LEECHER - Dal- és klippremier: How Close Is Too Far

Januárban ők is fellépnek majd a Stagediving Fesztiválon

2019. december 22. (vasárnap) 14:13 | utoljára módosítva: 2019. december 22. (vasárnap) 14:39

Január 11-én a 17. Stagediving Fesztiválon játszik majd a Dürer Kertben a Leecher, többek között a Cadaveres, a Watch My Dying és a Nova Prospect társaságában. A szimfo/cselló metalos Leecher egy új album kiadására készül, a Deviant című lemez a februári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát majd napvilágot, a második előzetes dalukkal, a videoklippel kísért How Close Is Too Far tétellel máris megismerkedhetsz.

A klipet ezúttal is Gerócs Balázs készítette. A How Close is Too Far dal refrénjét egyedülálló módon Nagy Ádám szerezte, ellentétben a többi énektémával, ami Horváth Anett énekesnő munkája.

"A videót egy nagyon hideg padláson vettük fel, csoda, hogy senki sem fázott meg, a gyertyák meggyújtása pedig elég sokáig tartott. Érdekesség, hogy a lemezborítót is sikerült néhány vágás erejéig életre kelteni, ami igazán érdekes élmény volt, és számunkra a szimbolikája is fontos. A dal azt a témát feszegeti, hogy meddig megyünk el azért, amit akarunk, és nem későn jövünk-e rá, hogy valójában nem is igazán akartuk. Tét nélkül álmodozni könnyű, de amikor valóban megtörténik, örülünk?"

 


www.facebook.com/leechermusic


A januári koncert Facebook oldala


 
"A Deviant albumon tíz új dal szerepel majd, a felvételek a keverésért és a maszterelésért is felelős Vári Gábor stúdiójában (Miracle Sound Studios) készültek, a borító pedig Mihályfi-Tóth Alex munkája (Redart Illustrations). Ezúton is köszönjük a kiváló munkájukat!"

"Nagyon várjuk a lemez megjelenését, igazán büszkék vagyunk az anyagra. Úgy érezzük, hogy mindent kihoztunk belőle, amit lehetett, ezen a lemezen nincsenek 'töltelék' dalok. Egyúttal őszintébbek is lettünk, felvállaljuk a fura gondolatainkat, nem véletlen a címadás."LEECHER - How Close Is Too Far (a 2020-as Deviant album előzeteseként)
LEECHER - Get Over It (szöveges videó a 2020-as Deviant album előzeteseként)
LEECHER - Deviant
(2020/02 - Nail Records)

01. Harvester Of Calamity (intro)
02. Infinite Greed
03. One-Second Confusion
04. Rainmaker
05. How Close Is Too Far
06. Messengers Of Fear
07. Architect Of Fate
08. Get Over It
09. Cassandra
10. Lake Of Contradiction
11. Celestial Alignment

 

 


Jövő tavasszal a Leecher az osztrák-francia-olasz Visions Of Atlantis zenekarral indul közös turnéra. A nemzetközi szinten is kuriózumnak számító magyar szimfonikus metal banda egy 7 országon átívelő koncertkörúton mutatja be a második stúdióalbumát.

"A Leecher dobbal és szimfonikus zenekarral felturbózott dalai női énekhangra és gitárok helyett csellókra építkeznek, stílusát tekintve nemzetközi szinten is egyedülálló, így nem csoda, hogy nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre népszerűbb. A banda a hazai klubok mellett az elmúlt években Európát is bejárta: megfordultak többek között Németországban, Olaszországban, Svájcban, Franciaországban és Hollandiában is.

Februárban megjelenő második lemezük kapcsán most újabb mérföldkőhöz érkezett a csapat: a friss anyagot nemcsak a magyar, hanem egy nagyszabású, hét országon átívelő turné keretében az európai közönségnek is bemutatják, az osztrák Visions Of Atlantis vendégeként."

Horváth Anett énekesnő:


"Régi álmom volt, hogy körbeturnézzam Európát a zenekarommal, profi körülmények között. Profi körülmények alatt azt értem, hogy egy nagy, emeletes busszal, úgynevezett nightlinerrel fogunk utazni. Ilyen turnébuszokkal jár az összes híres zenekar, hogy kényelmesebb legyen az életük, mikor hetekig, vagy akár hónapokig úton vannak. Ez most egy mérföldkő a zenekar életében, ezért nagyon izgatott vagyok, alig várom!"


Krómer Márton menedzser: "Borzasztó nagy meló egy ilyet összehozni, hosszas egyeztetés és e-mailek százai után jutottuk el idáig. De nem elég a kapcsolati tőke, fontos, hogy a főzenekar szakmailag elismeri, és elég jónak tartja a Leechert, hogy elvigye magával turnézni."

 

LEECHER - Messengers Of Fear (az új album előzeteseként)
Horváth Anett - ének / dalszerző, szövegíró
Nagy Ádám - cselló, basszusgitár / dalszerző, szövegíró
Bótyik Barabás - cselló
Tamási Dávid - dobok
Libisch Ábel - dalszerző 

Hammer TV

 
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
2021. szeptember 24. (péntek) 09:23

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By Fire lemez idején született. Azóta csupán egyetlen friss felvételt adtak ki, 2020 tavaszán a Destruction Or Strength nótát, de azt is a Shaped... dalaival együtt rögzítették. Tim Lambesis énekes: "A Roots Below eredetileg egy B-oldalas szám volt a Shaped By Fire felvételének idejéből, de Phil és Josh igazán új életet vitt bele, amikor nemrég befejezték, valamint új témákkal is kiegészítették. Felüdülés volt visszatérni a kreatív folyamathoz úgy, hogy egyben maradt ugyanaz a dalszerzői csapat, akik azóta írnak velem, amióta csatlakoztak a zenekarhoz. A dal szövegét egy olyan ember inspirálta, aki a traumás történetét osztotta meg velem. A legtöbb embert tönkretette volna, ami vele történt, de ő a javára tudta fordítani a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind
ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind

Behind címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti thrasher Archaic. Ideje volna egy új lemeznek, hiszen a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS