DYING WISH - "Egy lemezt befejezni szinte lehetetlen..."

A 2020-as Rockmaratonon is fellépnek majd

2019. december 8. (vasárnap) 13:32 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 23:38

Három évvel a Tükörország album megjelenése után októberben egy új nagylemezzel jelentkezett a Dying Wish. Az első körben a HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként, majd önálló, limitált példányszámú digipak kiadványként is napvilágot látott CD-n az elgondolkodtató szövegek ismét magyarul szólalnak meg, viszont a melo-death/modern metal banda zenéje apróbb módosításon esett át - változatosabb lett az összkép, valamint kissé komorabb megszólalású szerzemények születtek, mint legutóbb.

A Nail Records gondozásában megjelent 10 tételes Üvöltő sötét című, kimagaslóan penge hangzással bíró anyag bemutatásában a mostanság igen csak aktív csapat két gitárosa, Ács Sándor, és a hörgős vokálokat is szállító Papp Lajos ’Maci’ volt Kiss T. Attila segítségére.


 


www.facebook.com/dyingwishhungaryVisszatekintve, ti milyennek látjátok a Tükörország albumot? Maradéktalanul elégedettek vagytok-e az anyaggal, illetve, így, hogy már három év is eltelt a megjelenése óta, lehet-e teljesen érdemben a DW rajongótábor reakcióiról, fogadtatásáról beszélni?


Ács Sándor: "Szeretjük azt az albumot, ezt az egész banda nevében mondhatom. Viszont biztosan lenne egy-két rész, amit mai fejjel máshogy írnánk meg, vagy hangszerelnénk, de ez már csak ilyen. Többször mondtam már, hogy egy lemezt inkább abbahagy az ember, mert befejezni szinte lehetetlen. (nevet) Sok új követőt szereztünk általa, és ahogy a visszajelzéseket látom, a régi rajongók is szeretik, pedig elég nagy váltás volt az előző lemezekhez képest, mivel ez volt az első teljes egészében magyar nyelven íródott anyag."A nyelvváltás miatt sikerült-e nagyobb tömegekhez eljutni?


Á.S.: "A nyelvváltás csak az egyik oka annak, hogy egyre többen ismerik a bandát. A másik és talán fontosabb dolog, hogy kb. 2001-2003 között volt ennyire aktív a zenekar. Sokat koncertezünk, folyamatosan újítgatjuk a merch-pultunkat, illetve online is aktívak vagyunk. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy egyre több szimpatizánst tudhatunk magunk mögött. Innen is köszönjük nekik a sok támogatást, és hogy követik a tevékenységünket!"

 


DYING WISH - Kettészakítom (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)

 

 

Néhány mondatban vázoljátok már fel, hogy mi történt veletek annak a lemeznek a megjelenése és az Üvöltő sötét 2019 júniusi stúdiós munkálatainak elkezdése között!

Á.S.: "A Tükörország megjelenése után masszív koncertezésbe kezdtünk. A szokásos helyszíneken túl, részt vettünk egy országos turnén a Nemzeti Hang zenekarral. Közben az album összes dalához készítettünk valamilyen videót, amik a YouTube csatornánkon meg is nézhetőek. Az új számoknak nem volt egyszerű nekiállni… Mikor véget ér egy dalírós időszak, felveszed a lemezt a stúdióban, aztán megpróbálsz annyi koncertet szervezni, amennyit csak bírsz, hogy minél több helyre eljuttasd az anyagot, akkor teljesen kiesel abból a kreatív atmoszférából, ami a dalírást jellemzi.

2018 nyarán kezdtünk el Herczegh Csabival (aki egyébként az NH-s turné előtt érkezett hozzánk és váltotta Kocsis Krisztiánt a dobok mögött) lejárni jammelni a terembe, és ott született meg néhány új szám alapja. Ez volt a katalizátor, ami mindenkiben tudatosította, hogy itt az ideje nekiállni az új lemeznek, amit kb. egy év alatt meg is írtunk. Nagyon izgalmas és jó érzés volt figyelni, ahogy életre kelnek a dalok és elnyerik végső formájukat. Szeretem ezeket a kreatív, dalírós időszakokat!" (nevet)
DYING WISH - Szilánkok (koncertvideó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)

 

 

Ismét HammerWorld extra CD-mellékletként jelent meg (elsőként) az új album, de kapható önálló kiadványként, limitált digipak formátumos változatban is. A magazinos megjelenés ezek szerint bevált. És nálatok elég egyértelmű, hogy a „körítésre” is nagyon figyeltek, gondolok itt a lemezek külcsínére, zenekari pólókra, stb.

Á.S.: "Igen, bevált a mellékletes megjelenés, mert nagyos sok emberhez eljutott így mindkét lemez. Most viszont szerettünk volna valami extrát is, ezért döntöttünk úgy, hogy gyártatunk egy limitált példányszámú, igényes digipak formátumot is. Matt nyomással készült és nagyon jól mutat rajta a borító. Újlaki Ricsi barátunk csinálta a teljes artworköt rohamtempóban, kb. két hét alatt. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Nekem gyakorlatilag ez a kedvenc DW-borítóm, ami nagyon jól néz ki pólón vagy akár bögrén is. Csináltattunk is belőlük, hogy legyen választék!" (nevet)A zene (összhatásában) az előző lemezen hallhatónál picit súlyosabbnak, komorabbnak tűnik, viszont dinamikailag, és egyes elemeiben színesebbnek. Mintha az olvastam volna valahol, hogy kicsit másképp születtek most a dalok.

Á.S.: "Igen, ahogy fentebb már említettem, ezúttal a próbateremben kezdődött a munka. A Tükörország dalai főként otthon készültek, az Üvöltő sötét esetében viszont a legtöbb téma a próbateremben nyerte el végső formáját. Talán a Never-ending Road idején dolgoztunk utoljára ilyen módon. Így lettek a dalok egyszerre direktebbek, de változatosabbak is. Nagyon komoly előrelépés történt a dobok terén, ugyanis az előző lemeznél a dobok nagy részét Maci írta meg otthon a gépen, itt viszont a dobosunk, Csabi talált ki minden tempót, ütést, pörgetést. Sokkal feszesebb, húzósabb és élőbb lett így az összkép."


A teljes interjúhoz kattints ide!
 


DYING WISH - Árnyékvilág (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)
Dying Wish - Üvöltő sötét rendelés:
bit.ly/dyingwish_uvoltosotet


Dying Wish - Üvöltő sötét online streaming:
songwhip.com/album/dying-wish/uvolt-sotet

 


 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 ;

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS