létszámú találkozás (a korábbi évek tapasztalata és az előzetes érdeklődés alapján) teljesen elképzelhetetlen jelen helyzetben.

Az albumot tehát elsősorban az www.ossian.hu oldalon leadott előrendeléssel, utánvéttel, csomagküldő szolgálattal tudjátok jelenleg megrendelni és beszerezni.

A csomagokat 2020. április 16-án postázzuk, és remélhetően a legtöbb megrendelőnél ott is lesz másnap, azaz megjelenésre. Kérjük, hogy megrendeléseiteket lehetőleg minél hamarabb adjátok le, hogy a kollégáink időben fel tudják dolgozni őket. Az előrendelős egyedi póló szintén csak április 10-ig rendelhető, az eddig leadott rendeléseket adjuk fel elsőként.


MINDEN megrendelő hamarosan e-mailt is kap, lehetőséget kínálunk a változtatásra (pl. szállítási mód, szállítási cím, csomag tartalma), kérjük, ha változtatási szándékotok van, jelezzétek a rendelésre adott válaszüzenetben és azt is, ha esetleg bármilyen okból nem tudjátok átvenni a csomagot!

A hagyományos kereskedelmi csatornák erősen korlátozottak jelenleg, a boltok egy része zárva tart vagy rövidített nyitva tartással működik. Folyamatosan egyeztetnek a kiadó munkatársai, hogy hol lehet majd az albumot megvásárolni a lehető legbiztonságosabb körülmények között. Erről is igyekszünk tájékoztatást adni nektek, ahogy a további online rendelési lehetőségekről is.


Határon túli megrendelőink - meghatóan sokan vagytok - ügyében is keressük a jó megoldást, nektek is külön értesítés megy, itt szinte biztosan várható több-kevesebb csúszás a lezárt határok és a helyi nagyon szigorú korlátozások (pl. Erdély) miatt.

Az album természetesen a koncerteken is kapható lesz, amikor újra elindulhatnak a rendezvények, ezekről kérjük a weboldalon (
ossian.hu/koncertek) tájékozódjatok!

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben is az eredeti kiadvány megrendelésével támogatja annak elkészülését!

Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon, ha tudtok - reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!

Ossian zenekar / Hammer Records


A Csak a Jót címmel  lemez legfrissebb előzetese az Aki előre néz című dal, amelyhez egy különleges videó született ebben a különleges helyzetben: a felvételeket a zenekar minden tagja az otthonában forgatta le.

"Újabb videoklippel és dallal igyekszik könnyíteni a bezártság nehézségein az Ossian. Az Aki előre néz című új dal videója az aktuális helyzet miatt különleges körülmények között készült el; a felvételeket a zenekar minden tagja az otthonában forgatta le, majd ezeket Flatsker Robi gyúrta végleges formába.

A korábbiakhoz hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal és klippel is azt üzenik, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak teheti, maradjon otthon, így is vigyázva a szeretteire és a környezetében élőkre.
"

www.facebook.com/OssianOfficialPaksi Endre énekes:

"Szerintem a Csak a Jót albumnak az egyik fő jellemzője a sokszínűség, a merész váltások, ebben a dalban is egy teljesen más hangulat érkezik, ilyen jellegű számot még nem is csináltunk eddig. A múltidézés és az összegzés folytatódik ugyan benne, de a refrén itt is egyértelműen optimista és a jövőbe tekintő, amire ebben a nehéz időkben különösen szükség van szerintem.

Ebben a refrénben is erős, többszólamú vokál szólal meg és örömmel tapasztaltam, hogy mindenkinek feltűnik, aki eddig hallotta az anyagot, hogy ezen a téren is mekkora előrelépés történt. Ezúttal az összes szólamot egyedül énekeltem fel minden dalban. A végeredmény abszolút megérte, mert rettentően egységesek és ütősek lettek a vokálok is."OSSIAN - Aki előre néz (a 2020-as Csak a Jót album előzeteseként)
"A Csak a Jót album címadó dala március elsején debütált egy szöveges videó kíséretében, ezt azóta már több mint 270.000-en nézték meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenését követően. Egy héttel később érkezett az új album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a Követem vakon című lírai számmal, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó Gyönyörű bolond után, melyet a zenekar szintén nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 220.000-es megtekintés fölött jár.


Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján - ossian.hu - az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a Csak a Jót már aranylemez kett, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy a lemez megjelenésének napjára már platinalemez legyen."
OSSIAN - Követem vakon (a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Paksi Endre az új lemez címadó daláról:

'Összes bánatom összepakolom, holnap reggel mindet kidobom,
Minden Rosszban a Jót kell látni, a Pokolban nem kell fázni'

A dal refrénje, ez a négy sor az elsők között született meg és rögtön meg is adta az album irányvonalát.Az évek múlásával nagyon sok minden átértékelődött bennem. A Világ összességében nem lett szebb, vagy jobb hely, de mindig is voltak, vannak és lesznek olyan dolgok és olyan emberek, mikért és akikért érdemes ezt az egész, az Életnek nevezett Rock and Roll Show-t csinálni!

Nekünk 'csak' annyi a feladatunk, hogy megkeressük és megtaláljuk őket. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen küldetés, és már most nagy örömmel látom, hogy sok embernél célba talált az üzenet. Olyannyira, hogy többen már a dal megjelenése előtt magukra tetováltatták és ezt nagyon megtisztelőnek érzem!"

 

OSSIAN - Csak a Jót (szöveges videó a 2020-as Csak a Jót albumhoz)

 Az albumon 12 friss dal kapott helyet, melyet további 6 bónusztétel követ a tavaly szeptemberi Barba Negra Trackes koncert felvételei közül. A lemezborítót és a szöveges videót a 2019-es lemez (A Reményhozó) borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick) készítette.

 

Előrendelés:

ossian.hu

 


Paksi Endre a Csak a Jót lemezről:

"Az Ossiannak a kezdetektől fogva pozitív üzenetei vannak. Elég az Acélszív kulcsmondatát idéznem: >...olyannak és úgy fogadj el, ahogy én teszem…<. A nagyvilág olyan, amilyen, de mi magunk formálhatjuk jobbá a sajátunkat. Én rendíthetetlenül optimista vagyok, és a soha fel nem adás híve. Az új album szerintem egyenes folytatása A Reményhozó albumnak, de az Ossian minden korszakából vannak benne hangulatok, egy nagyon változatos anyag született, erős, karakteres dalokkal."OSSIAN - Csak a Jót
(04/17 - Hammer/HMP)

01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet


Bónuszdalok:
(koncertfelvételek - 2019 szeptember, Barba Negra Track)

13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a harmóniát
15. Gyönyörű bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

 
 


 

 

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS