GLENN HUGHES - "Annak idején sem kamuztam el a dalokat, ahogy ma sem teszem"

Májusra várható az új The Dead Daisies lemez - már Glenn Hughes-zal

2020. február 11. (kedd) 13:59 | utoljára módosítva: 2020. február 11. (kedd) 14:01

Az tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisiesből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. Akkor egy új nótát is bemutattak, az új The Dead Daisies lemez pedig májusra várjható. Mai hír, hogy a Judas Priest vendégeként a nyáron Budapestre is visszatér a csapat.

A februári HammerWorld magazinban egy alapos interjút is találsz Glenn Hughes-zal.

David Lowy és Doug Aldrich (Dio, Whitesnake) gitárosok, Deen Castronovo (Journey, Ozzy Osbourne) dobos, valamint Glenn Hughes, azaz a The Dead Daisies július 13-án játszik majd a Budapest Arénában - a Judas Priest vendégeként.

 
 


www.facebook.com/TheDeadDaisies


Részlet a Glenn Hughes-zal készült interjúból:Pár napja már az áll a naptárban, hogy 2020. Milyen volt a tavalyi éved és milyen lesz az idei?

„2019 egy jó sűrű év volt, de ha most jobban belegondolok, az egész elmúlt évtizedemre sem tudnék mást mondani. És az is biztos, hogy 2020-ban sem fogok unatkozni! Már elkészült az új The Dead Daisies lemez, épp a napokban, és leginkább annak jegyében telik majd ez az év, úgy sejtem. Izgalmas lesz! Tavaly megírtuk és felvettük ezt az albumot, de sokat is koncerteztem a klasszikus Deep Purple dalokkal, Európában, az USA-ban. A Come Taste The Band, a Stormbringer és a Burn három olyan mágikus lemez, amelyek nem csupán az én életemre voltak óriási hatással, hanem sok százezernyi, milliónyi máséra is. És annak idején sem kamuztam el ezeket a dalokat, ahogy ma sem. Sőt, bizonyos szempontból ma még nagyobb alázattal, tisztelettel bánok velük."
 

 
Az látszik is a színpadon, hogy ott élsz igazán, az a természetes közeged.

„Imádok dalokat írni, stúdiózni, de a színpad az igazi. Szeretem azt hinni, hogy én erre születtem. És ha megnézed egy koncertemet, bármelyiket, egy nagyon őszinte előadást látsz. Engem látsz és engem hallasz. Nálam nincs semmiféle Óz varázslója a függönyök mögött! (nevet) Amikor lejövök a színpadról, akár már az első lépéseknél is összeakadhat a lábam, odafent viszont nincs semmi gond. Nekem ott a helyem. A menedzseremmel beszéltük is a minap, hogy a nyári koncertek a pályafutásom legjobbjai közé tartoztak. Nem gondolok sem a múltra, sem a jövőre, számomra csak a jelen létezik. Itt és most kell a lehető legjobbat kihoznom magamból."Azért a jelennek is vannak ijesztő momentumai.

„Ha most a világ gondjairól vagy politikai kérdésekről akarsz velem beszélgetni, gyorsan jelzem neked, hogy el fogok aludni! (nevet) Nem arról van szó, hogy vakon élem az életemet, de boldogan akarok élni és nem azon rágódni, hogy milyen sötét időket élünk, vagy hogy annak az országnak a vezetője, ahol élek, mennyire nem a megfelelő ember erre a posztra. Ezen rágódjanak mások! És meg is teszik. Nekem viszont az a feladatom, úgy gondolom, hogy színt és fényt vigyek az emberek életébe. Szeretetet. Aki eljön egy koncertre, megérdemli, hogy arra a másfél-két órára elfeledkezzen minden gondjáról."

Az elmúlt évtized egy új bandát hozott számodra, a Black Country Communion-t, amellyel négy lemezt is kiadtatok. Az utolsó 2017-ben jött ki. Nem is lesz több?


„Én nem számolok ezzel. Annak idején villámgyorsan raktuk össze azt a csapatot Joe Bonamassával, aki az első perctől fogva világossá tette, hogy számára a szólópályája az igazán fontos. Szóval, mindannyian tudtuk, hogy mibe ugrunk fejest. Tehát amikor Joe szólólemezt készített vagy szólóturnéra ment, akkor nekünk is valami más elfoglaltság után kellett néznünk. Én csak azt sajnálom, hogy sok minden másképp alakult volna, ha minden évben csupán hat hónapot a Black Country Communion-ra tudtunk volna szánni. De így is csupa szép emlékem van erről az időszakról és négy nagyszerű lemezünk született. És azok bármikor elővehetők, az örökkévalóságnak írtuk mind a négyet. Büszke is vagyok rájuk, az összes dalra. És Joe-val is a legjobb barátok vagyunk, egy csodálatos zenész, egy remek ember. Az a korszak lezárult, most meg jön a The Dead Daisies! Tele vagyok optimizmussal és alig várom, hogy megjelenjen a lemezünk. Különleges lesz, azt megígérhetem. A bandát mindenki ismeri, de ami most jön majd, az egy következő szint. És nem is fogunk megpihenni, amíg ezeket a dalokat elő nem adjuk a világ minden sarkában. Nem egyszer, többször. Még azok számára is meglepetést fog okozni, akik minden egyes lemezemet jól ismerik!"


A teljes interjút megtalálod a februári HammerWorld magazinban.THE DEAD DAISIES / GLENN HUGHES - Righteous Days (2019-es dal, az új album előzetese)

 

 

 

 

 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS