MACHINE HEAD - Robb Flynn most már békülni szeretne a Dope frontemberével

Azt írja, hogy fogalma sem volt, hogy még létezik a Dope zenekar

2019. október 16. (szerda) 14:46 | utoljára módosítva: 2019. október 16. (szerda) 14:55

Két napja Robb Flynn kifakadt a Do Or Die daluk fogadtatása miatt, és kétségbevonta, hogy manapság bárki is hallgatná a Dope zenekart, amelynek Die MF Die dalához hasonlították sokan az új nótájukat. Edsel Dope, a banda főnöke egy rendkívül higgadt, udvarias posztban jelezte, hogy a Spotify statisztikája alapján havi összesítésben vagy 30 ezres többségben vannak a Dope-hallgatók a Machine Head hallgatóihoz képest, és hogy a Die MF Die dalukat több, mint 60 millióan hallgatták meg a Spotify rendszerében, szemben az ottani legnépszerűbb Machine Head dal, a Locust több mint 25 milliójával.

Robb Flynn most egy baráti hangulatú posztban igyekszik békét kötni Edsellel...

"Szia Edsel, láttam a válaszodat. Kösz az elismerésekért. Spotify statisztikák...? Rendben, ki vagyok igazítva. Nyilván van egy csomó motherfucker, aki továbbra is Dope-ot hallgat. Neked legyen mondva, ember. Noha zavaró, hogy a Crazy Town Butterfly dala mindkettőnket lever, mellesleg. Egyáltalán semmi bajom a Dope-pal. Nem akarok bunkónak tűnni (a bandáink útjai évtizedek óta nem keresztezték egymást), de ténylegesen fogalmam sem volt arról, hogy még mindig banda vagytok. Szóval, amikor a rajongóitok elkezdték teleszpemmelni a Facebook/Insta oldalunkat azzal, hogy az új dalunk a tiétek koppintása, csak lestem, hogy mi van...?

 ...Valójában kellemes emlékeim vannak arról, ahogy hatalmas kokszhegyeket tüntettünk el a buszomon Oklahomában, valamikor 1999-ben és hogy volt egy vadul betépett beszélgetésünk egy közös turnéról, ami aztán sosem valósult meg. Épp nemrég futottam össze a régi (mostani? jelenleg a Misfits-ben van) gitárosotokkal, Acey-vel a Slipknot bulin és meg is hívott mindannyiunkat, hogy nézzük meg a Misfits-et.

Elég sötét humorérzékem van, és szó szerint hisztérikusan röhögtem, amikor írtam azt az első posztot. Trollkodtam a trollokkal, ha úgy tetszik. Nem téged vettelek célba vagy nem is a Dope-ot. Azt a második fotót a lányról (Robb kitette egy Dope-pólós lánnyal készült képét, azzal, hogy a meet & greeten találkozott vele és "vicces, de egyetlen számcímet sem tudott mondani"),  csak cukinak gondoltam és azzal akartam jelezni, hogy 'ez jó volt' vagy 'most elkaptál'.

 

 


Kib...ott királyság, hogy a bandád ma is turnézik és hogy jól megy nektek 20 év után is, Edsel. Mint olyasvalaki, aki ismeri a kitartás okozta kihívásokat a zenebizniszben, örülök nektek.

Ezúton is olajágat (a béke szimbólumát) nyújtok át neked és a bandádnak, bárhol, bármikor játszunk a világon, ha le akartok jönni dumálni, együtt lógni, szívesen látunk titeket. Legurítunk némi sört, vodkát, pezsgőt, bármit (a kokszot inkább kihagyom), csak jelezd és megoldjuk. Talán fel is jöhetnél velünk és együtt nyomhatnánk el a Do Or Die-t.

Totálisan megértem, ha ezt inkább kihagynád a történtek fényében, de az ajánlat áll. Béke és szeretet, tesó.
"  ⠀
 

 
Az októberi HammerWorld magazin Robb Flynn címlappal jelent meg, és természetesen a lapban egy Machine Head interjút is találsz.


Robb Flynn első posztja az Instán:

"Az összes nyivákoló netes trollnak, akik rendre azon nyígnek és mensiznek, hogy a Do Or Die dalban vannak szövegek a Dope nevű bandától. Itt egy kis emlékeztető, bakker, az idióta nu-metalos agyaitoknak... 1993 óta mondom a Fuck It All dalunk középrészében, hogy 'c'mon motherfucker c'mon'. Itt egy videó is rólam, 1995-ből, ahogy a Dynamo fesztiválon mondom ezt. Jó hét évvel azelőtt, hogy a Dope-tól 2001-ben kijött a Die MFD Die, ti kicseszett kolbászzabálók!

Hoppá!   

Arról nem is beszélve, hogy az összes kicseszett banda ezen a bolygón, amelyiknek bármilyen formában ott van a szövegében a 'motherfucker' (és ez vonatkozik a Coal Chamberre, a Five Finger Death Punch-ra, a Dope-ra és igen, a Machine Headre), mind az 1984-es hip hop klasszikusból, a The Roof Is On Fire-ből csórta a Rock Master Scott & The Dynamic Three-től. Tanuljátok már meg a kicseszett zenetörténelmeteket, pöcsfejek!

És ha még egy elkúrt netes puncifejet meghallok sírni a 'csicskagyász szövegekről', miközben ülnek a számítógép előtt és a pöcsüket masszírozzák  a kicseszett Babymetal szövegeinek zseniálitására, zabáljatok fel egy tálnyi pélót! Mert abban a pillanatban, ahogy jön a Panterától a Walk, olyan Edgar Allan Poe-stílusú mesteri szöveggel, mint a 'jártasd a szádat, amikor épp nem vagyok ott, ezt könnyű elérni' és 'sétálj tovább báttya'... Vagy a Lamb Of Godtól a 'ez egy kib...ott meghívó', ugyanezek a kicseszett agydonorok egyből szaladnak a parkettra headbangelni. És joggal teszik!

Ui.: Ki a f... hallgatja a Dope-ot?"
 

 
 


 

 

 View this post on Instagram

  

 

 


 

 


 

 

 


To all the bitchass internet troll motherfuckers who keep whining and menstrating about how “Do Or Die” has lyrics from the band Dope. Here’s a little fucking reminder for your moronic nu-metal-brain’s, since 1993 in our song “fuck at all” I’ve been saying “c’mon motherfucker c’mon” in the middle break down. Here’s video of me in 1995 saying it at Dynamo!⠀ ⠀ It was a good seven years before Dopes 2001’s “Die MF Die” came out you fuckin sausage gobblers!⠀ ⠀ DUH!!⠀ ⠀ Not to mention that any fucking band on the planet saying “______ motherfucker ______” in any combination (and that goes for coal chamber, five finger death punch, dope, and yes, Machine Head) are all jacking it from 1984’s hip hop classic “The Roof Is On Fire” by Rock Master Scott & The Dynamic Three. Swipe right ➡️ to listen! Know your fucking musical history fuckboi’s!!⠀ ⠀ And if I hear one more fucking internet twathole moaning about “cringe worthy lyrics” while they sit in front of their computers stroking their little fucking boners to the lyrical genius of fucking BABYMETAL, eat a bowl of cock! ⠀ ⠀ Because the second the Pantera’s “walk” comes on, with such lyrical Edgar Allan Poe-esque masterpiece is like “run your mouth when I’m not around it’s easy to achieve” and “walk on home boy” Or lamb of god’s “this is a motherfucking invitation” these same fucking brain-donors run right out to the dance floor and start headbanging!⠀And rightly so!! ⠀ P.S. Who the fuck listens to Dope!!??


A post shared by robbflynn (@robbflynn) on

 


 
⠀ 

 

Robb Flynn már hónapokkal ezelőtt beszélt egy Do Or Die című új dalról, amelyet végre közzé is tettek. Ezt a nótát még tavaly decemberben rögzítették Zack Ohren és Russ Russell stúdiósok segítségével, és mivel akkor még csupán Robb Flynn énekes/gitáros és Jared MacEachern basszusgitáros alkotta a Machine Headet, dobosként Carlos Cruz (Warbringer) segítette ki őket. A nóta videoklipjében viszont már a turnékra leigazolt új tagok, Wacław "Vogg" Kiełtyka gitáros (Decapitated) és Matt Alston dobos (Devilment ) látható.  

 

 
MACHINE HEAD - Do Or Die (2019-es dal)
Nemrég derült ki, hogy a friss Machine Head felállásban kik is sorakoznak fel Robb Flynn, valamint a basszer Jared MacEachearn basszer mellé. Egyelőre annyi biztos, hogy ez a felállás lép majd színpadra a jubileumi turnén, hogy elnyomják a klasszikus, de nem Burn My Eyes lemezes Machine Head dalokat.

Az új gitáros a lengyel Decapitatedből ismert Waclaw "Vogg" Kieltyka, az új dobos pedig Matt Alston (Devilment, Eastern Front). Az őszi Európa-turnénak 2020 tavaszán lesz folytatása is, április közepétől. Budapesten akkor nem lesz koncert, Pozsonyban viszont igen, május 10-én.
Vogg:

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy a hatalmas Machine Headdel játszhatok majd. A zenéjükön nőttem fel és amikor megtudtam, hogy csatlakozni fogok hozzájuk ezen a turnén, szó szerint kikészültem!

13 évesen a Burn My Eyes lemez dalait tanultam játszani, és máig is az az egyik örök kedvenc albumon. Hatalmas hatással volt a játékomra és a gitártudásomra.

A Machine Head nem csupán egy zenekar, hanem egy intézmény, amelynek ma is nagy hatása van a metal színtér alakulására, szóval számomra, zenészként és metal rajongóként is, nagyon különleges, hogy egy kis részem nekem is lehet ebben.

Egyértelműen óriási iskola és élmény lesz számomra, hogy egy ilyen profi stáb tagja leszek. Kezdődik a kaland és alig várom!

A Decapitated rajongóknak: találkozni fogunk a 2020-as Decapitated bulikon. Tervezzük az új dalok írását is a következő albumra, szóval, készüljetek rá!
"

A 2020-ra meghirdetett turné-folytatás:


Április
19 Zaragoza, Teatro de las Esquinas, Spain
21 Santiago De Compostela, Capitol, Spain
23 Oporto, Coliseu de Porto, Portugal
24 Lisbon, Coliseu de Lisboa, Portugal
25 Madrid, La Riviera, Spain
27 Malaga, Paris 15, Spain
28 Murcia, Gamma, Spain
29 Valencia, Republicca, Spain

Május
1 Barcelona, Razzmatazz, Spain
2 Toulouse, Le Bikini, France
5 Ludwigsburg, MHP arena, Germany
6 Wiesbaden, Schlachthof, Germany
8 Hannover, Swiss Life Hall, Germany
9 Prága, Forum Karlin, Czech Republic
10 Pozsony, Refinery Gallery, Slovakia
12 Bukarest, Quantic Club, Romania
13 Sofia, Universiada Hall, Bulgaria
15 Thessaloniki, Fix Factory Of Sound, Greece
16 Athens, Piraeus Academy, Greece
20 Kiev, Stereoplaza, Ukraine
22 Moscow, 1930 Moscow, Russia
23 St Petersburg, A2, Russia
25 Helsinki, The Circus, Finland
28 Stockholm, Fryhuset Arenan, Sweden
29 Oslo, Sentrum Scene, Norway
30 Aarhus, Train, Denmark

Június
1 Hamburg, Grosse Freiheit 36, Germany
2 Utrecht, Tivoliredenburg, Netherlands
3 Lille, L’Aeronef, France
5 London, Alexandra Palace, UK
6 Birmingham O2 Academy, UK

Robb Flynn korábban a brit Hammernek adott interjújában beszélt a tavalyi Catharsis album fogadtatásáról, az utolsó turnéról Phil Demmel gitárossal és Dave McClain dobossal, valamint egy Do Or Die című új nótáról.

"A Do Or Die zenéjét még tavaly augusztusban írtam, még azelőtt, hogy minden megtörtént volna. Két nappal a Facebook Live-os bejelentés (Phil és Dave távozásáról) után már stúdióztam is, új ötleteken, új szövegeken dolgoztam. Minden bizonnyal rendesen ki voltam akadva akkor. A rengeteg negativitás és gyűlölködő után, az összes szarság után. Az új dal gonosz!...

...Tudom, hogy a népszerű dalaink egy jó része nagyon is metaforikus, mint a Now We Die és a Halo, és bírom az ilyesmit. Szeretem az úgymond erőszakos költészetet, de néha muszáj kiöntenem magamból a szarságot. Ahogy Jamey Jasta szokta mondani: 'Ez őstulok Oakland metal!' (nevet)


Flynn azt is mondja, hogy azon az utolsó turnén Demmellel és McClainnel voltak "kétségtelenül emocionális pillanatok".

"Igyekeztem méltósággal tolni a dolgot. A körút minden estéjén arra biztattam az embereket, hogy éltessék a srácokat, elismerve minden hozzájárulásukat, és ennek így is kellett lennie."


Phil Demmel korábban úgy fogalmazott, hogy "utálta" a legutóbbi Machine Head lemezt, Robb Flynn pedig a Catharsis lemezre kapott negativitás-cunamiról beszélt a lapnak.


"Kilenc hónapon át én játszottam Amerika pofozógépének szerepét, attól fogva, hogy a Catharsis album első dalát közzétettük. Nem tudtam egyetlen árva posztot sem kitenni úgy, hogy ne jöttek volna oda százával a dühödt trollok. Egy banda vezetője magára is maradhat. Amikor pedig a dolgoknak nem feltétlenül jó a fogadtatásuk, akkor ez a magányérzet még erősödik is."


Flynn nem kívánta megosztónak nevezni a Catharsis albumot.


"Rohadt büszke vagyok a lemezre. Tudtam, hogy sokakat feldühít majd. Valahogy a Catharsis mitológiájának része lett, hogy az egy nagyon megosztó album. Minden egyes cikkben ezt olvastam! Igen, a fehér felsőbbrendűséget hirdetőknek és a rasszista szarkupacoknak az volt! A kib...ott alt-rightosok számára az volt! De a rajongóink szerették - az emberek szeretik azt a kib...ott lemezt. Egy rakás seggfej troll meg rinyált egy csomó minden miatt. Csesszék meg!"


Az őszi turnén mutatkozik majd be az új felállás is, Robb Flynn azonban még nem nevezte meg az új tagokat.

"Nézd, szeretek egy bandában lenni. Szeretem ha mások is odateszik a magukét, szeretek másokkal együtt alkotni. Úgy érzem, hogy az erősségeim egyike éppen az, hogy képes vagyok egy rakás jó ötletből kialakítani egyetlen óriási ötletet. Ami a jövőbeni tagokat illeti... nem tudom, ember... Épp csak túl vagyok egy váláson, nem állok még készen egy új házasságra! (nevet) Folynak a meghallgatások, közben meg jammelek a régi arcokkal, és írom az új zenéket is. Új dalokat rögzítek. Új anyagon dolgozom. Lekötöm magam, koncentráltan dolgozom, maradok pozitív, ez minden, amit tehetek. Élvezem a kib...ott pillanatot."

 

MACHINE HEAD - A Thousand Lies (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Death Church (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Davidian (2019 - Live In The Studio) 

A Burn My Eyes című 1994-es debütáló album tagságának háromnegyedével és egy spéci turnéval ünnepli meg a Machine Head a klasszikus első album 25 éves évfordulóját, azaz Robb Flynn (és Jared MacEachern basszer) mellé felsorakozott a csapat régi dobosa, Chris Kontos, valamint a régi gitáros, Logan Mader. A legjobb hír az, hogy az őszi jubileumi turnénak lesz magyar állomása is, október 20-án a Barba Negrában.


A különleges este programja két részből áll majd: az egyikben Robb Flynn, Jared MacEachern és a két bejelentett zenész nyomja a csapat modern klasszikusait (pl.
Imperium, Halo, és The Blood, The Sweat, The Tears), a másikban pedig  klasszikus Burn My Eyes album dalai hangzanak el, az eredeti dobossal és az eredeti gitárossal.

"A Machine Head idén egy komplett turné keretén belül megünnepli a ma már klasszikusnak számító, Burn My Eyes album huszonöt éves jubileumát. A koncert szinte biztos, hogy egyszeri és megismételhetetlen lesz, röviden összefoglalva nem csak azoknak kötelező, akik ezen a valóban klasszikusnak számító albumon nőttek fel, hanem azoknak is, akik metal történelmet szeretnének látni a Machine Head klasszikus felállásával.

Robb Flynn frontember és Jared MacEachern basszusgitáros visszahívta az akkori felállás két tagját, Logan Mader gitárost és Chris Kontos dobos.


A Machine Head debütáló albuma, 1994. augusztus 09-én jelent meg. A lemez akkora siker volt világszerte, hogy az 1980 óta működő Roadrunner kiadó legsikeresebb kiadványaként tartották számon egészen 1999-ig. A Burn My Eyes minden értelemben klasszikus.

A korszak kemény rock és metal zenei színterén annyira újnak és frissnek számított zenéjével, mondanivalójával, hangzásával és persze Flynn karizmatikus egyéniségével, illetve karcos orgánumával, hogy később egy komplett metal zenei generációra lett hatással. Zenekarok százai próbálták másolni, vagy követni a stílust, ezzel a Machine Head nagyon hamar a műfaj egyik meghatározó zenekarává vált. Ha ma kellene divatos kifejezéssel megfogalmazni azt, hogy mit alkottak meg a kilencvenes években, akkor csak annyit mondanának rá a zeneipari kritikusok, hogy egy új, izgalmas és kreatív innovációt hoztak be a heavy, pontosabban thrash metalba."

A turné 2019. október 20-án éri el Budapestet, ahol a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható a Burn My Eyes 25 műsor. A helyszín már többször is bizonyított: 2015-ben és 2018-ban is játszott a budai klubban a zenekar.Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
2020. november 26. (csütörtök) 09:17

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című lemezükön jelent meg. "Ez az utolsó rögzített karanténos nótánk. Egy súlyos, ütős nóta, amiben ott a SOIA-groove. Azért hagytuk a végére, mert nagyon bírjuk, az előadást, a látványt, a hangzást. És a szövege is arra emlékeztet mindenkit, hogy nem számít, ki épp a vezér, tesznek rád és csakis azt akarják, hogy egymás torkának ugorjunk! Köszönet a szeretetért, amiket ezekért a videókért kaptunk, és reméljük, ez is bejön majd! Azt persze még nem tudjuk, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó. De nem bagó ezeket elkészíteni, turnézni meg nem tudunk. Meglátjuk, mi jön majd ezután!"   SICK OF IT ALL - Deep State (Quarantine Jam #6) "A mai időkhöz egy tökéletes himnusz: Never Back Down! A Last Act Of Defiance lemezről...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS