CHILDREN OF BODOM - Alexi problémákkal néz szembe, új nevet kell használnia

Már jó ideje feszültség volt a csapaton belül

2019. november 19. (kedd) 07:55

A hónap legelején érkezett a váratlan hír, miszerint a Children Of Bodom jelenlegi felállásának utolsó koncertje december 15-én lesz Helsinkiben, Janne "Warman" Wirman billentyűs, Henkka "Blacksmith" Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos távozik a csapatból. Jelenleg az a helyzet, hogy Alexi Laiho gitáros/énekes következő projektje jogi okok miatt nem viselheti a Children Of Bodom nevet.

A finn Soundi magazin írásából az derül ki, hogy a Children Of Bodom nevet jelenleg Wirman, Seppälä és Raatikainen közös cége, az AA & Sewira Consulting Oy birtokolja, miután június 28-án hivatalos igénylést adtak be a névre. A döntés szerint október 1-jétől kezdődően 5 éven át az övék a névhasználat joga, a fő dalszerző és frontember, Alexi Laiho ezt csakis az engedélyükkel használhatja.

 A Helsingin Sanomatnak elismerte Alexi, hogy a Bodom-táborban már jó ideje feszültség érződött.


"Az eredeti döntés (a banda jelen felállásának végéről) akkor született, amikor a többiek azt mondták, hogy egyszerűen nem tudják tovább folytatni. Családi okok miatt. Tiszteletben tartom a döntésüket. A feleségem és a nevelt lányom Ausztráliában van és a feleségem megérti az életmódomat. Az idő javarészét tőlük távol töltöm, de mindig visszatérek hozzájuk és akkor mindenem az övék. Nincs ennél fontosabb számomra."


Laiho szerint az igazi összecsapás a múlt havi orosz útjukon következett be.


"Sokat küzdöttünk a bandán belül és őszintén mondom, hogy a csaták főként az én hibámból következtek be. Mindig valami félreértéssel indultak."


Az orosz turné közben úgy megromlott a kapcsolatuk, hogy szinte ott, azonnal fel is oszlott a csapat. Végül azonban mindenki lehiggadt, így lehetségessé vált, hogy az évvégi finn bulikat megtartsák.


Alexi elismerte a Soundinak, hogy 'talán nem egy jó ötlet", hogy továbbra is a Children Of Bodom nevet használja.

"Lehetséges, hogy az új felállás esetében lesz némi módosítás. Lehet, hogy simán Bodom lesz vagy valamelyik dalunk címét vesszük fel. De egy olyan névnek kell lennie, ami utal arra, hogy ez továbbra is ugyanaz (a banda)."


Alexi Laiho és a 2016-ban érkezett Daniel Freyberg gitáros már talált is új dobost és basszert, akikről Alexi ezt mondta a lapnak: "hihetetlenül tehetséges fiatalok, akik nagyon jól néznek ki a színpadon". Arról is beszámolt, hogy az új csapat minden bizonnyal már tavasszal koncertezni fog.


"Az új felállás a mostaninak egy frissebb verziója lesz".


Wirman billentyűs is megszólalt a Soundi cikkében, de mindössze annyit mondott, hogy a korábbi közös közleményükben foglaltak továbbra is érvényesek, egyéb mondandója nincs.

"Jelenleg ezt a témát nem fogjuk kommentálni. További információk akkor érkeznek majd, ha a finn koncertek már lementek."


Laiho szerint nem várhatók drámák a finn bulikon.

"Profiként kell viselkedni. A színpadon nem mutathatod ki a személyes, negatív érzéseidet. Ahogy korábban is, mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól rezzük magunkat és hogy élvezzük a zenélést."


Alexi a jelen felállás végével kapcsolatos vegyes érzelmeiről is beszélt:

"Természetesen van bennem némi szomorúság, hiszen olyan hosszú ideje dolgoztunk együtt, zenekarként. Több volt a jó időszak, mint a rossz. Másfelől meg is könnyebbültem. Kib..ott izgalmas, hogy ezekkel az új srácokkal fogok játszani. Az új felállás okozta izgalom el tudja fojtani a szomorúságot."A pár hete kiadott közlemény így szólt:

"Nehéz szívvel jelentjük be, hogy 2019 a jelen felállás utolsó éve. Csaknem 25 év, megannyi koncert és 10 lemez után eljött az ideje, hogy Henkka, Janne és Jaska más irányt adjon az életének. Mindhármuknak hiányozni fognak a rajongók és támogatók.

Ennek a zenekari felállásnak az utolsó koncertje december 15-én lesz a Helsinki Ice Hallban. Alexi és Daniel további bejelentéseket tesz majd a terveikről, a jövőbeni zenék írásával kapcsolatban. Köszönet még egyszer mindenért - Children Of Bodom."

 


CHILDREN OF BODOM - Hexed (a 2019-es Hexed albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS